Περισσότερη ειλικρίνεια ζητάν από Μηταράκη οι κάτοικοι της Μόριας

Veto στη διατήρηση του Κ.Υ.Τ. Μόριας

01/08/2020 - 16:38

Περισσότερη ειλικρίνεια, ακρίβεια, σύνεση και συνεργασία και επίδειξη μεγαλύτερου σεβασμού, ζητάνε οι κάτοικοι της Μόριας σε ανακοίνωσή τους από τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότη Μηταράκη, με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις για το ζήτημα επίταξης περιοχών όμορων του Κ.Υ.Τ.

Μάλιστα σε σχετικό δελτίο Τύπου οι κάτοικοι καταγγέλλουν το γεγονός ότι από τον Μάιο προσπαθούν  να έρθουν σε επαφή μαζί  με τον Υπουργό για τον προγραμματισμό κάποιων λύσεων, δίχως όμως αποτέλεσμα. «Δεν ζητά «συνομιλητές», αλλά «υπαλλήλους» που να κάνουν αυτό που έχει εκείνος προγραμματίσει.» αναφέρουν χαρακτηριστικά και συνεχίζουν: «Συνομιλητές για τη διατήρηση του ΚΥΤ της Μόριας δεν θα βρει. Δεν θα βρει όσο αθετεί προεκλογικές και μετεκλογικές υποσχέσεις και προσπαθεί εντέχνως να επιβάλλει τρόπους απολυταρχικής διακυβέρνησης. Το ΚΥΤ της Μόριας πρέπει να κλείσει τους επόμενους μήνες και είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε πρώτα ένα χρονοδιάγραμμα κλεισίματος και μετά όλα τα άλλα.»

Μάλιστα υποστηρίζουν ότι οι λέξεις «επίταξη» και «επέκταση», που ο υπουργός χαρακτήρισε στη δήλωσή του προβοκατόρικες, είναι απολύτως ορθές και αιτιολογημένες τόσο σε γεωγραφικό όσο και σε νομικό επίπεδο, μετά από τη συνάντηση των ιδιοκτητών ελαιοκτημάτων με τα στελέχη του υπουργείου, εφόσον, όπως σημειώνεται, τους ζητήθηκε εκμίσθωση εκτάσεων που οδηγεί σε αύξηση των στρεμμάτων του ΚΥΤ (επέκταση) και εφόσον υπάρξουν ενδιάμεσα ελαιοκτήματα που δεν εκμισθωθούν αυτοβούλως με αποτέλεσμα τη διάσπαση της ενότητας των σχεδίων του υπουργείου τότε θα γίνει επίταξη.

Οι κάτοικοι της Μόριας δεν παραλείπουν να σχολιάσουν την δημιουργία δομή Υγείας στο Κ.Υ.Τ. η οποία όπως υποστηρίζουν αποσκοπεί στην παγίωση της υπάρχουσας κατάστασης. Συγκεκριμένα αναφέρουν : «Όλοι καταλαβαίνουν ότι η δομή θα σημάνει την παγίωση του ΚΥΤ και της υπάρχουσας κατάστασης, στην οποία έχουν συνεισφέρει και ολλανδικές ΜΚΟ (μη πιστοποιημένες, κατά πληροφορίες), τις οποίες το ελληνικό κράτος οφείλει να ελέγξει και να επιβάλλει τις νόμιμες κυρώσεις

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey