Συνάντηση του δημάρχου με τον ιδρυτή της ΜΚΟ «Refugees 4 Refugees» χωρίς ουσιαστικό όμως αποτέλεσμα

Τεστ… αντοχής όλων η δομή στα Πάμφιλα

04/04/2018 - 13:41 Ενημερώθηκε 04/04/2018 - 13:51

Η προοπτική δημιουργίας δομής στα Πάμφιλα από τη ΜΚΟ «Refugees 4 Refugees», εξακολουθεί να προκαλεί «πονοκεφάλους» στην εκεί τοπική κοινότητα, αλλά και στις τοπικές αρχές, με τη χθεσινή συνάντηση του δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού με τον ιδρυτή της, Omar Alshakal, να παραπέμπει τα σπουδαία για τη Μ. Πέμπτη. Όταν και η ΜΚΟ θα κληθεί να παρουσιάσει τους στόχους και καθ΄ αυτή την επένδυσή της στο Συντονιστικό των εθελοντικών οργανώσεων που συνεδριάζει στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου. Οι πληροφορίες τώρα από τη συνάντηση του δημάρχου με τον εκπρόσωπο της ΜΚΟ, επαναβεβαίωσαν το σθεναρό «ΟΧΙ» του δήμου Λέσβου στην λειτουργία μιας μεγάλης αθλητικής και ψυχαγωγικής δραστηριότητας που θα απευθύνεται σε πρόσφυγες στην Σκάλα Παμφίλων, αλλά παράλληλα το «σκανάρισμα» της Αστυνομίας -όπως φέρεται να διατάχθηκε από τον ίδιο τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής- εντός του επίμαχου οικοπέδου που έχει ήδη μισθωθεί για χρήση από τη ΜΚΟ, δεν βρήκε κάτι το «μεμπτό».

Σε τεστ αντοχής της ανοχής της τοπικής κοινωνίας θα εξελιχθεί όπως όλα δείχνουν, η πρόθεση της «Refugees 4 Refugees» να ξεκινήσει μία φιλόδοξη επένδυση στα Πάμφιλα με τη λειτουργία μίας μεγάλης αθλητικής και ψυχαγωγικής δραστηριότητας που θα περιλαμβάνει υποδομές μπάσκετ, ποδοσφαίρου, βόλεϊ, χορού, γιόγκα και γυμναστηρίου που θα απευθύνεται στους πρόσφυγες των καμπς της Μόριας και του Καρά Τεπέ. Οι λαϊκές συνελεύσεις του χωριού, ανέδειξαν τον προβληματισμό για τις συνέπειες που θα προκαλέσει η λειτουργία ενός τέτοιου χώρου σε μία ιδιαίτερη περιοχή όπως αυτή των Παμφίλων και τη σκυτάλη πήρε πλέον ο δήμος, αλλά και η περιφέρεια που ήδη από προχθές, εξέφρασε και εκείνη με επιστολή της Χριστιάνας Καλογήρου προς τον κ. Βίτσα, την έμμεση αντίθεσή της στην όλη «επένδυση». Ο δήμαρχος ωστόσο συναντήθηκε χθες κατ΄ ιδίαν με τον ιδρυτή της ΜΚΟ Omar Alshakal, ο οποίος συνοδεύονταν από το δικηγόρο του κ. Χατζηχαλκιά, επαναλαμβάνοντας την αντίθεσή του στην λειτουργία μιας τέτοιας δομής που θα φιλοξενεί καθημερινά εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες μέσα ουσιαστικά στο χωριό των Παμφίλων. Μάλιστα οι πληροφορίες, από τα όσα συζητήθηκαν μεταξύ των δύο πλευρών, λένε πως κάποια στιγμή προκλήθηκε και ένταση μεταξύ τους, με την πλευρά του δημάρχου να θεωρεί πως η περιοχή δεν μπορεί να «σηκώσει» μια τέτοια δομή και την πλευρά της ΜΚΟ να υποστηρίζει πως νομικά πληροί όλες τις προϋποθέσεις να προχωρήσει το σχέδιό της.

Τη Μ. Πέμπτη στο Συντονιστικό…

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί, πως το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής φέρεται να κινητοποιήθηκε άμεσα μετά την σχετική κλήση του από τις τοπικές αρχές, δίνοντας εντολή (και) στην Αστυνομία, να ελέγξει το οικόπεδο και τις εργασίες που γίνονται εκεί. Χωρίς ωστόσο να προκύπτει κάποιο στοιχείο που να παραπέμπει σε κάτι παράνομο εκ μέρους της ΜΚΟ. Σε κάθε περίπτωση όμως, οι εκπρόσωποι της «Refugees 4 Refugees» θα κληθεί την Μ. Πέμπτη να παρουσιάσει το project της στο Συντονιστικό των οργανώσεων που συνεδριάζει στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου, καθώς το μέγεθος της επένδυσης σε συνδυασμό με τον αριθμό των ανθρώπων που θα προσελκύει καθημερινά, εντάσσεται στη λογική «διαχείρισης» του προσφυγικού. Χωρίς όμως κανείς να είναι σε θέση να προδικάσει το τι μπορεί τελικά να γίνει…

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey