Ανακοίνωση Πολιτιστικού Συλλόγου Βρισαγωτών Λέσβου – Αθήνας για το Δημοτικό Σχολείο, για την πληρωμή των ενοικίων και για τον «αδιάφορο» συντονιστή

Το Υπουργείο Ανάπτυξης αρνείται να εντάξει το Σχολείο της Βρίσας στον προϋπολογισμό του

14/07/2021 - 11:32

«Νίπτουν τας χείρας τους» οι κυβερνώντες όπως υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βρισαγωτών Λέσβου Αθήνας, σε ότι έχει να κάνει με την κατασκευή του σχολείου καθώς αρνούνται να το εντάξουν στον προϋπολογισμό του αρμόδιου Υπουργείου, εκτός και αν απενταχθεί άλλο έργο. Παράλληλα τα μέλη του Συλλόγου υποστηρίζουν ότι παρατηρείται καρκινοβασία σε ότι έχει να κάνει με τις πληρωμές των ενοικίων καθώς και με την αντικατάσταση του συντονιστή τον οποίο χαρακτηρίζουν «αδιάφορο και ουσιαστικά ανύπαρκτο».

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βρισαγωτών Λέσβου Αθήνας ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρο καθώς και όλους τους βουλευτές της Λέσβου, προκειμένου να γίνει πολιτική παρέμβαση σε όλα τα μέτωπα, ώστε να μην απενταχθεί το έργο για το σχολείο της Βρίσας και να ξεκινήσει η κατασκευή του. «Πρέπει να κινηθούμε συντονισμένα και προς κάθε κατεύθυνση. Είναι υποχρέωσή όλων μας απέναντι στο μέλλον των παιδιών μας, στο μέλλον του χωριού μας!» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση

Για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται η αναποτελεσματικότητα και η αδιαφορία της κυβέρνησης και της πολιτείας για τη Βρίσα όσον αφορά τις επιπτώσεις του καταστροφικόύ σεισμού της 12ης Ιουνίου του 2017. Αυτή τη φορά, και ενώ οι τοπικές αρχές αλλά και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βρισαγωτών Λέσβου Αθήνας έκαναν κάθε προσπάθεια ώστε να προβάλουν και να προωθήσουν το ζήτημα του σχολείου της Βρίσας στους αρμόδιους, το υπουργείο Ανάπτυξης αρνείται να το εντάξει στον προϋπολογισμό του, εκτός κι αν απενταχθεί άλλο έργο. Συγκεκριμένα, η μελέτη και κοστολόγηση που έγινε από την ΚΤΥΠ διαβιβάστηκε στο Υπουργείο Υποδομών  και Μεταφορών και εν συνεχεία στο Υπουργείο Ανάπτυξης, το οποίο με τη σειρά του επέστρεψε το φάκελο με το δίλημμα «σχολείο ή άλλο έργο». Ζητάνε δηλαδή να επιλέξουν οι αρμόδιοι εν έτει 2021 αν θα δώσουν χρήματα για την εκπαίδευση των νέων ανθρώπων ή θα χρηματοδοτήσουν κάποιο άλλο έργο από τα λίγα που υπάρχουν, για την ήδη υποβαθμισμένη περιοχή μας. Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο το δίλημμα αυτό και μάλιστα όταν δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ για τη Βρίσα από χρήματα που διατέθηκαν για τις επιπτώσεις του σεισμού, όπως για παράδειγμα η δωρεά της Περιφέρειας Αττικής προς το Δήμο Μυτιλήνης (όπου έγιναν δρόμοι άσχετοι με την Βρίσα), η δωρεά προς την Μητρόπολη Μυτιλήνης από τους Έλληνες ομογενείς της Αυστραλίας (η τύχη των χρημάτων αγνοείται), από ευρωπαικά προγράμματα κτλ. Μέχρι και για το γεφύρι του χωριού, για την καταστροφή του οποίου δεν αναζητήθηκε ποτέ ο υπαίτιος, έπρεπε να περάσουν σχεδόν τρία χρόνια για να εγκριθεί η μελέτη.

Απλήρωτα ενοίκια και αδιάφορος συντονιστής

Η κυβερνώντες και οι αρμόδιοι όχι μόνο δεν πράττουν τα αυτονόητα, όπως είναι η τακτοποίηση της πληρωμής των ενοικίων, καθώς οι οφειλές ξεπερνούν τους δώδεκα μήνες, όχι μόνο δεν αντικαθιστούν τον παντελώς αδιάφορο, ουσιαστικά ανύπαρκτο συντονιστή κ. Θεόδωρο Κυπραίο, όχι μόνο δεν παρουσίασαν ποτέ κανένα συντονισμένο πλάνο ανασυγκρότησης της περιοχής, αλλά θεωρούν απλή λογιστική υπόθεση το κλείσιμο ενός σχολείου εμβληματικού, που παράγει έργο και δίνει, ακόμα και με τα κοντέινερ για τάξεις, ζωή στο χωριό κι ελπίδες στη νέα γενιά.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey