FOLLOW US

Γενικές Πολιτική

  • Ο δήμαρχος δίνει στην ΑΔΕΛ σημαντικό ρόλο στην αναπτυξιακή προοπτική του δήμου
«Πραγματικά… αναπτυξιακή εταιρία»

Την πρόθεσή του να δώσει όλα τα εχέγγυα στην ΑΔΕΛ (Αναπτυξιακή Δημοτική Εταιρία Λέσβου) προκειμένου να γίνει πραγματικά αναπτυξιακή εταιρία, εκφράζει στο «Ε» ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός.

Την πρόθεσή του να δώσει όλα τα εχέγγυα στην ΑΔΕΛ (Αναπτυξιακή Δημοτική Εταιρία Λέσβου) προκειμένου να γίνει πραγματικά αναπτυξιακή εταιρία, εκφράζει στο «Ε» ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός.

Ο οποίος εμφανίζεται ιδιαίτερα αισιόδοξος για την αλλαγή των δεδομένων που ίσχυαν μέχρι πρότινος στη δημοτική εταιρία και στήριξή της με σημαντικές επενδύσεις, που μπορούν να ενεργοποιήσουν τη μεγάλη της δυναμική.

Η προοπτική λειτουργίας Water Park στην πλαζ Τσαμάκια, αλλά και αυτή της αξιοποίησης των ανενεργών ως σήμερα πλεονεκτημάτων της εταιρίας από τα μεγαβάτ που διαθέτει και δεν ωφελούν όσο είναι σπασμένες οι ανεμογεννήτριες στην Κουτσουμπάρα, είναι μόνο δύο σενάρια που μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα. Ενώ στο βάθος υπάρχει και η σκέψη λειτουργίας εκ μέρους της ΑΔΕΛ και του έτοιμου πλέον προς χρήση Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στον Καρά Τεπέ.

Μιλώντας στο «Ε» ο δήμαρχος Λέσβου, τόνισε για μία ακόμα φορά πως πιστεύει ακράδαντα πως ο Δήμος μπορεί να στηριχτεί πρώτα απ’ όλα στις δικές του δυνάμεις, αξιοποιώντας στο έπακρο τις δυνατότητές του, αλλά και την περιουσία του. Και διαχειριζόμενος αποκλειστικά ο ίδιος υποθέσεις φιλόδοξων επενδύσεων που χτυπούν την πόρτα της Λέσβου, επιθυμεί να εξαντλήσει τις πιθανότητες για να τελεσφορήσουν και να ενισχύσουν την αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου.

Χαρακτηριστικά μέχρι σήμερα ο δήμαρχος έχει αναδείξει ένα σημαντικό ενδιαφέρον από επιχειρηματία που θέλει να χρηματοδοτήσει την κατασκευή του κολυμβητηρίου στον Καρά Τεπέ, ακόμη ένα για ανάπτυξη ξενοδοχειακής επένδυσης στους Πύργους Θερμής και ένα τρίτο για την λειτουργία Water Park στην πλαζ Τσαμάκια…

Water Park και… ανεμογεννήτριες
Το τελευταίο δε, ήταν και η αφορμή για τον ίδιο να μιλήσει ανοιχτά για το ρόλο που μπορεί να παίξει η ΑΔΕΛ, στο όραμά του για το Δήμο μέσα στην επόμενη πενταετία. «Δε θέλω η ΑΔΕΛ να διαδραματίσει ένα ρόλο απλά διαχείρισης των σφαγείων για παράδειγμα. Θέλω να γίνει μία εταιρία πραγματικά αναπτυξιακή.

Οι δυνατότητές της είναι τεράστιες, αν αναλογιστεί κανείς πως διαθέτει δικά της μεγαβάτ που αν ενεργοποιηθούν από τις ανεμογεννήτριες, θα μπορέσουν να αλλάξουν σημαντικά τα δεδομένα της. Αυτό θα το κυνηγήσουμε και το έχω ήδη συζητήσει με τη ΔΕΗ στην πρόσφατη συνάντηση που είχα στην Αθήνα. Αν εξασφαλίσουμε την αποκατάσταση των ανεμογεννητριών με μία επένδυση, θα μιλάμε για ένα τεράστιο βήμα.

Η προσέγγιση πάλι επιχειρηματία για την πλαζ στα Τσαμάκια, που θέλει να δημιουργήσει Water Park, είναι ακόμη μία καλή αφορμή που μπορεί να αλλάξει ριζικά την αντίληψή μας για τις δυνατότητες της εταιρίας.

Το τελευταίο παράδειγμα ειδικά δείχνει το πόσο σημαντικά πράγματα μπορούν να γίνουν και άμεσα για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και των υπηρεσιών στα Τσαμάκια. Στα οποία ο κόσμος θα έχει δωρεάν πρόσβαση, όπως δεσμεύτηκα από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντά μου τον περασμένο Σεπτέμβριο», είπε χαρακτηριστικά στο «Ε» ο δήμαρχος.

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής
Σε ό,τι αφορά την πλαζ, σύμφωνα με το δήμαρχο πάντα, συγκεκριμένος επιχειρηματίας εξέφρασε ενδιαφέρον να λειτουργήσει τα περίφημα Water Park που συναντώνται σε πολλά νησιά της Ελλάδας, με νεροτσουλήθρες και πολλές άλλες θαλάσσιες δραστηριότητες και στη Μυτιλήνη.

Ο επιχειρηματίας πρόκειται να διεκδικήσει μέρος της παραλίας στην προγραμματισμένη προκήρυξη εκμίσθωσης της παραλίας που σχεδιάζει η ΑΔΕΛ για το ερχόμενο καλοκαίρι. Η ΑΔΕΛ ωστόσο σε άμεσο σχέδιο, πρόκειται να έχει, σύμφωνα με το δήμαρχο, ρόλο και στην προγραμματισμένη επαναλειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στον Καρά Τεπέ. Με το δήμαρχο να θέλει να δώσει και αυτήν τη δομή στην Αναπτυξιακή Εταιρία του Δήμου, για να επιτύχει τα καλύτερα δυνατά οφέλη τόσο για την ίδια, όσο και για τους πολίτες.

Μάλιστα μέσα στο επόμενο διάστημα, οι συζητήσεις που γίνονται αναφορικά με τον τρόπο που πρόκειται να λειτουργήσει το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής θα κορυφωθούν για να έλθουν και οι σχετικές ανακοινώσεις.

Και οι ιαματικές πηγές
Στο μεταξύ μόλις την περασμένη Παρασκευή, η ΑΔΕΛ ανακοίνωσε την εκμίσθωση για αξιοποίηση και των ιαματικών πηγών στα Θέρμα του Κόλπου Γέρας. Ανάδοχος μετά τη σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος, αναδείχθηκε η Δέσποινα Καλιάλη, με το διοικητικό συμβούλιο της ΑΔΕΛ να ανάβει το «πράσινο» φως για την εκμίσθωση, με την προϋπόθεση να προχωρήσει σε έργα αναβάθμισης των υπαρχόντων λουτρών και των υποδομών γενικότερα των ιαματικών πηγών.

«Υπάρχουν πολλές σκέψεις, γιατί πράγματι υπάρχουν σημαντικές προοπτικές και δυνατότητες από την εταιρία. Επί του παρόντος ωστόσο, δεν θέλω να σχολιάσω κάτι, πριν αποκτήσουμε κάτι το χειροπιαστό.

Είναι γνωστό και το ενδιαφέρον για την παραλία στα Τσαμάκια και οι δυνατότητες μέσω των ανεμογεννητριών, αλλά όλα θα τα δούμε στην πράξη», σχολίασε από τη μεριά του ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Ιγνάτης Χατζηχρήστος στο «Ε», κρατώντας χαμηλούς τόνους, ενόψει της κρίσιμης συνέχειας.

Ετικέτες
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « «Να μπει μία τάξη…» Ιστορικό… γκρέμισμα! »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top