Η νέα πρόεδρος του Συλλόγου Πασχόντων και Φίλων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας «Ελπίζω» μιλάει στο «E»

Ταξιαρχούλα Ψαρρού: «Αν δεν μας στηρίξουν αυτοδιοίκηση και πολιτεία, δεν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε το κοινωνικό μας έργο» [Vid]

28/07/2021 - 10:30 Ενημερώθηκε 31/07/2021 - 10:50
Η νέα πρόεδρος του Συλλόγου Πασχόντων και Φίλων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας «Ελπίζω» Ταξιαρχούλα Ψαρρού μιλά στο «E» 
 «Αν δεν μας στηρίξουν αυτοδιοίκηση και πολιτεία, δεν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε το κοινωνικό μας έργο» 
της Ανδρονίκης Κουτσαβλή
Την στήριξη τόσο της Πολιτείας όσο και των αυτοδιοικητικών Αρχών, ζητά μέσα από την συνέντευξή της στο «Ε» η Ταξιαρχούλα Ψαρρού, η νέα πρόεδρος του Συλλόγου Πασχόντων και Φίλων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Μυτιλήνης, «Ελπίζω». 
Ο συγκεκριμένος Σύλλογος δημιουργήθηκε για να στηρίζει μία ευάλωτη κοινωνικά ομάδα με προβλήματα υγείας και καθημερινά καλείται να ξεπεράσει γραφειοκρατικές δυσκολίες- κατά κύριο λόγο- με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπος ο πληθυσμός αυτός.
Η Ταξιαρχούλα Ψαρρού ασχολήθηκε με τον Σύλλογο από τότε που νόσησε και η ίδια και ήταν στο πλευρό του εκλιπόντος Θεοδώρου Χάιδου, όταν ο τελευταίος ήταν πρόεδρος. Εκείνος πριν αποσυρθεί της πρότεινε να τον διαδεχθεί στην θέση του δεδομένου ότι γνώριζε καλά τα θέματα με τα οποία ασχολείται ο Σύλλογος. Έτσι πριν λίγες μέρες, μετά τις τελευταίες εκλογές έγινε και επίσημα πρόεδρος. Η κα Ψαρρού ευχαρίστησε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την συμβολή τους στην αντιμετώπιση των θεμάτων που προκύπτουν. 
Ο Σύλλογος λειτουργεί από το 2012 και έχει 150 εγγεγραμμένα μέλη και επιτελεί επί της ουσίας κοινωνικό έργο βοηθώντας μια ομάδα ανθρώπων με προβλήματα υγείας. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου βοηθούν καθημερινά εθελοντικά για να διευθετήσουν ζητήματα των πασχόντων. «Ο Σύλλογος δεν έχει έσοδα. Αυτό που ζητάμε είναι η πολιτεία ή η αυτοδιοίκηση, με κάποιο τρόπο να καλύπτει τα πάγια έξοδα - το ποσό των οποίων είναι ελάχιστο 150 με 200 ευρώ το μήνα- για να μπορούμε και εμείς να συνεχίσουμε απερίσπαστοι το έργο μας» είπε χαρακτηριστικά η κα Ψαρρού προσθέτοντας ότι κατά καιρούς έχουν υποβάλει αιτήματα σε Δήμο Μυτιλήνης και Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, χωρίς όμως, κάποιο αποτέλεσμα μέχρι σήμερα. «Αν δεν βοηθήσουν οι αρχές τους Συλλόγους Κοινωνικής Πρόνοιας δεν μπορούμε να προχωρήσουμε το έργο μας. Είμαστε εθελοντές, αφιερώνουμε χρόνο για ανθρώπους με προβλήματα υγείας. Δεν γίνεται να δίνουμε όλο μας τον εαυτό για αυτό το Σύλλογο και να μην μπορούν οι αρχές να βρουν ένα κονδύλι. (…) Δεν ζητάμε πολλά, θέλουμε να καλύψουμε τα βασικά. Το έργο μας είναι δύσκολο λόγο της ιδιαιτερότητας του Συλλόγου, αν δεν έχουμε και βοήθεια το έργο γίνεται ακόμη πιο δύσκολο» κατέληξε στις δηλώσεις της. 
Ζητούμενο η παραχώρηση οχήματος για μετάβαση σε πάσχοντες
«Αυτό που ζητάμε στην παρούσα φάση είναι να μας δοθεί η δυνατότητα να έχουμε κάποιο όχημα - βαν, για να μπορούμε να μετακινούμαστε στα χωριά και να επισκεπτόμαστε τους πάσχοντες εκεί. Είναι πολλοί και αντιμετωπίζουν αρκετά - κυρίως κινητικά - προβλήματα. Θέλουμε να μπορούμε να μετακινούμαστε στο χώρο τους και με την βοήθεια ειδικών γιατρών, έτσι ώστε να τους παρέχουμε την βοήθεια που τους χρειάζεται». Μάλιστα για το σχετικό ζήτημα έχουν απευθυνθεί στον Αντιπεριφερειάρχη Πανάγο Κουφέλο. 
Επιπλέον αυτό που ζητάει ο Σύλλογος είναι γραμματειακή υποστήριξη δεδομένου ότι τα μέλη που προσφέρουν εθελοντική εργασία δουλεύουν και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα αιτήματα των πασχόντων όλες τις ώρες της ημέρας. 
Η συνεργασία 
Ο Σύλλογος έχει αναπτύξει συνεργασία και με άλλους συλλόγους κοινωνικής πρόνοιας που υπάρχουν στη Λέσβο προκειμένου από κοινού να βρίσκουν λύσεις στα ζητήματα που ανακύπτουν και αφορούν ανθρώπους με προβλήματα υγείας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey