Διορθωτικές κινήσεις στον πρόχειρο καταυλισμό

Τα ‘κάναν μούσκεμα και τώρα τρέχουν

14/10/2020 - 16:06

Διορθωτικές κινήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στο προσωρινό Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Μαυροβούνι (Καρά Τεπέ) της Λέσβου, εν μέσω των σοβαρών προβλημάτων που  έχουν προκύψει στη δομή.

Η δυνατή και παρατεταμένη για πολλές ώρες βροχόπτωση και ο ισχυρός αέρας, προκάλεσαν προβλήματα που ήδη έχουν ξεκινήσει και αντιμετωπίζονται, αναφέρουν πηγές από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα έργα διαχείμασης (winterization) βρίσκονται σε εξέλιξη από την πρώτη στιγμή.  

Ο διαγωνισμός

Επιπλέον, σήμερα δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια ο διαγωνισμός για την κατασκευή προγραμματισμένων έργων υποδομής και προστασίας όπως αντιπλημμυρικά, επαρκούς ηλεκτροδότησης, ύδρευσης, πυροπροστασίας κλπ.   

Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου αναφέρει επίσης ότι ζήτησε την άμεση βοήθεια του Ελληνικού Στρατού για την διοχέτευση υδάτων και για την άντλησή τους με κατάλληλα μηχανήματα και η ανταπόκριση ήταν άμεση.

Μέσα σε λίγες ώρες έγιναν αντιπλημμυρικά έργα για την θωράκιση της δομής από τα εξωτερικά όμβρια ύδατα, ανοίχτηκαν απορροές όμβριων υδάτων, έγιναν επιχωματώσεις, τοποθετήθηκαν συρματοκιβώτια, μπροστά από τις σκηνές μεγάλης χωρητικότητας (rub halls), ανοίχτηκαν χαντάκια και αποστραγγίστηκαν λιμνάζοντα ύδατα.

Αύριο το πρωί, θα τοποθετηθεί χαλίκι τύπου 3Α στο δρόμο πέριξ της δομής για την προστασία από ορμητικά νερά.  

Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας, που συντονίζει στο πεδίο η Τεχνική Υπηρεσία του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, ήταν μετά από λίγες ώρες τα προβλήματα να αντιμετωπίζονται και η κατάσταση να αρχίζει να βελτιώνεται, σημειώνουν οι πηγές του υπουργείου.

Επίσης σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και εθελοντές, το υπ. Μετανάστευσης αναφέρει ότι προχωρά στην εφαρμογή των έργων προστασίας της δομής.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey