FOLLOW US

Γενικές Πολιτική

  • Κόντρα για μια εργάσιμη
Σύγκρουση Εργαζομένων - δημάρχου, για τις εκλογές των δημοτικών υπαλλήλων

Συνέχεια στην αντιπαράθεση που ξεκίνησε το μεσημέρι της Τρίτης έδωσαν χθες οι Δημοτικοί Υπάλληλοι, οι οποίοι με ομόφωνο ψήφισμά τους κατηγόρησαν το δήμαρχο Λέσβου ότι τους απαγόρευσε να πραγματοποιήσουν τη γενική τους συνέλευση, παρεμβαίνοντας στα εσωτερικά λειτουργίας του Συλλόγου τους.

Συνέχεια στην αντιπαράθεση που ξεκίνησε το μεσημέρι της Τρίτης έδωσαν χθες οι Δημοτικοί Υπάλληλοι, οι οποίοι με ομόφωνο ψήφισμά τους κατηγόρησαν το δήμαρχο Λέσβου ότι τους απαγόρευσε να πραγματοποιήσουν τη γενική τους συνέλευση, παρεμβαίνοντας στα εσωτερικά λειτουργίας του Συλλόγου τους. Ο Δημήτρης Βουνάτσος απαντώντας περιέγραψε το ιστορικό της υπόθεσης, υποστηρίζοντας πως το διακύβευμα για τον ίδιο ήταν να λειτουργήσει ο Δήμος, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες στην υποβολή των δικαιολογητικών τους για την Κοινωφελή Εργασία.

Οι Δημοτικοί Υπάλληλοι στο ψήφισμά τους καταγγέλλουν ομοφώνως την πρωτοφανή και ανεκδιήγητη, όπως την χαρακτηρίζουν, στάση του δημάρχου Λέσβου «να απαγορεύσει την πραγματοποίηση της γενικής μας συνέλευσης, η οποία αποτελεί αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμά μας για να εκλέξουμε τους αντιπροσώπους μας».

«Αντιδραστικός»
Οι ίδιοι υποστηρίζουν πως σε μια εποχή που η ολομέτωπη επίθεση εναντίον των εργαζομένων κορυφώνεται, ο δήμαρχος Λέσβου δείχνει για άλλη μια φορά «το αντιδραστικό του πρόσωπο και επιλέγει, αντί να ασχοληθεί με τα προβλήματα των δημοτών και των εργαζομένων, να επέμβει στην εσωτερική λειτουργία του Συλλόγου».

Επισημαίνουν πως η τακτική αυτή είναι πρωτοφανής και μοναδική και καλούν τις δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν θέση απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα και συμπεριφορές που θυμίζουν άλλες εποχές.

Απ’ την πλευρά του, ο κ. Βουνάτσος, συγχαίροντας τους εκλεγέντες απ’ τη διαδικασία, εξηγεί ότι ενημερώθηκε για το γεγονός πως δε θα λειτουργούσαν οι δημοτικές υπηρεσίες την Τετάρτη μόλις το μεσημέρι της Τρίτης.

Αναφέρει δε, στην απάντησή του ότι, παρ’ ότι ζήτησε να του προσκομιστεί, ακόμη δεν έχει αντίγραφο με το Νόμο σύμφωνα με τον οποίο - όπως τον ενημέρωσαν οι συνδικαλιστές - οφείλει να κλείσει τα δημοτικά καταστήματα σε εργάσιμη ημέρα, για τη γενική τους συνέλευση.

1.200 αιτήσεις!
«Προσθέτω ότι ήταν σε εξέλιξη η προθεσμία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, η οποία λήγει την Παρασκευή 6 Απριλίου 2012 και η προσέλευση των ενδιαφερομένων ήταν πάρα πολύ μεγάλη και έπρεπε να εξυπηρετηθούν», σημειώνει στην απάντησή του ο κ. Βουνάτσος, ανακοινώνοντας πως μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης είχαν κατατεθεί πάνω από 1.200 αιτήσεις για την έκδοση βεβαίωσης μόνιμης κατοικίας, πράγμα που σημαίνει πως για τις 476 θέσεις που αφορούν στο νησί της Λέσβου, υπάρχουν υπερδιπλάσιες ήδη αιτήσεις ενδιαφέροντος.

«Ποτέ δεν απαγόρευσα την πραγματοποίηση της γενικής συνέλευσης», καταλήγει ο δήμαρχος, επαναλαμβάνοντας ότι πρότεινε να υπάρξει προσωπικό ασφαλείας ώστε να εξυπηρετηθούν οι δημότες.

 

Οι δημοτικοί υπάλληλοι ψήφισαν για εκπροσώπους σε ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΑΔΕΔΥ
Μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές

Από μεγάλη συμμετοχή χαρακτηρίστηκαν οι εκλογές των δημοτικών υπαλλήλων της Λέσβου για την ανάδειξη των εκπροσώπων τους στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζόμενων στους δήμους (ΠΟΕ-ΟΤΑ), αλλά και στο Νομαρχιακό Τμήμα τής ΑΔΕΔΥ. Είναι χαρακτηριστικό πως σε σύνολο περίπου 450 μελών, ψήφισαν οι 388. Βρέθηκαν 366 έγκυρα, 11 άκυρα και 11 λευκά ψηφοδέλτια, ενώ οι ψήφοι κατανέμονται κατά παράταξη ως εξής:
- «Ενωτική Κίνηση Δημοτικών Υπαλλήλων»: 254
- «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ): 58
- «Αντιμνημονιακή Συνεργασία»: 54
Βάσει της συμμετοχής εκλέχθηκαν πέντε αντιπρόσωποι για την Ομοσπονδία, εκ των οποίων οι τέσσερις απ’ την «Ενωτική Κίνηση Δημοτικών Υπαλλήλων», που εξέλεξε τους Αλεξίου Γιώργο, Βοΐκο Ιωάννη, Λενέτη Παναγιώτη και Χατζηελευθερίου Βασίλη, και ο ένας, Παπανικολάου Αντώνης, από τη ΔΑΣ.
Αντίστοιχα στο Ν.Τ. Λέσβου τής ΑΔΕΔΥ, σε σύνολο 19 αντιπροσώπων, εκλέγονται:
Από την «Ενωτική Κίνηση Δημοτικών Υπαλλήλων» (13 έδρες) οι Γιώργος Αλεξίου, Ιωάννης Βοΐκος, Παναγιώτης Λενέτης, Φωτεινή Κουταλιανού, Μαριάνθη Αναγνώστου, Αιμιλία Αναστασίου, Τούλα Βουγιούκα, Γιώτα Κουδουνά, Γρηγόρης Σιμιτζής, Μαριάνθη Ανδρονή, Θόδωρος Χατζηράλλης, Ευστράτιος Μανωλακέλλης, Πέτρος Καλογήρου.
Από τη ΔΑΣ (τρεις έδρες) οι Αντώνης Παπανικολάου, Νίκος Μυστεγνιώτης, Στρατής Γεωργαντής.
Από την «Αντιμνημονιακή Συνεργασία» (τρεις έδρες) οι Δημήτρης Μάντζαρης, Μιχάλης Χτενέλλης, Ελένη Παπαδημητρίου.
Με ανακοίνωσή της, η «Ενωτική Κίνηση» ευχαριστεί τους δημοτικούς υπαλλήλους για την εμπιστοσύνη τους, που αποτελεί για την παράταξη πρόσθετη ευθύνη και οπλίζει τα μέλη της με κουράγιο και όρεξη για να αγωνιστούν στην επίλυση των προβλημάτων του συνόλου των εργαζομένων του Δήμου Λέσβου.

 

Στάση εργασίας για τον «Καλλικράτη ΙΙ»
Σήμερα, για μία ώρα

Ανταποκρινόμενος σε αίτημα του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου και προκειμένου να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι του Δήμου στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνεται την ίδια ώρα έξω από το Παλαιό Δημαρχείο Μυτιλήνης, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Λέσβου προκήρυξε για σήμερα, ημέρα κατάθεσης στη Βουλή του Νομοσχεδίου για τις αλλαγές στον «Καλλικράτη», ωριαία στάση εργασίας. Η στάση θα γίνει στις 11.

Ετικέτες
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top