Δυνατή η σημερινή μηχανοκίνητη διαδήλωση ενάντια στη νέα δομή

Το κομβόι του «ΟΧΙ» [Vid]

28/02/2021 - 15:58 Ενημερώθηκε 08/03/2021 - 22:54

1000, περίπου οχήματα έκαναν την παρουσία τους, την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, στη  διάρκεια της μηχανοκίνητης πορείας που οργανώθηκε από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Λέσβου, ενάντια στη δημιουργία νέας δομής.

Από την πλατεία Κυπρίων Πατριωτών έως το εργοστάσιο της ΔΕΗ σχηματιζόταν το κομβόι από αυτοκίνητα και μηχανές με τους ιδιοκτήτες να συμμετέχουν στην διαδήλωση, δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο την αντίθεσή τους στη δημιουργία νέας δομής.

Σημεία συνάντησης η περιοχή της Λάρσου και εκείνη του νεκροταφείου της Παναγιούδας. Από την εκδήλωση διαμαρτυρίας δεν έλειψε και η παρουσία της αστυνομίας.

Καρασάββας : «Σήμερα ακούστηκε ένα δυνατό όχι»

Ο Νικόλας Καρασάββας, Περιφερειακός Σύμβουλος και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα ενάντια στη νέα δομή σε δήλωσή του στο emprosnet.gr είπε: «Το τελευταίο διάστημα διατυπώνεται το ερώτημα αν η Λέσβος συμφωνεί με τη δημιουργία δομής. Σήμερα ακούστηκε ένα δυνατό ΟΧΙ σε όλους εκείνους που με δεξιοτεχνία επιμένουν να κωφεύουν μπροστά στην βούληση του λεσβιακού λαού ακολουθώντας μία γραμμή που δεν χαράσσει μέλλον για τον τόπο αυτό. Πρέπει η κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση και κυρίως εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης να αφουγκραστούν τον παλμό της κοινωνίας και να δώσουν πραγματική λύση στο πρόβλημα που ακούει στον τίτλο ‘ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ’. Επιτέλους πρέπει να ακουστεί η φωνή των ανθρώπων εκείνων που ζουν μόνιμα σε αυτό το νησί και το βλέπουν μαζί με τις ζωές τους, να διαλύεται από επιλογές άλλων».

Στη διαδήλωση έδωσαν το παρόν ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, η Βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, οι Αντιπεριφερειάρχες Βορείου Αιγαίου, Αναστασία Αντωνέλλη και Παναγιώτης Χριστόφας κά.

Σε λίγο το βίντεο

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey