Οι συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις έπληξαν και βασικές υποδομές του νησιού

Υποχώρησε τμήμα του οδοστρώματος στη Λάρσο

31/01/2019 - 12:05

Οι συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, που δεν έχουν σταματημό, δημιουργούν προβλήματα και εκεί που δεν τα περιμένει κανείς, όπως και σε βασικά έργα υποδομής, όπως ο δρόμος Μυτιλήνης - Καλλονής και συγκεκριμένα στην περιοχή της Λάρσου.

 Όπως διαπιστώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 30 Ιανουαρίου, μέρος του δρόμου υποχώρησε δημιουργώντας ρήγμα,γεγονός που προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Περιφέρειας, η οποία επιστράτευσε και τον καθηγητή Νίκο Ζούρο , που είναι γεωλόγος, προκειμένου να εκτιμηθεί η ζημιά και οι ενδεχόμενοι κίνδυνοι.Στο σημείο βρέθηκε και η Αστυνομία προκειμένου να διασφαλίσει την ομαλή κυκλοφορία των αυτοκινήτων στον κεντρικότερο οδικό άξονα του νησιού.

Ο κ. Ζούρος υποστήριξε πως το πρόβλημα που προέκυψε δεν εγκυμονεί άμεσο σοβαρό κίνδυνο, αλλά η ζημιά και τα αίτια της καθίζησης του οδοστρώματος πρέπει να εξεταστούν και να γίνει άμεσα η αποκατάσταση του προβλήματος.

Ο δρόμος περίπου τις 7,30 χθες το βράδυ δόθηκε στην κυκλοφορία, με την αστυνομία σε ανακοίνωσή της να παρακαλεί «οι οδηγοί των οχημάτων, για την ασφάλεια τους και για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους στην παραπάνω περιοχή και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών.»

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Β.Αιγαίου

 

Από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ανακοινώνεται ότι σε τμήμα της 36ης Εθνικής Οδού Λάρσου – Καλλονής στην περιοχή της Λάρσου, σημειώθηκε χθες καθίζηση σε μήκος 30 μέτρων περίπου, λόγω υποχώρησης του πρανούς του επιχώματος. Στο σημείο έχει τοποθετηθεί από χθες το απόγευμα κατάλληλη σήμανση με μέριμνα της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λέσβου.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού κ. Θεόδωρος Βαλσαμίδης, στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Λέσβου και ο Καθηγητής κ. Νίκος Ζούρος, μετέβησαν και σήμερα νωρίς το πρωί στην περιοχή για την επιτόπου αξιολόγηση της κατάστασης και τον προγραμματισμό των απαραίτητων ενεργειών. Ήδη ξεκίνησαν οι εργασίες για την αντιστήριξη της οδού και τη λήψη μέτρων άμεσης αποκατάστασης του προβλήματος.

Οι οδηγοί παρακαλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες της Τροχαίας Μυτιλήνης. 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey