FOLLOW US

Γενικές Πολιτική

  • Επιχειρηματίας από τη Χαλκιδική, σε τελικές διαπραγματεύσεις με την ΑΔΕΛ, για να δραστηριοποιηθεί στην Πλαζ

Έστω και με καθυστέρηση ενός χρόνου, το φιλόδοξο σχέδιο της ΑΔΕΛ για την ποιοτική αναβάθμιση της Πλαζ στα Τσαμάκια και την ανάπτυξη με επένδυση ιδιωτών εκεί, ενός μικρού Water Park στα πρότυπα αντίστοιχων δραστηριοτήτων σε μεγάλα τουριστικά νησιά της χώρας, φαίνεται ότι μπορεί να προχωρήσει αποφασιστικά.

Έστω και με καθυστέρηση ενός χρόνου, το φιλόδοξο σχέδιο της ΑΔΕΛ για την ποιοτική αναβάθμιση της Πλαζ στα Τσαμάκια και την ανάπτυξη με επένδυση ιδιωτών εκεί, ενός μικρού Water Park στα πρότυπα αντίστοιχων δραστηριοτήτων σε μεγάλα τουριστικά νησιά της χώρας, φαίνεται ότι μπορεί να προχωρήσει αποφασιστικά.

Το συγκεκριμένο ενδιαφέρον, όπως έχει εκφραστεί από επιχειρηματία από τη Χαλκιδική για να επενδύσει στην Πλαζ, είναι ζωηρό και αποδεικνύεται από το γεγονός πως την ερχόμενη Κυριακή θα βρίσκεται στο νησί με τους συνεργάτες του, για να «διαπραγματευτεί» με την πρόεδρο της ΑΔΕΛ, Ταξιαρχούλα Πνακά, τις λεπτομέρειες της σύμβασης που θα υπογραφεί. Η οποία σε γενικές γραμμές περιλαμβάνει την παραχώρηση δύο χώρων 500 τ.μ., δεξιά και αριστερά του σημερινού αναψυκτηρίου της Πλαζ, μέσα στους οποίους ο επιχειρηματίας φέρεται να επιθυμεί να αναπτύξει υποδομές καλοκαιρινών δραστηριοτήτων.

Το ενδιαφέρον του επιχειρηματία από τη Χαλκιδική, όπου διατηρεί αντίστοιχες δραστηριότητες με αυτές που θέλει να αναπτύξει και στη Μυτιλήνη, είναι υπαρκτό και όχι φιλολογικό, όπως πέρυσι το καλοκαίρι, καθώς ο ίδιος είναι σε προχωρημένες επαφές με τη διοίκηση της ΑΔΕΛ εδώ και καιρό. Ωστόσο παρά το ότι υπάρχει ένα θετικό κλίμα, η τελική συμφωνία δεν μπορεί να θεωρηθεί και απόλυτα σίγουρη αυτή τη στιγμή, καθώς υπάρχει ακόμα «διαπραγμάτευση» με τη διοίκηση της ΑΔΕΛ, για συγκεκριμένα ζητήματα που αφορούν στις υποδομές που θα αναπτυχθούν και τη χρονική διάρκεια της συνεργασίας.  

Οι δραστηριότητες που θα φιλοξενηθούν
Πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως το σχέδιο που παρουσιάστηκε από τον επιχειρηματία στη διοίκηση της ΑΔΕΛ, προμηνύει μια σημαντική επένδυση, που θα αλλάξει σημαντικά τα δεδομένα στην Πλαζ. Καθώς μέσα σε αυτό περιλαμβάνεται από τη λειτουργία pool bar, εστιατορίου, καφετέριας, παιδικής χαράς μέχρι και γηπέδου βόλεϊ και ποδοσφαίρου 5Χ5.

Ακόμη ο επιχειρηματίας φαίνεται πως είναι γνώστης της λεσβιακής πραγματικότητας και των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων και θέλει να δημιουργήσει στους δύο χώρους που θα νοικιάσει, μέχρι και πρατήριο παραδοσιακών προϊόντων του νησιού. Ενώ σε βάθος χρόνου και αναλόγως του τύπου της συνεργασίας που θα συναφθεί, θα δώσει τη δυνατότητα στον επιχειρηματία να αναπτύξει ενδεχομένως και άλλες δραστηριότητες.

Στις 20.500 το ετήσιο ενοίκιο
Όλα αυτά βέβαια ακόμα βρίσκονται σε επίπεδο διαπραγμάτευσης, καθώς η πλευρά της ΑΔΕΛ θέλει να εξασφαλίσει, ει δυνατόν, περισσότερα «στάνταρτς» στις υποδομές που δύναται να αναπτύξει η εταιρία που εξέφρασε ενδιαφέρον και την Κυριακή στην τελευταία, όπως όλα δείχνουν, συνάντηση, θα κλείσει η τελική συμφωνία.

Ας σημειωθεί ότι το ετήσιο «ενοίκιο» που έχει βάλει η ΑΔΕΛ για αυτούς τους δύο χώρους που θα παραχωρήσει, ανέρχεται στις 20.500 ευρώ, διεκδικώντας 10.000 ευρώ ως προκαταβολή για να προχωρήσει η υπογραφή της σύμβασης.

 

Ανοίγει την 1η Ιούνη με δωρεάν είσοδο;
Αξιοσημείωτη είναι ωστόσο και η πληροφορία που θέλει την πλευρά του επιχειρηματία από τη Χαλκιδική να μην επιθυμεί να υπάρχει αντίτιμο εισόδου στην Πλαζ, που σημαίνει ότι οι λουόμενοι θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση. Ωστόσο και αυτό είναι κάτι που θα φανεί στην πορεία.

Πότε θα ανοίξει τελικώς η Πλαζ για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο; Στη δημοτική αρχή παρά το ότι έχουν υπάρξει φθορές το τελευταίο διάστημα, έχουν θέσει ως στόχο την 1η Ιούνη η Πλαζ να λειτουργεί.

Ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι πως παράλληλα θα γίνονται οι εργασίες για την ανάπτυξη των υποδομών του επιχειρηματία, ο οποίος άπαξ και συμφωνήσει, θα έχει και την πλήρη ευθύνη φύλαξης και συντήρησης της Πλαζ…

Ετικέτες
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top