Η επιτροπή κατοίκων της Αερ. Γιανναρέλλη και Βουρνάζων παρεμβαίνει εν όψει των εκλογών για το έργο της Λαγκάδας

Ζητούν να μάθουν τις προθέσεις των υποψηφίων

05/04/2019 - 14:47 Ενημερώθηκε 05/04/2019 - 15:08

Η εθελοντική επιτροπή των κατοίκων και επαγγελματιών των οδών Αερ. Γιανναρέλλη και Βουρνάζων, απευθύνονται με επιστολή τους προς τους υποψήφιους δημάρχους, δημοτικούς συμβούλους και κοινοτικούς συμβούλους, παίρνοντας θέση για το έργο των ομβρίων της Λαγκάδας, που τόσες αντιδράσεις ξεσήκωσε στους επαγγελματίες και τους κατοίκους της περιοχής και προτείνοντας στους υποψηφίους να επανεξετάσουν τον τρόπο εκτέλεσης του έργου.
«Θεωρούμε», τονίζουν στην ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα, «ότι η δικαίωσή μας στον αγώνα ενάντια στον πρόχειρο και άκομψο τρόπο που σχεδιάστηκε η εκτέλεση του έργου της ΔΕΥΑΛ για την περιοχή μας, μάς δίνει το δικαίωμα και την υποχρέωση να παρέμβουμε εν όψει και των επερχόμενων Δημοτικών και Κοινοτικών εκλογών.»

Η θέση της επιτροπής
«Η θέση μας ήταν πάντοτε ότι το πρόβλημα των όμβριων αποτελεί σοβαρό θέμα για την γειτονιά μας, τις δουλειές μας και τις περιουσίες μας. Επίσης ότι η αντοχή του οδοστρώματος της Αερ. Γιανναρέλλη πρέπει να ελεγχθεί αξιόπιστα. Το συνολικό πρόβλημα εκτιμούμε ότι έχει τρείς συνισταμένες: 1. Η ροή των βρόχινων νερών στο ρέμα. 2. Ο αγωγός των όμβριων κάτω από την Αερ. Γιανναρέλλη και Βουρνάζων. 3. Η αντοχή του οδοστρώματος.

Διαφωνούν με τον τρόπο
Στη συνέχεια αφού τονίζουν ότι το έργο πρέπει να εκτελεστεί, διατυπώνουν τις ενστάσεις τους για τον τρόπο που επιλέχθηκε από τη δημοτική αρχή η εκτέλεση του έργου, χαρακτηρίζοντας τον «απαρχαιωμένο».
Και προτείνουν την σύνταξη νέας, σύγχρονης μελέτης, με τη βοήθεια των νέων δεδομένων και τεχνολογιών, που θα αξιολογεί όλους του παραπάνω παράγοντες και θα συμπεριλαμβάνει και τις επιπτώσεις στην κυκλοφορία με σχεδιασμό ικανοποιητικών εναλλακτικών λύσεων. Μια τέτοια μελέτη δεν θα μπορούσε ασφαλώς να γίνει με ανάθεση αλλά με προκήρυξη διαγωνισμού ώστε να βρεθεί η καταλληλότερη για όλους λύση που θα είναι σύντομη, αποτελεσματική, γρήγορη και θα αφήνει άθικτη την λειτουργία της γειτονιάς.
Η εθελοντική επιτροπή των κατοίκων των Αερ. Γιανναρέλλη και Βουρνάζων, που συνυπογράφουν την παρέμβαση αυτή είναι οι: Πολύδωρος Αμπατζής, Μανώλης Βλάχος , Δημήτρης Γιαλούρης, Μανώλης Ευσταθίου, Βασίλης Λαμπούσης, Δημήτρης Μαμώλης, Δημήτρης Μουτζούρης, Γιώτα Πετριτζικλή, Μαρία Τσουπή.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey