Γέφυρα στα Δαρδανέλια και αυτοκινητόδρομος, μας φέρνει πιο κοντά στην Πόλη

31/10/2016 - 15:51

Ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ σε προχθεσινή του δήλωση, επανέφερε την εξαγγελία για τη γέφυρα στα Δαρδανέλια και την κατασκευή σύγχρονου αυτοκινητόδρομου, που θα την συνδέει με την Σιλίβρια (προάστιο της Πόλης) και το Σαβάς Τεπέ (προάστιο του Μπαλίκεσιρ).

Ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ σε προχθεσινή του δήλωση, επανέφερε την εξαγγελία για τη γέφυρα στα Δαρδανέλια και την κατασκευή σύγχρονου αυτοκινητόδρομου, που θα την συνδέει με την Σιλίβρια (προάστιο της Πόλης) και το Σαβάς Τεπέ (προάστιο του Μπαλίκεσιρ).

Η κρεμαστή γέφυρα στα Δαρδανέλια, θα συνδέει την Καλλίπολη (ευρωπαϊκή πλευρά) με την Λάμψακο (ασιατική), θα ονομάζεται «Καλλίπολη 1915» για να τιμηθεί το ιστορικό γεγονός, θα έχει μήκος 3.869 μέτρα, θα γίνει με το σύστημα μελέτη - κατασκευή - εκμετάλλευση και τα διόδια για την διέλευσή της, θα στοιχίζουν 15 ευρώ.

Ο Γιλντιρίμ ανέφερε πως ολοκληρώθηκαν και εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικές μελέτες και προγραμματίσθηκε η θεμελίωσή της γέφυρας να γίνει το Μάρτιο του 2017, ενώ η παράδοση και η λειτουργία της το 2023. Για το νέο σύγχρονο αυτοκινητόδρομο Πόλη - Μπαλίκεσίρ, τον οποίο χαρακτήρισε «Κολιέ» της θάλασσας του Μαρμαρά, ενημέρωσε ότι δημοπρατήθηκε το πρώτο τμήμα του από την Πόλη (Μάλγαρα) ως την Καλλίπολη.

Ο νέος αυτοκινητόδρομος θα έχει μήκος 324 χλμ., γεγονός που σημαίνει ότι ένας επισκέπτης από την Πόλη μπορεί να φθάνει με το Ι.Χ. του στο Αϊβαλί απευθείας μέσα σε 3-4 ώρες, χωρίς πλέον καθυστερήσεις και χάσιμο χρόνου στα φέριμποτ. Ίσως και η Λέσβος να επωφεληθεί από τα νέα μεγάλα έργα που σχεδιάζουν οι γείτονες, καθώς θα έλθει πιο κοντά και εύκολα στην τουριστική αγορά των 17 εκατ. κατοίκων της Κωνσταντινούπολης.

Σχετική με τις δυνατότητες που ανοίγονται για τον τουρισμό του νησιού μας, είναι και η πρόσφατη είδηση ότι διευθετήθηκαν τα ζητήματα και αναμένεται να ξεκινήσει από τις αρχές του 2017, η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης - Σμύρνης με ενδιάμεσο σταθμό τη Μυτιλήνη. Έτσι ανοίγεται το νησί και στην άλλη τουρκική μεγαλούπολη, την Σμύρνη, από την οποία μπορεί να ελπίζει τουριστικά οφέλη. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey