Απολογισμός πεπραγμένων του κέντρου στην κοπή της πίτας

Από την κοπή της πίτας του «Θεομήτωρ» Από την κοπή της πίτας του «Θεομήτωρ»

Στον «ανακαινισμένο» όροφο του «Θεομήτωρ»

16/01/2018 - 14:01

Την περασμένη Παρασκευή το πρωί, το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου (πρώην «Θεομήτωρ») έκοψε την πίτα του. Μετά από 17 χρόνια η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Β ορόφου του Κέντρου, ο οποίος παραδόθηκε πριν λίγες μέρες,  μετά την ολοκλήρωση των επισκευών.

Πρωταγωνιστές της εκδήλωσης οι περιθαλπόμενοι του Κέντρου και τα παιδιά από την Κυψέλη που συνόδευε η Άσπα Γραμμού. Εργαζόμενοι, παλιά και νέα μέλη διοικητικών συμβουλίων, παλαιοί Πρόεδροι, εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων, συνεργάτες του Κέντρου τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση. Η πρόεδρος του Κέντρου, Κατερίνα Βόλτσιου, ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά, ευχαριστώντας τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες της. Σε χαρούμενο κλίμα ακολούθησε μπουφές με πλούσια και εκλεκτά εδέσματα.

Η κ. Βόλτσιου ευχαρίστησε όλους τους εργαζομένους «που με την δουλειά τους, το φιλότιμό τους και το μεράκι τους συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου και στηρίζουν την λειτουργία του.»

Για την ολοκλήρωση των επισκευών του Β ορόφου τόνισε ότι το άνοιγμά του θα δώσει πνοή στο Κέντρο «δεδομένου ότι θα μπορέσουμε να αποσυμφορήσουμε τα περιστατικά που ήδη φιλοξενούνται στο Κέντρο και να ανοίξουμε θέσεις για νέες εισαγωγές. Το μέλημά μας ως διοίκηση είναι να συμβάλλουμε έτσι ώστε να αλλάξουμε την εικόνα των Κέντρων Πρόνοιας. Αυτό αποτελεί κεντρική απόφαση και βρίσκει συνοδοιπόρους όλα τα κέντρα ανά την επικράτεια.»

Εξήγησε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν συνολικά 13 Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας ανά την επικράτεια: «Καθίσταται λοιπόν επιτακτική ανάγκη η χάραξη μιας κοινής πολιτικής από όλα τα Κέντρα, μαζί με το Υπουργείο που θα μας επιτρέψει να δώσουμε μόνιμες λύσεις στην κατεύθυνση της εξασφάλισης αξιοπρεπών όρων διαβίωσης των περιθαλπομένων των Κέντρων μας.»

Απολογισμός

Το Κέντρο συμμετείχε με πέντε περιθαλπόμενους και δύο συνοδούς στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβρη του '17 στην Λεπτοκαρυά και οργανώθηκε από το Κ.Κ.Π Κεντρικής Μακεδονίας. Στην ημερίδα που ακολούθησε το ΚΚΠΠΒΑ συμμετείχε με δύο εισηγητές. Τον περασμένο Δεκέμβριο δύο από τους εργαζομένους του Κέντρου συμμετείχαν σε ενημερωτική ημερίδα που  πραγματοποιήθηκε κάτω από την αιγίδα του ΚΚΠ Κεντρικής Μακεδονίας.

Στα άμεσα σχέδια της Διοίκησης είναι η διοργάνωση ενημερωτικής ημερίδας που θα λάβει χώρα στο Κέντρο «με εισηγητές αξιόλογους επιστήμονες που έχουν εκφράσει την επιθυμία να μοιραστούν μαζί μας την γνώση και εμπειρία τους.» Στην ίδια λογική κινήθηκε και η συμμετοχή του ΚΚΠΠΒΑ στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επ Αρωγή που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο στα Χανιά της Κρήτης. Μαζί με την κ. Βόλτσιου συμμετείχαν τρείς εργαζόμενοι του Κέντρου. Και πάλι το ΚΚΠΠΒΑ είχε παρουσία με την παρέμβασή του με δύο εισηγητές, προτείνοντας νέες πρακτικές και εντοπίζοντας προβλήματα στη ώς τώρα λειτουργία των Κέντρων.

Επίσης έχει λάβει πρόσκληση για συμμετοχή του κέντρου σε προγράμματα εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας των περιθαλπομένων για τον Ιούνιο του 2018, από το ΚΚΠ Θεσσαλίας.

12 θέσεις εργασίας

Σε σχέση με τις 12 θέσεις εργασίας που το Κέντρο προκήρυξε. Οι έξι αφορούσαν ατομικές συμβάσεις στην καθαριότητα. Οι εργαζόμενοι εργάζονται στο Κέντρο από τον Σεπτέμβρη του 2017. Οι άλλες έξι αποτελούν επικουρικό προσωπικό διάφορων ειδικοτήτων. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι εντάσσονται σήμερα στο εργατικό δυναμικό του Κέντρου.

Αναφέρθηκε επίσης για το έργο του εκσυγχρονισμού του κτηρίου προϋπολογισμού 935.000 ευρώ που εντάχθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου που διαχειρίζεται προγράμματα ΕΣΠΑ, για το οποίο ευχαρίστησε τον αντιπεριφερειάρχη, Θ. Βαλσαμίδη, αλλά και τον κ. Πλακωτάρη.

Ας σημειωθεί ότι τα έσοδα του Κέντρου προέρχονται από τον ΕΟΠΥΥ, από δωρεές, από την επιχορήγηση του Υπουργείου και από το Κρατικό λαχείο. Η επισκευή του Β Ορόφου χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από χρήματα του κρατικού λαχείου του 2017.

Για τις δράσεις και τα οικονομικά στοιχεία του Κέντρου στην ανανεωμένη ιστοσελίδα μας. www.kkppva.gr <http://www.kkppva.gr>

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey