Η νέα 3η γέφυρα στο Βόσπορο αυξάνει τον τιμάριθμο!

09/09/2016 - 14:31

Από τις 26 Αυγούστου δόθηκε στην κυκλοφορία η τρίτη γέφυρα που ενώνει τις δύο πλευρές του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη και τις δύο ηπείρους, Ευρώπη και Ασία. Πήρε το όνομα του Σουλτάνου Σελίμ, διαθέτει οχτώ λωρίδες για αυτοκίνητα και δύο για σιδηρόδρομο, έχει πλάτος 58 μ. και μήκος 1.408 μ., θεωρείται δε η μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα στον κόσμο με σιδηροδρομική γραμμή.

Από τις 26 Αυγούστου δόθηκε στην κυκλοφορία η τρίτη γέφυρα που ενώνει τις δύο πλευρές του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη και τις δύο ηπείρους, Ευρώπη και Ασία. Πήρε το όνομα του Σουλτάνου Σελίμ, διαθέτει οχτώ λωρίδες για αυτοκίνητα και δύο για σιδηρόδρομο, έχει πλάτος 58 μ. και μήκος 1.408 μ., θεωρείται δε η μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα στον κόσμο με σιδηροδρομική γραμμή.

Ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ, σχεδόν σε 39 μήνες, και το κόστος της ανήλθε στα 4,5 δισ. δολάρια, με το σύστημα ανάθεσης, κατασκευής - εκμετάλλευσης για διέλευση 40 χιλ. οχημάτων ημερησίως -αν ο αριθμός είναι μικρότερος, το κράτος καταβάλλει τη διαφορά για να μην ζημιώσει ο κατασκευαστής!

Η γέφυρα αναμένεται να αποσυμφορήσει την κυκλοφορία και την αυξημένη ρύπανση της ατμόσφαιρας στην Πόλη. Όμως η μη ολοκλήρωση εισέτι των έργων σύνδεσής της με τις λεωφόρους ταχείας κυκλοφορίας, προκαλεί καθημερινά μποτιλιαρίσματα και εκνευρισμό στους οδηγούς των μεγάλων οχημάτων (φορτηγά - λεωφορεία κλπ.) στην αποκλειστική χρήση των οποίων δόθηκε η νέα γέφυρα.

Δεν είναι όμως μόνο τα μποτιλιαρίσματα, αλλά και τα αυξημένα διόδια που επιβλήθηκαν, σχεδόν διπλάσια από όσο ίσχυαν πριν την έναρξη λειτουργίας της. Τα αυξημένα διόδια θα επιφέρουν και αύξηση στο κόμιστρο διακίνησης μεταφοράς των παντός είδους προϊόντων, η οποία βέβαια με την σειρά της, θα επιφέρει άνοδο τιμών, που τελικά θα επιβαρύνουν τους καταναλωτές.

Στο μεταξύ, η πρόσφατη εξαγγελία από τον πρωθυπουργό Γιλντιρίμ, της έναρξης κατασκευής (18/03/17) με παράδοση το 2023, μιας ακόμη κρεμαστής γέφυρας που θα συνδέει τα στενά των Δαρδανελίων, έχει επιφέρει 10πλασιασμό της αξίας γης στις παρόχθιες περιοχές του Τσανάκαλε. Η γέφυρα προβλέπεται να στηθεί μεταξύ Καλλίπολης (Gelibolu), Ευρώπη, και Λαμψάκου (Lampsaki), Ασία, ενώ με τη λειτουργία της, αναμένεται να αυξηθεί κατά 60 χιλ. κατοίκους, ο πληθυσμός της ευρύτερης περιοχής.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey