Στον Εισαγγελέα για απόπειρα σωματικής βλάβης αρκετοί ύποπτοι- Απόπειρα να αμαυρώσουν το συλλαλητήριο ανεγκέφαλοι

Τα επεισόδια ακροδεξιών, κι ενώ η ομιλία Τσίπρα είναι σε εξέλιξη επεκτείνονται από το Τελωνείο έως την άλλη μεριά της Προκυμαίας, μπροστά από το κτήριο της Περιφέρειας Τα επεισόδια ακροδεξιών, κι ενώ η ομιλία Τσίπρα είναι σε εξέλιξη επεκτείνονται από το Τελωνείο έως την άλλη μεριά της Προκυμαίας, μπροστά από το κτήριο της Περιφέρειας

«Θα σε κάψω ζωντανό» φώναζαν ακροδεξιοί

05/05/2018 - 18:59 Ενημερώθηκε 05/05/2018 - 19:07

Η ανοχή στον εκφασισμό της κοινωνίας πρέπει οριστικά να τελειώσει, ειδικά όταν απειλούνται ανθρώπινες ζωές. Ας ελπίσουμε ότι οι χτεσινές συλλήψεις θα σταματήσουν τον κύκλο βίας που ανεγκέφαλοι αποφάσισαν να ανοίξουν σε μια διχασμένη κοινωνία, αλλά πρέπει και οι δημοκρατικοί πολίτες και οι Επιστημονικοί και Επαγγελματικοί Φορείς να απομονώσουν τους αυτόκλητους ράμπο, που καταστρέφουν κάθε μαζική κινητοποίηση το τελευταίο διάστημα.

«Θα σε κάψω ζωντανό» φώναζε ένας από τους πρωταγωνιστές των επεισοδίων κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου των Φορέων ενάντια στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ, απευθυνόμενος σε πολίτες και δημοσιογράφους. Με εκφράσεις τύπου «φύγε, αλλιώς θα σε σκοτώσω», ακροδεξιοί έβαλαν εναντίον όποιων διαφωνούσαν με τις παράνομες πράξεις τους: τις ανεξέλεγκτες έως και δολοφονικές διαθέσεις εναντίον συμπολιτών τους. Από την Κυριακή 22 Απριλίου, που δημιουργήθηκαν επεισόδια πάλι από ακροδεξιούς- τότε κατά προσφύγων, προχτές κατά ντόπιων- όπου η πρώτη φουρνιά «λάκισε», μόλις η αστυνομία ανέλαβε να ερευνήσει το θέμα, η ανοχή των Αρχών και των Φορέων επέτρεψε να δημιουργήσουν εκ νέου φασαρίες τα ίδια άτομα, φορείς ακροδεξιών και φασιστικών αντιλήψεων και κατά βάση μπαχαλάκηδες.

Σε μεγάλο αριθμό συλλήψεων, για τα δεδομένα της Μυτιλήνης, στα πλαίσια του αυτοφώρου και ταυτοποιήσεις αρκετών άλλων που αναζητούνται για τα επεισόδια της Πέμπτης, προέβη η Αστυνομία. Κατηγορούνται κατά περίπτωση για στάση, διατάραξη κοινής ειρήνης, διακεκριμένες φθορές, εξύβριση και απόπειρες σωματικής βλάβης. Αργά το απόγευμα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

Η συγκέντρωση αρχίζει να κουνάει τις κλούβες και ακροδεξιοί να προπηλακίζουν δημοσιογράφους

80 ράμπο

Ειδικότερα ομάδα περίπου 80 ατόμων επιτέθηκε με κροτίδες εναντίον ανδρών της Αστυνομίας, προέβησαν σε βανδαλισμούς ενώ επί ώρες προσπαθoύσαν να φτάσουν στη γενική γραμματεία, αλλά και στην κατάληψη του Μπίνειου. Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ που κατέγραφαν τα γεγονότα αλλά και πολίτες δέχθηκαν επίθεση από την ίδια ομάδα του ακροδεξιού χώρου, μετά την πορεία εκατοντάδων πολιτών της Λέσβου προς τη γενική γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Οι νεαροί τους προπηλάκισαν, τους απείλησαν και τους χτύπησαν, ενώ από κάποιους προσπάθησαν να αποσπάσουν και να καταστρέψουν κάμερες και φωτογραφικές μηχανές.

Κάποιοι μάλιστα από τους δημοσιογράφους κρύφτηκαν σε εισόδους πολυκατοικιών όπου και εγκλωβίστηκαν για ώρες.

Τους προμήθευαν με πέτρες!

Σύμφωνα με μαρτυρίες οι νεαροί επικοινωνούσαν με σύστημα ομαδικής συζήτησης μέσω κινητής τηλεφωνίας ενώ ενήλικες ντόπιοι γνωστοί για τη δράση τους στον ακροδεξιό χώρο, τους προμήθευαν με πέτρες τις οποίες και συνέλεγαν. Οι συνεχείς επιθέσεις κατά των αστυνομικών κάποια στιγμή και με κάδους απορριμμάτων στους οποίους είχαν βάλει φωτιά, αποκρούονταν από αστυνομικούς που έκαναν χρήση χημικών. Από τα επεισόδια δεν απουσίασε και πρόεδρος τοπικής κοινότητας χωριού, ο οποίος πρωταγωνίστησε κιόλας!

Κι ενώ ο κόσμος συγκεντρώνονταν μαζικά πίσω από τις κλούβες που εμπόδιζαν τη διαδήλωση να προχωρήσει προς τη Γενική Γραμμματεία Αιγαίου, ακροδεξιοί οργάνωναν νέο πογκρόμ. Φωτό Μαρία Βεκρή

Και στο «Μπίνειο»

Η ομάδα ακροδεξιών κινήθηκε και προς την κατάληψη των αντιεξουσιαστών στο κτίριο του πανεπιστημίου Αιγαίου «Μπίνειο», στη συνέχεια των επεισοδίων που ξέσπασαν αμέσως μετά το χθεσινό συλλαλητήριο των πολιτών της Λέσβου. Όπως έγινε γνωστό, οι επιτιθέμενοι έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων στους δρόμους γύρω από το πανεπιστημιακό κτίριο ενώ προσπάθησαν να μπουν σε αυτό χωρίς να καταφέρουν να παραβιάσουν την εξωτερική είσοδο του κτιρίου. Τα επεισόδια μεταξύ ομάδων ακροδεξιών και δυνάμεων της αστυνομίας συνεχίστηκαν μέχρι νωρίς χτες το πρωί.

 

 

ΣΥΡΙΖΑ και Πάλλης κατά ΝΔ

Για μειοψηφία ακροδεξιών που επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ στη Λέσβο κάνει λόγο με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και επιτίθεται στη ΝΔ: «Η  αξιωματική αντιπολίτευση και ο πρόεδρος της κ. Μητσοτάκης έσπευσαν να προσφέρουν κάλυψη σε μια μειοψηφία ακροδεξιών που επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ στη Λέσβο και προσπάθησαν να εισβάλουν στα τοπικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι θλιβεροί και επικίνδυνοι». Ενώ και ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάλλης, αφού χαρακτήρισε μειοψηφία φασιστοειδών αυτούς που έκαναν τα επεισόδια, κάλεσε  τα κόμματα να διαλέξουν όχθη. «Να διαλέξουμε όχθη. Αν είμαστε με τη δημοκρατία ή αν είμαστε με αυτούς, με μικρή μειοψηφία φασιστοειδών που κάποιοι χαϊδεύουν για μικροπολιτική. Είχαμε και συλλήψεις αυτών που πήγαν να αμαυρώσουν το  δίκαιο αίτημα των κατοίκων της Μόριας» είπε ο κ. Πάλλης.

 

Πηγή: Βουλευτής Μυτιλήνης ΣΥΡΙΖΑ για επίσκεψη Τσίπρα: Φασιστοειδή όσοι διαμαρτυρήθηκαν | iefimerida.gr

 

Ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών

Τα επεισόδια καταγγέλλει η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ): «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΠΗΝ καταγγέλλει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τους τραμπουκισμούς σε βάρος Ελλήνων και ξένων δημοσιογράφων, από μερίδα ατόμων, γνωστών ακροδεξιών στοιχείων της Μυτιλήνης, που μετείχαν στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στο νησί.

Τα συγκεκριμένα άτομα που μετείχαν στο συλλαλητήριο το οποίο έγινε για το προσφυγικό και την αύξηση του ΦΠΑ με αφορμή την παρουσία του Πρωθυπουργού, βρήκαν την ευκαιρία να δράσουν μέσα από μία ειρηνική κατά τα άλλα κινητοποίηση και να επιτεθούν σε συναδέλφους, απειλώντας, επιχειρώντας να χειροδικήσουν και προσπαθώντας να αρπάξουν ή να προκαλέσουν βλάβες σε κάμερες και φωτογραφικές μηχανές.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι δημοσιογράφοι της Μυτιλήνης, βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα κλίμα απειλών και τρομοκρατίας που επιχειρούν να δημιουργήσουν οι προαναφερόμενοι κύκλοι.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ καλεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να λειτουργήσει με τρόπο που να δικαιολογεί τον τίτλο του και να σταματήσει να ανέχεται τα φαινόμενα αυτά, καθώς ο ρόλος του δεν είναι αυτός του θεατή τέτοιου είδους ακραίων φαινομένων.

Παράλληλα καλεί τους λειτουργούς της δικαιοσύνης να ενεργήσουν στην κατεύθυνση της υπεράσπισης του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος του πολίτη στην απρόσκοπτη ενημέρωση, κάτι που είναι αυτονόητο σε μία δημοκρατία.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey