Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, στον Κόλπο της Γέρας, ευτυχώς χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς

Τουριστικό λεωφορείο εκτός δρόμου στη Λάρσο!

03/10/2018 - 14:24

Με ένα απρόοπτο περιστατικό ολοκλήρωσαν τις διακοπές τους στη Λέσβο 22 Ολλανδοί τουρίστες, το απόγευμα της Δευτέρας, όταν το λεωφορείο που τους μετέφερε -μαζί με τρεις συνοδούς- από το Μόλυβο προς το Αεροδρόμιο «Οδυσσέας Ελύτης» της Μυτιλήνης, προκειμένου να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, εξετράπη της πορείας του στο Κόλπο της Γέρας, στο ύψος της Λάρσου.

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα κι ενώ στην περιοχή έπεφτε ψιλόβροχο, ο οδηγός του λεωφορείο έχασε τον έλεγχο του οχήματος, για άγνωστο λόγο, με αποτέλεσμα να σπάσει τις προστατευτικές μπάρες και να καταλήξει, ευτυχώς χωρίς να ανατραπεί, σε παρακείμενη βαλτώδη έκταση. Από την πρόσκρουση, τρεις Ολλανδοί τουρίστες τραυματίστηκαν ελαφρά. Άμεσα έφτασαν στο σημείο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, αλλά και περιπολικά της τροχαίας. Στους τραυματίες παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και άμεσα μεταφέρθηκαν στο «Βοστάνειο» για προληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες, το λεωφορείο δεν είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, ωστόσο το ψιλόβροχο είχε μετατρέψει το δρόμο σε αρκετά ολισθηρό και πιθανότατα ένα σχετικά απότομο φρενάρισμα να ήταν αρκετό για να εκτραπεί της πορείας του.

Σε κάθε περίπτωση, συνίσταται μεγάλη προσοχή στους οδηγούς που κινούνται στο οδικό δίκτυο σε τέτοιες καιρικές συνθήκες. Η οδήγηση σε βρεγμένους δρόμους κρύβει πολλές παγίδες γι’ αυτό και οι οδηγοί θα πρέπει να είναι πάντοτε σε εγρήγορση και απόλυτα συγκεντρωμένοι.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey