Ποια διαδικασία θα πρέπει να ακολουθήσουν για τα «κόκκινα» και «κίτρινα» κτήρια

Τι θα γίνει με τα σεισμόπληκτα το 2019 σε σχέση με τον ΕΝΦΙΑ

07/03/2019 - 16:47

Με σχετική νομοθετική ρύθμιση έχουν απαλλαγεί από τον ΕΝΦΙΑ 2017 και 2018 τα «κόκκινα» και «κίτρινα» κτήρια που επλήγησαν από τον σεισμό στη Λέσβο και μιλάμε και για το κτίσμα και για το οικόπεδο.

Οπως μας ενημερώνει ο συντονιστής για το σεισμό Βασ. Τεντόμας ,από το 2019 και παραπέρα οι ιδιοκτήτες των «κόκκινων» πρέπει να κάνουν τροποποίηση του Ε9, όπου διαγράφουν από το ακίνητο όσα κτίσματα εντός αυτού κρίθηκαν «κόκκινα».

Επίσης οι ιδιοκτήτες των «κίτρινων» πρέπει να κάνουν τροποποίηση του Ε9, όπου επιλέγουν τον κωδικό 99 (κωδικός ειδικών συνθηκών) για όσα κτίσματα εντός του ακινήτου έχουν χαρακτηριστεί «κίτρινα» και παραμένουν ακατάλληλα προς χρήση. Με τον τρόπο αυτό, σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση γίνεται μείωση του ΕΝΦΙΑ που αναλογεί στα εν λόγω κτίσματα κατά 60%

Εξυπακούεται ασφαλώς ότι μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες επισκευής και σταλεί στον ιδιοκτήτη η βεβαίωση της ΔΑΕΦΚ περί αποκατάστασης των ζημιών και άρσης της ακαταλληλότητας, θα πρέπει ξανά να γίνει τροποποίηση του Ε9 από τους ιδιοπκτήτες και θα απαλειφθεί ο κωδικός 99 (ημιτελές).
Για περισσότερες πληροφορίες πάντως καλό είναι ο κάθε ιδιοκτήτης να συμβουλεύεται τον φοροτεχνικό του.

Εξυπακούεται ασφαλώς  ότι μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες επισκευής και σταλεί στον ιδιοκτήτη η βεβαίωση της ΔΑΕΦΚ περί αποκατάστασης των ζημιών και άρσης της ακαταλληλότητας, θα πρέπει ξανά να γίνει τροποποίηση του Ε9 από τους ιδιοπκτήτες και θα απαλειφθεί ο κωδικός 99 (ημιτελές).

Για περισσότερες πληροφορίες πάντως καλό είναι ο κάθε ιδιοκτήτης να συμβουλεύεται τον φοροτεχνικό του.

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey