200 και πλέον υπογραφές κατοίκων Παναγιούδας και Αφάλωνα

Στον εισαγγελέα για κεραία κινητής

12/06/2018 - 14:29 Ενημερώθηκε 12/06/2018 - 15:12

Θορυβημένοι είναι οι κάτοικοι της Παναγιούδας και του Αφάλωνα που, αντιπροσωπεία τους χτες μετέβη στον Εισαγγελέα, ενώ επρόκειτο να καταθέσουν και ασφαλιστικά μέτρα για να μην τοποθετηθεί πυλώνας ύψους 33 μέτρων εταιρείας κινητής τηλεφωνίας.

Οι κάτοικοι μάς δείχνουν τα σχέδια τοποθέτησης της κεραίας

Ο Μιχάλης Ζαχαράκης, κάτοικος της περιοχής και περιβαλλοντολόγος τόνισε στην εφημερίδα μας ότι πριν από περίπου 15 ημέρες διαπίστωσαν οι κάτοικοι ότι τοποθετήθηκε η βάση της κεραίας, και καθώς δεν είχαν ειδοποιηθεί έψαξαν το θέμα. Εν τέλει ανακάλυψαν ότι και η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) έχει εγκρίνει το έργο και οι ίδιοι ανησυχούν για την υγεία τους, αλλά και τις επιπτώσεις από την τοποθέτηση τόσο μεγάλης κεραίας. Άμεσα ενεργοποιήθηκαν, ενώ έχουν φτιάξει ομάδα στο Facebook, και συγκεντρώνουν ηλεκτρονικές υπογραφές  και σημειώνουν χαρακτηριστικά: «Η κεραία αυτή θα έχει ακτινοβολία που θα επηρεάσει τόσο τον Αφάλωνα όσο την Παναγιούδα, τα Πάμφιλα και την Μόρια. Θέλουμε να εξετάσουμε τόσο την νομική πλευρά, όσο την ηθική, την κοινωνική και την επιστημονική. Δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο σε σχέση με την υγεία μας. Βοηθήστε γιατί ο αγώνας θα είναι μεγάλος και δύσκολος. Προτιμάμε την υγεία μας από τις "υψηλές ταχύτητες".»

«Η οπτική επαφή με τα χωριά μας είναι χωρίς κανένα εμπόδιο, μια και δεν υπάρχει λοφίσκος ή έστω κάποια κτήρια ενδιάμεσα. Αρα η ακτινοβολία "φεύγει" χωρίς κανένα εμπόδιο και φτάνει σε στις κατοικημένες περιοχές με ελάχιστες απώλειες» σημειώνει στο «Ε», άλλος κάτοικος.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις άλλων κατοίκων, η εταιρεία φέρεται να θέλει να εδραιώσει το καλό σήμα στην περιοχή, επειδή βρίσκεται κοντά στο Κέντρο Υποδοχής και ταυτοποίησης Μεταναστών και Προσφύγων, όπου διαμένουν πάνω από 7.000 άτομα, ώστε να έχει καλύτερο σήμα.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey