Σήμερα στις 4 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Πληγώνι

Το τελευταίο αντίο στον Φωτή Ξύδα

21/02/2019 - 13:36

Στις 4 το απόγευμα σήμερα, στο ναό του Αγίου Γεωργίου στο Πληγώνι θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία για τον Φωτή Ξύδα, που «έφυγε» από τη ζωή την Τρίτη το βράδυ. Σύμφωνα με επιθυμία της οικογένειας, αντί στεφάνων προτείνεται να κατατεθούν χρήματα για την ανακαίνιση του ναού στο λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζα #44229602063 – Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Πληγωνίου.

Συλλυπητήρια μηνύματα για το θάνατο του Φωτή Ξύδα εξέδωσε ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός: «Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή και βαθύτατα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και στους οικείους του αείμνηστου Φωτή Ξύδα. Ενός χαρισματικού ανθρώπου, που προσέφερε στην πατρίδα και έδωσε τις δικές του μάχες στο διπλωματικό σώμα από τη θέση του Πρέσβη. Αγάπησε τη Λέσβο βαθιά, γι’ αυτό έδωσε τη μάχη ως υποψήφιος το 2014 για τον Δήμο Λέσβου. Συναθλητές από την παιδική μας ηλικία στον υγρό στίβο, ο Φωτής Ξύδας ήταν ένας μαχητικός αθλητής μα πάνω απ’ όλα ένας άνθρωπος, που υπηρέτησε την Ελλάδα και την ιδιαίτερή του πατρίδα με πίστη και θέρμη. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει. Η Λέσβος θα τον θυμάται πάντα». 

Και ο Βουλευτής Ν. Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας, Χαράλαμπος Αθανασίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με θλίψη πληροφορήθηκα το θάνατο του Φώτη Ξύδα, του μοναδικού Μυτιληνιού διπλωμάτη που έφθασε στη θέση του Πρέσβη. Ενός ανθρώπου με όραμα για την πατρίδα που το υπηρέτησε πιστά τόσο μέσα από το διπλωματικό σώμα όσο και μέσα από την ενασχόλησή του με τα κοινά, ως υποψήφιος βουλευτής και εν συνεχεία ως υποψήφιος Δήμαρχος Λέσβου. Η Λέσβος θα τον θυμάται με σεβασμό. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.»

Επίσης, τα μέλη της Δημοτικής Παράταξης «Αδέσμευτος Συνδυασμός για τη Λέσβο» εξέφρασαν τη βαθύτατη θλίψη τους για τον θάνατο του Φώτη Ξύδα, σημειώνοντας: «Ήταν ένας άνθρωπος με όραμα για την πατρίδα του, που στη διάρκεια του βίου του κέρδισε το σεβασμό και την εκτίμηση της κοινωνίας. O Φωτής Ξύδας διετέλεσε πρεσβευτής της Ελλάδας στην Αυστραλία και το 2007 ανέλαβε την πρεσβεία στην Άγκυρα. Το 2012 ήταν υποψήφιος βουλευτής Λέσβου με την Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ στις εκλογές του 2014 ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος για τον δήμο Λέσβου με τον Αδέσμευτο Συνδυασμό για τη Λέσβο. Τα μέλη του εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στους οικείους του και εύχονται  ο Θεός να του χαρίσει ανάπαυση σώματος και ψυχής. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει.» 

Τέλος, συλλυπητήρια ανακοίνωση απέστειλε και ο Ναυτικός Όμιλος Μυτιλήνης, τονίζοντας: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ναυτικού Ομίλου Μυτιλήνης, σε έκτακτη συνεδρίαση που έγινε, μόλις πληροφορήθηκε, το θάνατο του κ. Φώτη Ξύδα, παλαιού πρωταθλητή στο πόλο και στην κολύμβηση, μέλους της Εθνικής ομάδας στην υδατοσφαίριση, υιού του επί σειρά ετών προέδρου του ΝΟΜ κ. Κώστα Ξύδα, προέδρου του Κωπηλατικής Ομοσπονδίας, Γραμματέα της επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων και Γραμματέα της Ομοσπονδίας θαλασσίου Σκι, αποφάσισε: α) Δημοσίευση των θερμών συλλυπητηρίων στο γιο του Κωνσταντή και στη μητέρα του κ. Μπεμπέκα, β) Την παρακολούθηση της εξόδιου ακολουθίας, γ) Την κατάθεση χρηματικού ποσού, αντί στεφάνου, για τις ανάγκες της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου στο Πληγώνι.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey