Στο τουρκικό Δημόσιο πάλι οι Αργινούσες (Garip Ada)

07/10/2016 - 14:43

Με τα κατασταλτικά μέτρα και τις εκκαθαρίσεις για εξάρθρωση των Γκιουλενιστών (Feto = Fetullah terror), 252 εταιρείες έχουν αναληφθεί από το Κρατικό Ταμείο (TMSF) με την αιτιολογία ότι συνδέονται με ανθρώπους του Γκιουλέν ή ότι δανείστηκαν χρήματα από την τράπεζα «Asya».

Με τα κατασταλτικά μέτρα και τις εκκαθαρίσεις για εξάρθρωση των Γκιουλενιστών (Feto = Fetullah terror), 252 εταιρείες έχουν αναληφθεί από το Κρατικό Ταμείο (TMSF) με την αιτιολογία ότι συνδέονται με ανθρώπους του Γκιουλέν ή ότι δανείστηκαν χρήματα από την τράπεζα «Asya».

Στις εταιρείες αυτές συγκαταλέγεται και η κατασκευαστική «Fi Yapi», που δραστηριοποιούταν και στο Δικελί, η οποία το 2010 είχε αγοράσει τη νησίδα Γκαρίπ-αντά, έναντι 32 εκατ. δολ.. Βάσει του σχεδιασμού της, είχε υποβάλλει μελέτες για ανέγερση πολυτελούς ξενοδοχείου, μαρίνας κλπ..

Στην 6ετία που μεσολάβησε, η «Fi Yapi», που έχει στην κατοχή της 5.000 σπίτια, στην Πόλη κυρίως, αντιμετώπισε προβλήματα ρευστότητας και πτώχευσης (λόγω χρεών στο τουρκικό ΙΚΑ) με αποτέλεσμα να πάει πίσω ο σχεδιασμός της για το νησί. Ήλθαν τα μέτρα για το Feto και την …αποτελειώσαν!

Κι έτσι το νησάκι περιήλθε και πάλι στο τουρκικό Δημόσιο. Το Γκαρίπ-αντά, μαζί με το Καλέμ-αντά και τη χερσόνησο Κανέ-γιαρίμαντα (που στην αρχαιότητα ήταν νησί), αποτελούσαν τις γνωστές μας Αργινούσες από το Θουκυδίδη με την ομώνυμη ναυμαχία μεταξύ Αθηναίων και Σπαρτιατών το 406 π.Χ.. Το νησί, έκτασης 88 στρεμμάτων, είναι ακατοίκητο, πευκόφυτο με μερικές ελιές και αμμώδη παραλία μήκους 500 μέτρων, απέχει δε 4 μίλια απ’ το Δικελί και 13 απ’ τη Λέσβο. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey