FOLLOW US

Γενικές Πολιτική

  • «Ετοιμάζεται» η πλαζ «Τσαμάκια», ενώ «παίζει» ακόμα η προοπτική της δωρεάν εισόδου
Την 1η Ιουνίου ανοίγει τις πύλες της

Στο τελικό στάδιο για να ανοίξει ξανά τις πύλες της βρίσκεται η πλαζ «Τσαμάκια», με τις εργασίες αναμόρφωσής της να ολοκληρώνονται τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να είναι έτοιμη για μία ακόμη καλοκαιρινή σεζόν.

Στο τελικό στάδιο για να ανοίξει ξανά τις πύλες της βρίσκεται η πλαζ «Τσαμάκια», με τις εργασίες αναμόρφωσής της να ολοκληρώνονται τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να είναι έτοιμη για μία ακόμη καλοκαιρινή σεζόν.

Στόχος της διοίκησης της ΑΔΕΛ είναι τα «Τσαμάκια» να ανοίξουν επίσημα για πρώτη φορά τις πόρτες τους για τους λουόμενους την 1η του Ιούνη, τονίζοντας πως οι ζημιές που παρατηρήθηκαν φέτος εντός των ορίων της πλαζ ήταν πολλές.

Στα αξιοσημείωτα πάντως καταγράφεται το γεγονός πως η δέσμευση της δημοτικής αρχής για δωρεάν είσοδο στην πλαζ από φέτος φαίνεται πως τελικά δε βρίσκει απόλυτη αποδοχή, καθώς πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν έστω και συμβολικό αντίτιμο εισόδου. Κι αυτό για να μην υποβαθμιστούν οι εγκαταστάσεις, που δημιουργούν τελευταία δεύτερες σκέψεις ακόμα και στον δήμαρχο.

Οι δυνατοί αέρηδες του χειμώνα αλλά και αρκετές «παραβιάσεις» των ορίων της, που καταγράφτηκαν και καταγράφονται ακόμα και τις ημέρες που πραγματοποιούνται οι εργασίες για να υποδεχτεί ένα ακόμα καλοκαίρι, έκαναν τη φετινή προπαρασκευαστική προσπάθεια του Δήμου για την πλαζ, δυσκολότερη από ποτέ.

Νέα δίκτυα
Ωστόσο, μετά από τις εργασίες καθαρισμού και διαμόρφωσης της ακτής και των κοινόχρηστων χώρων με την αυτεπιστασία του Δήμου, τις τελευταίες ημέρες κορυφώνονται οι εργασίες αποκατάστασης των υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεών της.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι φέτος διαμορφώνονται καινούρια δίκτυα στις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, προκειμένου η πλαζ να προσφέρει ακόμα καλύτερες υπηρεσίες στους επισκέπτες της. Οι εργασίες αυτές τώρα αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί ως τα τέλη Μαΐου, καθώς στόχος της ΑΔΕΛ και της δημοτικής αρχής είναι η πλαζ να ανοίξει επίσημα τις πύλες της την 1η του Ιούνη.

Ωστόσο για να γίνει πράξη αυτός ο στόχος θα πρέπει τα συνεργεία να… επιταχύνουν πολύ το ρυθμό των εργασιών τους και παράλληλα ΑΔΕΛ και δημοτική αρχή να καταλήξουν σε ένα βασικό ζήτημα που αφορά τη φετινή λειτουργία της πλαζ. Και αυτό δεν είναι άλλο από το αν θα επιλεγεί να υπάρξει αντίτιμο στην είσοδο ή όχι.

Θέλουν συμβολικό αντίτιμο
Κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος επανέλαβε πως είναι εκπεφρασμένη η πρόθεση της δημοτικής αρχής να καταργήσει την είσοδο στην πλαζ.

Μάλιστα, μία από τις πρώτες αποφάσεις του Σπύρου Γαληνού όταν ανέλαβε επίσημα καθήκοντα δημάρχου πέρυσι τον Σεπτέμβρη ήταν να μειώσει στο 50% την είσοδο για τους λουόμενους, δίνοντας πρόσβαση με ένα ευρώ και εντελώς δωρεάν στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

Παρ’ όλα αυτά, τις τελευταίες ημέρες οι επιστολές στα γραφεία του δημάρχου αλλά και της ΑΔΕΛ πληθαίνουν, με πολύ κόσμο να εναντιώνεται στην πρόθεση για ελεύθερη είσοδο, εκφράζοντας προβληματισμό για την υποβάθμιση των υπηρεσιών της.

«Πράγματι είναι πολύς κόσμος που επιθυμεί έστω και ένα συμβολικό αντίτιμο στην είσοδο της πλαζ και το τελευταίο διάστημα επικοινωνεί μαζί μας. Ωστόσο είναι θέμα του δημάρχου το τι τελικά θα ισχύσει. Σε κάθε περίπτωση θα ξεκαθαρίσει σύντομα και αυτό το ζήτημα» είπε ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Ιγνάτης Χατζηχρήστος στο «Ε».

Το «plan B»
Ένα άλλο ζήτημα που απασχολεί την πλαζ «Τσαμάκια» και την ΑΔΕΛ βέβαια είναι ο άγονος διαγωνισμός εκμίσθωσης δύο μεγάλων τμημάτων της παραλίας. Δεδομένου ότι ήταν γνωστό πως τόσο ο δήμαρχος όσο και ο πρόεδρος της εταιρείας είχαν ποντάρει πολλά επάνω σ’ αυτήν την προοπτική, η αρνητική εξέλιξη σίγουρα ήταν απογοητευτική.

Ωστόσο η προσπάθεια να αναβαθμιστεί σημαντικά η πλαζ δεν εγκαταλείπεται, σύμφωνα πάντα με τον κ. Χατζηχρήστου. «Αναζητάμε και άλλους δρόμους. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι ενδιαφέρον μπορεί να εκφραστεί στην πορεία, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι ένα πλάνο που μπορεί να κάνει τη διαφορά».

Ας σημειωθεί ότι αντίστροφα για την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν στα «Τσαμάκια» μετρά και ο ιδιώτης που εκμεταλλεύεται το αναψυκτήριο εντός της πλαζ, για να είναι έτοιμος να το λειτουργήσει, προσφέροντας τις δικές του υπηρεσίες.

Ετικέτες
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « «Γλύκανε» το ΤΑΙΠΕΔ… Η ανεργία των νέων… »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top