Τι λένε τα δελτία της ΕΥΠ

Τα απόρρητα έγγραφα για τον εμπρησμό της Μόριας

21/09/2020 - 09:40

Με βάση 72 πληροφοριακά δελτία της ΕΥΠ, σύνθετες έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και «παρείσφρηση» σε γκρουπ διαδικτυακών συνομιλιών (σε Viber, Whatsapp) Αφγανών όπου ανάρτησαν δύο βίντεο με τις ενέργειές τους, εξιχνιάστηκε ο καταστροφικός εμπρησμός του ΚΥΤ της Μόριας πριν από 10 περίπου ημέρες.

Για τη διαλεύκανση της υπόθεσης υπήρξε άρση απορρήτου και μαζική σάρωση κινητών στην ευρύτερη περιοχή του hotspot ενώ ελέγχθηκαν και κινητά τηλέφωνα, κυρίως νεαρών Αφγανών, που είχαν καταγραφεί σε προηγούμενα επεισόδια ή περιστατικά βίαιων επιθέσεων σε βάρος άλλων αλλοδαπών. Κεντρικό ρόλο για την ανάδειξη της εμπλοκής τουλάχιστον τεσσάρων αλλοδαπών έπαιξε και η αναλυτική κατάθεση, στις 14 Σεπτεμβρίου, ενός άτυπου εκπροσώπου (πακιστανικής υπηκοότητας, αφγανικής εθνότητας) των μεταναστών στη Μόρια, ο οποίος εξέφρασε την αντίθεσή του για την καταστροφική αυτή ενέργεια.

Τα έγγραφα

Αυτά προκύπτουν από κρατικά έγγραφα που περιήλθαν στην κατοχή του «Βήματος της Κυριακής» (τα περισσότερα δεν περιλαμβάνονται στη δικογραφία της υπόθεσης) για τη διαλεύκανση του εμπρησμού του κύριου προσφυγικού καταυλισμού στη Μυτιλήνη όπου διέμεναν 13.000 άτομα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey