Στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Υποτροφίες Σπουδών για το ακαδημαϊκό έτος 2018 - 2019

23/07/2018 - 03:25 Ενημερώθηκε 23/07/2018 - 03:27

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ανταποκρινόμενη στην πρωτοβουλία «Υποτροφίες στις Περιφέρειες» και ενισχύοντας το δικαίωμα όλων των νέων στην εκπαίδευση, σε μια ιδιαίτερη δύσκολη οικονομική περίοδο για τη χώρα μας, προσφέρει εννιά υποτροφίες, στοχεύοντας να δώσει πνοή στα όνειρα νέων ανθρώπων για σπουδές, απαλείφοντας το εμπόδιο της οικονομικής δυσπραγίας που βιώνουν οι οικογένειές τους.

Πιο συγκεκριμένα, στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου παρέχονται για τα νησιά της Λέσβου, της Χίου, της Λήμνου, της Σάμου, της Ικαρίας και του Αγίου Ευστρατίου: α) Τρεις υποτροφίες για Bachelor (στα δίδακτρα) στο MEDITERRANEAN COLLEGE, αξίας 5.600€ έκαστη για το α΄ έτος σπουδών. Για τη συνέχιση των σπουδών με υποτροφία, οι υπότροφοι θα πρέπει να έχουν συνεχή φοίτηση και βαθμολογία έτους μεγαλύτερη του 60%. Στις υποτροφίες δεν περιλαμβάνονται τα ετήσια fees (δικαιώματα - δίδακτρα) του Βρετανικού Πανεπιστημίου (1.320€ έως 1.500€) και τα τέλη έκδοσης πτυχίου/αποφοίτησης (150€), β) Δύο πλήρεις ετήσιες υποτροφίες στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ, αξίας 3.000€ έκαστη, γ) Δύο πλήρεις ετήσιες υποτροφίες στο ΑΛΦΑ Επιλογή (Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 2), αξίας 6.000€ έκαστη και δ) Δύο πλήρεις ετήσιες υποτροφίες (στα δίδακτρα) στο MEDITERRANEAN PROFESSIONAL STUDIES (Κέντρου Δια Βίου Μάθησης 2), αξίας μέχρι 4.900€ έκαστη (ανάλογα το πρόγραμμα ). Στις υποτροφίες δεν περιλαμβάνονται τα ετήσια fees του Βρετανικού Πανεπιστημίου (150€ έως 1.070€, ανάλογα με το πρόγραμμα) και τα τέλη έκδοσης πτυχίου/αποφοίτησης (100€).

Οι δικαιούχοι μπορούν να επιλέξουν οποιαδήποτε ειδικότητα/πρόγραμμα σπουδών τους ενδιαφέρει, μεταξύ των ειδικοτήτων και των προγραμμάτων σπουδών που παρέχονται από τους συγκεκριμένους, ενώ από τη διαδικασία αξιολόγησης και απόδοσης υποτροφιών εξαιρούνται ήδη εγγεγραμμένοι ή/και ενεργοί σπουδαστές στους προαναφερθέντες εκπαιδευτικούς φορείς.

Η έντυπη αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά των υποψηφίων θα χορηγούνται από τα κατά τόπους αρμόδια γραφεία σε Λέσβο, Χίο, Λήμνο και Σάμο και θα υπάρχουν αναρτημένα στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου: www.pvaigaiou.gov.gr. Επιπρόσθετα, θα πρέπει να υποβληθούν τα ακόλουθα δικαιολογητικά με καταληκτική ημερομηνία τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου. Φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού φορολογικής δήλωσης οικονομικού έτους 2017, καθώς και φωτοαντίγραφο του τελευταίου Ε9, Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας γονέα ή κηδεμόνα, Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ενδιαφερόμενου τέκνου, Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, Φωτοαντίγραφο απολυτηρίου εκπαίδευσης (λυκείου), Έγγραφα που να αποδεικνύουν την ύπαρξη ειδικών λόγων (πολυτεκνία, αδελφός/η φοιτητής/τρια ή στρατιώτης, απώλεια γονέα, ανεργία γονέα, γονείς σε διάσταση ή διαζευγμένοι, σοβαροί λόγοι υγείας του ίδιου του ενδιαφερόμενου ή μελών της οικογένειας, άλλοι έκτακτοι λόγοι που βαρύνουν οικονομικά την οικογένεια κ.λπ.).

Για την Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, αιτήσεις θα γίνονται δεκτές στη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας, επί της οδού Ανδρομέδας 15 στη Μυτιλήνη (ισόγειο κτιρίου), υπεύθυνος Αναστάσιος Γ. Ρούσσης (τηλέφωνο επικοινωνίας 22513 53921), για την Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου, στο Γραφείο Κοινωνικών Υπηρεσιών, επί της οδού Λεωφόρου Δημοκρατίας 34 στη Μύρινα Λήμνου, υπεύθυνος Κυριακή Ματζάρη (τηλέφωνο επικοινωνίας 22543 51223).

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey