FOLLOW US

Κοινωνία

  • Από τη Βουλή των Ελλήνων, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου
Τιμή στον Κυριάκο Παπαδόπουλο!

Η Βουλή των Ελλήνων τίμησε σήμερα τη μνήμη του εκλιπόντος υποπλοιάρχου του Λιμενικού Σώματος Κυριάκου Παπαδόπουλου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, του Επιτρόπου Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Χρήστου Στυλιανίδη, του Εκπροσώπου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες κ. Φιλίπ Λεκλέρ, του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Δημήτρη Βίτσα, αλλά και δεκάδων ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων που βρέθηκαν χωρίς οικογένεια στη χώρα μας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης απένειμε στη σύζυγο του Κυριάκου Παπαδόπουλου, κυρία Ιγνατία Τικέλλη, και στα δύο ανήλικα τέκνα του τα τέσσερα αργυρά μετάλλια «Ήρωες Επανάστασης» υπογραμμίζοντας το μεγαλείο του ανθρώπου που «με τη ζωή και τη δράση του υπήρξε ένα φωτεινό σύμβολο για τη χώρα, την Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο».

«Η Ελληνική Βουλή κλίνει ευλαβικά το γόνυ μπροστά σας» είπε ο κ. Βούτσης απευθυνόμενος στην οικογένεια του εκλιπόντος υποπλοιάρχου, ενώ ανέφερε πως ίσως «κάποιοι από τους νέους και τις νέες που σήμερα βρίσκονται εδώ να σώθηκαν από τα ίδια του τα χέρια, μέσα στα νερά του Αιγαίου».

Απευθυνόμενος στα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, που η Βουλή υποδέχεται για τέταρτη χρονιά, τους προέτρεψε να βλέπουν τη ζωή με ελπίδα, κουράγιο και προσδοκία. «Σας ευχόμαστε από καρδιάς η περιδιάβασή σας μακριά από τις πατρίδες σας να είναι για ένα μικρό διάστημα που θα σας γεμίσει χρήσιμες εμπειρίες και να γυρίσετε όσο το δυνατόν πιο σύντομα εκεί όπου εσείς επιθυμείτε. Να επανασυνδεθείτε με τις οικογένειες, με τις χώρες σας, εν ειρήνη, μακριά από πολέμους, καταστροφές και όλα αυτά που σφράγισαν τις μνήμες, τα βιώματα και τη μέχρι τώρα πορεία σας. Ως κράτος, ως λαός, ως μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως οργανώσεις εθελοντών, είμαστε αρωγοί σε αυτή την πορεία, έχοντας όμως συναίσθηση ότι δεν μπορούμε να υποκαταστήσουμε την πατρίδα όπου γεννηθήκατε».

Σαφές μήνυμα κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας απέστειλε και ο αρμόδιος Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Βίτσας, ο οποίος, αφού εξήρε το έργο ανθρώπων όπως ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ανέφερε πως «ο ελληνικός λαός δεν θα επιτρέψει ποτέ σε οποιονδήποτε ρατσιστικό λόγο να περάσει. Μαζί με την υπόλοιπη Ευρώπη, όπως εμείς την ξέρουμε και όπως θέλουμε να την ορίσουμε, θα μπορέσει να βοηθήσει και την παγκόσμια κοινότητα να κάνει ένα βήμα μπροστά. Συγχωρήστε μας για όσα δεν κάνουμε ή δεν καταφέρνουμε να κάνουμε. Βοηθήστε μας να κάνουμε περισσότερα». Αμέσως μετά, τα παιδιά από τις δομές Σχιστού, Ελαιώνα, Αγίου Δημητρίου, Μεταξουργείου, Κάτω Πατησίων και Εξαρχείων ξεναγήθηκαν στους χώρους της Βουλής και στόλισαν «Το δέντρο των ευχών», ενώ στη συνέχεια συμμετείχαν σε ένα πλούσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα. Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης η Aναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης κυρία Θεανώ Φωτίου, πρώην υπουργοί και πλήθος βουλευτών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Ετικέτες
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top