FOLLOW US

Γενικές Πολιτική

  • Προσπάθεια για εξασφάλιση μόνιμου προσωπικού
«Όχι» στα δίμηνα, από το Δήμο Λέσβου

Δε θα προχωρήσει στην πρόσληψη εργαζομένων με δίμηνες συμβάσεις εργασίας ο Δήμος Λέσβου, με τον ισχυρισμό πως πρόκειται για μία από τις ειδεχθέστερες μορφές εργασιακής σχέσης, που δεν προσφέρει ουσιαστικά στη λειτουργία του Δήμου.

Δε θα προχωρήσει στην πρόσληψη εργαζομένων με δίμηνες συμβάσεις εργασίας ο Δήμος Λέσβου, με τον ισχυρισμό πως πρόκειται για μία από τις ειδεχθέστερες μορφές εργασιακής σχέσης, που δεν προσφέρει ουσιαστικά στη λειτουργία του Δήμου.

«Θα αντεπεξέλθουμε με τις δυνάμεις που έχουμε», λέει ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Γιώργος Κατζανός, ενώ την ίδια ώρα βρίσκεται προσπάθεια σε εξέλιξη για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού προκειμένου να στελεχωθεί το Τμήμα Συντήρησης Οχημάτων του Δήμου.

Μεγάλο πρόβλημα αναμένεται να δημιουργηθεί από το Μάρτιο και μετά, όταν δηλαδή λήγουν οι συμβάσεις οκτάμηνης διάρκειας εργαζόμενων στην Υπηρεσία Καθαριότητας.
 
Μία γενναία πολιτική απόφαση, που ωστόσο εκτιμάται πως είναι πιθανόν να δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στη λειτουργία της Υπηρεσίας Καθαριότητας, πήρε η δημοτική αρχή. Σύμφωνα με πληροφορίες, το βέτο στην πρόσληψη εργατών καθαριότητας με δίμηνες συμβάσεις εργασίας μπήκε από τον αντιδήμαρχο Γιώργο Κατζανό, ο οποίος δηλώνει πως πρόκειται για μία από τις χειρότερες μορφές απασχόλησης, που δε συμβάλλει ουσιαστικά στη λειτουργία της Υπηρεσίας.

Ο λόγος είναι πως μέχρι να προσαρμοστούν οι εργαζόμενοι, έχουν ήδη φύγει και οι δουλειές που μπορούν να κάνουν εξ αιτίας της μικρής παραμονής τους, είναι εξαιρετικά περιορισμένες.

«Πρόκειται για μία κατάσταση που κακώς παγιώθηκε και έχει δυσάρεστα αποτελέσματα και για τους ίδιους τους εργαζομένους και για το Δήμο. Η λύση αυτή είναι για περιπτώσεις που υπάρχουν έκτακτα ζητήματα και καταστάσεις που απαιτείται η προσωρινή ενίσχυση του προσωπικού.

Η Υπηρεσία Καθαριότητας είναι επιφορτισμένη με ένα έργο δύσκολο, που χρειάζεται μόνιμο και σταθερό προσωπικό για να λειτουργήσει», δήλωσε ο κ. Κατζανός. Πηγές εντός δημοτικής αρχής θέλουν τον κ. Κατζανό να έχει μία ακόμα ένσταση για το ζήτημα των δίμηνων συμβάσεων, την οποία όμως ο ίδιος δεν επιβεβαίωσε δημοσίως.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο προεκλογικά όσο και μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας διαφωνούσε κάθετα με την απασχόληση ατόμων στο Δήμο που προέρχονται από διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ, τονίζοντας πως τέτοιες περιπτώσεις εγκυμονούν κινδύνους για δημιουργία πελατειακών σχέσεων.

«Με τις δυνάμεις που έχουμε, θα προσπαθήσουμε και είμαι σίγουρος πως θα τα καταφέρουμε, όπως κάνουμε μέχρι τώρα διατηρώντας το νησί καθαρό», είπε ο κ. Κατζανός.

«Ανάσα» στο ζήτημα του προσωπικού αναμένεται να πάρει ο Δήμος Λέσβου μετά την έναρξη τους προγράμματος του ΟΑΕΔ μέσω του οποίου θα του διατεθούν εργαζόμενοι με πεντάμηνη διάρκεια απασχόλησης. Αν και οι εξαγγελίες για το πρόγραμμα έχουν γίνει από το Νοέμβριο, το θέμα παραμένει «παγωμένο» από την έναρξη της προεκλογική περιόδου μέχρι και σήμερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται η υλοποίησή του μέσα στον επόμενο μήνα.

Προσπάθεια για μόνιμο προσωπικό
Εν τω μεταξύ, προσπάθεια για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού είναι σε εξέλιξη από το Δήμο Λέσβου, με σχετικό υπόμνημα να έχει σταλεί στο αρμόδιο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Το θέμα το έχει αναλάβει ο γενικός διευθυντής του Δήμου, Ελευθέριος Παπαϊωάννου, ο οποίος το προηγούμενο χρονικό διάστημα πραγματοποίησε σειρά επαφών με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου.

Η όλη υπόθεση δε θεωρείται καθόλου εύκολη, παρά το γεγονός ότι ο σχετικός μνημονιακός νόμος που ορίζει την αναλογία προσλήψεων και απολύσεων στο Δημόσιο, εξαιρεί τους νησιωτικούς δήμους.

Ο πρώτος σκόπελος είναι να υπάρξει αρχικά απόφαση από τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργο Κατρούγκαλο, και στη συνέχεια να εξασφαλιστούν πόροι από τον προϋπολογισμό του Δήμου. Ακόμα και αν το δεύτερο είναι ουσιαστικά αποφασισμένο από τη δημοτική αρχή, είναι εξαιρετικά δύσκολο στην παρούσα συγκυρία και ενώ οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους είναι σε εξέλιξη, να σημειωθεί κάποιο θετικό βήμα στην υπόθεση.

Ο Δήμος Λέσβου ζητά την πρόσληψη 26 ατόμων προκειμένου να στελεχωθεί ο Τμήμα Συντήρησης Οχημάτων, που αυτήν τη στιγμή ουσιαστικά δεν υφίσταται. Συγκεκριμένα, ο Δήμος διαθέτει συνολικά πάνω από 300 οχήματα διάφορων τύπων και κατηγοριών και για τη συντήρηση του συγκεκριμένου στόλου στο οργανόγραμμά του προβλέπονται 60 τεχνίτες.

Αυτήν τη στιγμή απασχολούνται μόνο δύο τεχνίτες, οι οποίοι είναι αδύνατο να πραγματοποιήσουν τη σειρά εργασιών συντήρησης που απαιτούνται στα δημοτικά οχήματα. Οι εργασίες αυτές, όσο και η επισκευή των βλαβών που προκύπτουν στο δημοτικό στόλο, αντιμετωπίζονται από ιδιωτικά συνεργεία που είναι συμβεβλημένα με το Δήμο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται αυτό σε κόστος.

Ο κ. Παπαϊωάννου τόνισε στο «Ε»: «Την προηγούμενη εβδομάδα στάλθηκε το αίτημά μας στο Υπουργείο και οι επαφές μας συνεχίζονται προκειμένου να στηρίξουμε αυτό το δίκαιο αίτημα.

Αυτό που οφείλει το Υπουργείο να κατανοήσει, είναι πως ο Δήμος μας είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση της Ελλάδος και αυτό συνεπάγεται πως οι ανάγκες στη χρήση οχημάτων είναι ιδιαίτερα αυξημένες, με τις αποστάσεις που διανύουν τα οχήματα του Δήμου να είναι δεκάδων χιλιομέτρων.

Η υπηρεσία λοιπόν που θα φροντίζει για τη συντήρηση του στόλου, είναι απαραίτητη και η στελέχωσή της απαιτεί μόνιμο προσωπικό».

Ετικέτες
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top