Σαπουνόπερες στην προέλκυση τουριστών

17/06/2016 - 14:41

Τα τελευταία χρόνια, οι τουρκικές σαπουνόπερες έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλείς στο τηλεοπτικό κοινό πολλών χωρών της Μεσογείου και της Μ. Ανατολής. Αυτό σκέφθηκε να εκμεταλλευθεί ο Σερντάρ Αλί Αμπέτ, ιδιοκτήτης πρακτορείου ταξιδιών στην Αττάλεια, για να προσελκύσει Άραβες τουρίστες.

Τα τελευταία χρόνια, οι τουρκικές σαπουνόπερες έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλείς στο τηλεοπτικό κοινό πολλών χωρών της Μεσογείου και της Μ. Ανατολής. Αυτό σκέφθηκε να εκμεταλλευθεί ο Σερντάρ Αλί Αμπέτ, ιδιοκτήτης πρακτορείου ταξιδιών στην Αττάλεια, για να προσελκύσει Άραβες τουρίστες. Έτσι κατόρθωσε με προϋπολογισμό 3 εκατ. δολαρίων, να ξεκινήσει το σήριαλ «Big House» 30 επεισοδίων, που βγήκε στον αέρα την περασμένη εβδομάδα (μεσούντος του Ραμαζανιού) στο «TRT Al Arabiya», το αραβόφωνο τουρκικό κανάλι. «Ως στέλεχος του τουρισμού, άρχισα να σκέφτομαι στρατηγικές για την ενίσχυση του κλάδου.

Είχα την ιδέα να κάνω ένα σήριαλ για την αραβική αγορά -οι Άραβες αγαπούν την πολυτέλεια- και η Αττάλεια διαθέτει τις ανάλογες υποδομές», δήλωσε ο Αμπέτ στο «Reuters». Το βασικό σκηνικό για το «Big House» είναι μια βίλα κόστους 8.000 δολαρίων τη βραδιά, στο ξενοδοχείο «Regnum Carya». Εκεί είχε μείνει και ο Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της συνόδου της G20 πέρυσι το καλοκαίρι. Στο γύρισμα, ο Αμπέτ αντιμετώπισε δυσκολίες τις πρώτες ημέρες, αλλά κατάφερε στη συνέχεια να βελτιωθεί. «Οι ηθοποιοί μπαίνουν συνήθως στις επιχειρήσεις αφού βγάλουν χρήματα. Ποτέ δεν έχω ακούσει για κάποιον επιχειρηματία που έγινε ηθοποιός», δήλωσε ο Αμπέτ.

«Το έκανα για χάρη του τουρισμού». Προσπαθώντας να προσελκύσουν Άραβες τουρίστες, ο Αμπέτ και οι υποστηρικτές του, ελπίζουν να μπορέσουν να εκμεταλλευθούν μια αγορά τουριστών, οι οποίοι ανησυχούν λιγότερο για την ασφάλεια απ’ ό,τι οι δυτικοί. Το πράγμα βέβαια θα δείξει απ’ τις αρχές Ιουλίου και μετά, που τελειώνει το Ραμαζάν, αν δηλαδή οι Άραβες τουρίστες θα αντικαταστήσουν τους δυτικούς που λιάζονταν στις αμμουδιές της Αττάλειας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey