Φεστιβάλ Ελιάς στο Αϊβαλί και Ζώντων ζώων στο Κουσάντασι

21/10/2016 - 15:14

Την άλλη Παρασκευή στο Αϊβαλί, ξεκινά το 12ο Φεστιβάλ Ελιάς και Ελαιολάδου, που θα κρατήσει ως το βράδυ της Κυριακής 6 Νοεμβρίου. Φέτος οι διοργανωτές, Δήμος, Επιμελητήριο και κοινωνικοί και πολιτιστικοί φορείς, ετοίμασαν ένα ιδιαίτερο πλούσιο πρόγραμμα ποικίλων εκδηλώσεων με στόχο να προσελκύσουν επισκέπτες.

Την άλλη Παρασκευή στο Αϊβαλί, ξεκινά το 12ο Φεστιβάλ Ελιάς και Ελαιολάδου, που θα κρατήσει ως το βράδυ της Κυριακής 6 Νοεμβρίου. Φέτος οι διοργανωτές, Δήμος, Επιμελητήριο και κοινωνικοί και πολιτιστικοί φορείς, ετοίμασαν ένα ιδιαίτερο πλούσιο πρόγραμμα ποικίλων εκδηλώσεων με στόχο να προσελκύσουν επισκέπτες.

Από το νησί μας έχει ανακοινωθεί η συμμετοχή στις εκδηλώσεις, φορέων, όπως η Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης, η «Συνύπαρξη», ο Παλλεσβιακός, αλλά και μεμονωμένοι καλλιτέχνες και δημιουργοί. Καταβάλλεται προσπάθεια τροποποίησης των δρομολογίων, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους Έλληνες επισκέπτες να επιστρέψουν το απόγευμα της Κυριακής.

Ανάλογη τροποποίηση των δρομολογίων πρέπει να γίνει και το επόμενο Σαββατοκύριακο με τη Γιορτή του Κάστανου στην Αγιάσο, ώστε να διευκολυνθούν οι Τούρκοι εκδρομείς που σχεδιάζουν να επισκεφθούν το νησί μας.

Τις ίδιες περίπου ημέρες (3 με 9 Νοεμβρίου), το Επιμελητήριο Αϊδινίου διοργανώνει στο Συνεδριακό Κέντρο (Efes) στο Κουσάντασι, το 3ο Aydin Expo, αφιερωμένο στα ζώντα ζώα και σε ό,τι έχει σχέση με την εκτροφή τους, την τεχνολογία για το γάλα και το κρέας και όλες τις εξελίξεις γύρω από την κτηνοτροφία.

Αποτελεί τη μοναδική στην Τουρκία διοργάνωση και συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον και πολλούς επισκέπτες κάθε χρόνο. Σχετικά με το χοιρινό κρέας είναι και η είδηση που μας έρχεται από το Αϊδίνι, στην ευρύτερη περιοχή του οποίου διαβιούν ελεύθερα πάρα πολλά αγριογούρουνα, που κατά καιρούς λόγω των καταστροφών που επιφέρουν στις καλλιέργειες, διώκονται συστηματικά.

Φαίνεται όμως ότι παρά την απαγόρευση κατανάλωσης χοιρινού κρέατος που επιβάλλει η μουσουλμανική θρησκεία, μερικοί επιτήδειοι διοχετεύουν στην αγορά κρέας από τα αγριογούρουνα τα οποία με τη μορφή παραγώγων (λουκάνικα, σαλάμια κ.ά.), διατίθενται στην αγορά εν αγνοία βέβαια των πολιτών. Την περασμένη βδομάδα, οι διωκτικές αγορανομικές αρχές επέβαλλαν υψηλά πρόστιμα στα εργαστήρια επεξεργασίας κρέατος στην περιοχή του Αϊδινίου, όπου βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες κρέας αγριογούρουνου. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey