Άλλη μία εξαγγελία για ακτοπλοϊκή σύνδεση με Σμύρνη

30/09/2016 - 16:28

Τα τελευταία χρόνια, το ζήτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σμύρνης με τη Λέσβο, τίθεται κάθε φορά που γίνονται στη Σμύρνη εκδηλώσεις ελληνοτουρκικού ενδιαφέροντος. Όταν πήγε ο πρωθυπουργός Τσίπρας, ανακοινώθηκε η σύνδεση με Θεσσαλονίκη, ανακοινώθηκε ξανά όταν πήγε ο δήμαρχος Μπουτάρης κ.ο.κ..

Τα τελευταία χρόνια, το ζήτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σμύρνης με τη Λέσβο, τίθεται κάθε φορά που γίνονται στη Σμύρνη εκδηλώσεις ελληνοτουρκικού ενδιαφέροντος. Όταν πήγε ο πρωθυπουργός Τσίπρας, ανακοινώθηκε η σύνδεση με Θεσσαλονίκη, ανακοινώθηκε ξανά όταν πήγε ο δήμαρχος Μπουτάρης κ.ο.κ..

Τούτες τις μέρες πάλι, με αφορμή τη μετάβαση εκεί για τις χειροτονίες και τις επαφές που είχαν με το δήμαρχο Αζίζ Κοτζάογλου στη Σμύρνη, ο Θράσος Καλογρίδης (ΕΟΕΑΝ) και ο Κυριάκος Πετρέλλης (περιφ. σύμβουλος αρμόδιος για το πρώην Λιμενικό Ταμείο), το ζήτημα της σύνδεσης ξαναήλθε στην επικαιρότητα.

Αλλεπάλληλα δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυτής της εβδομάδας, εξαγγέλλουν σύνδεση της Σμύρνης με τη Μυτιλήνη, με ταχύπλοα τύπου καταμαράν της δημοτικής εταιρείας «Izdeniz», από τις 17 Μαΐου 2017! Η εξαγγελία έγινε πριν 2,5 περίπου χρόνια από το σημερινό δήμαρχο παραμονές δημοτικών εκλογών και αφορούσε στη γραμμή Αλσαντσακ ή Κονάκ - Καρσίγιακά - Φώκια - Μυτιλήνη. Πέρυσι, που ο Δήμος Σμύρνης παρέλαβε τα νεότευκτα καταμαράν, ξεκίνησε η υλοποίησή της, αλλά μόνο μέχρι τη Φώκια κατά τη θερινή περίοδο.

Φέτος, από όσα έγιναν γνωστά, η «Izdeniz» απέστειλε επιστολή στα Λιμενικά Ταμεία Χίου και Λέσβου ζητώντας να εξετάσουν τη δυνατότητα ελλιμενισμού των πλοίων της στα λιμάνια Χίου και Μυτιλήνης. Η απάντηση των Λ. Ταμείων μαθαίνουμε υπήρξε θετική, άρα αν η «Izdeniz» τηρήσει τον προγραμματισμό και τις υποσχέσεις της, ίσως τελικά επιτευχθεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση.

Με τη νέα ακτοπλοϊκή γραμμή, η μεγαλούπολη των 4 εκατ. κατοίκων, θα έλθει πιο κοντά στη Λέσβο, αφού θα έχουν τη δυνατότητα οι Σμυρνιοί, που είναι μαθημένοι στη χρήση των πλοιαρίων της «Izdeniz» μέσα στον κόλπο, να μεταβαίνουν με την ίδια ευκολία για τις διακοπές τους και στο εξωτερικό. Μακάρι να μην υπάρξουν κι άλλα προσκόμματα και να ξεκινήσουν τα θερινά δρομολόγια, με τα οποία υπάρχουν εκτιμήσεις, ότι μπορεί να αυξηθούν οι αφίξεις από Τουρκία στο νησί κατά 30%.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey