Χυδαίες επιθέσεις κατά της Α. Παζιάνου, σε συνέχεια της στοχοποίησης δημοσιογράφων

Στο στόχαστρο ακραίων η ελευθεροτυπία

11/09/2018 - 12:36

Συνεχίζονται αμείωτες οι επιθέσεις κατά δημοσιογράφων της Λέσβου, παρά τις αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει ανάλογες επιθέσεις τις προηγούμενες μέρες. Αντιδράσεις που προκάλεσαν διαμαρτυρίες του δημοσιογραφικού κόσμου στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο ακόμα και τοποθέτηση για αυτές στην «Πλατφόρμα για την προαγωγή της προστασίας της δημοσιογραφίας και της ασφάλειας των δημοσιογράφων» που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης Th. Jagland.

Την περασμένη Παρασκευή, ήταν η σειρά της δημοσιογράφου του «Ε» και ανταποκρίτριας της εφημερίδας «Καθημερινή» στη Λέσβο, Ανθής Παζιάνου να δεχθεί την επίθεση ακραίων στοιχείων που τις τελευταίες μέρες έχουν πρωταγωνιστήσει σε παράνομες πρακτικές, συστήνοντας μάλιστα και «ομάδες περιφρούρησης» στην περιοχή της Γέρας.

Με αφορμή λοιπόν το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας μας σχετικά με την επίθεση που δέχθηκε Ελληνίδα στην αυλή εκκλησίας στην ευρύτερη περιοχή της Γέρας, από άτομα που νόμισαν πως είναι πρόσφυγας επειδή φορούσε μαντήλι, εξαπολύθηκε μια επίθεση σε βάρος της δημοσιογράφου μας, μητέρας παιδιού τριών ετών, με διαδικτυακές αναφορές σε βάρος της τιμής, της ηθικής, της υπόληψης και της επαγγελματικής της ιδιότητας, ξεκινώντας από την ιδιότητά της ως γυναίκα. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε επίθεση και εναντίον της εφημερίδας μας.

Από μία φωτογραφία

«Η ακροδεξιά και χυδαία, αυτή, επίθεση είναι καθαρά σεξιστική, την ίδια ώρα που επαναλαμβάνει για μένα τα όσα λέγονται για τους επαγγελματίες δημοσιογράφους της Λέσβου ότι "πληρώνονται από ΜΚΟ για να γράφουν"» αναφέρει σε δήλωσή της η κ. Παζιάνου. Ενώ χτες στην πρωινή εκπομπή του Αντ1 έκανε λόγο για «πολύμηνο μπαράζ στοχοποίησης των συντακτών στο νησί και κατασκευή ψευδών ειδήσεων», αρχής γενομένης από την υποτιθέμενη δημιουργία Χοτ - Σποτ στη Γέρα που διαψεύστηκε κατηγορηματικά.

Ας σημειωθεί ότι επίκεντρο της επίθεσης σε βάρος της κ. Παζιάνου αποτέλεσε αναμνηστική φωτογραφία της αναρτημένη σε προσωπικό της λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης στην οποία εικονίζεται στη διάρκεια ρεπορτάζ του «Ε» και του «Sportlesvos» με τον δημοσιογράφο του «Ε», Βαγγέλη Παπαντώνη για την ομάδα «Cosmos» στο γήπεδο της Μόριας - η οποία αποτελείται από Αφρικανούς αιτούντες άσυλο.

Η κ. Παζιάνου εναντίον των παραπάνω προσέφυγε στη δικαιοσύνη υποβάλλοντας μήνυση και ζητώντας τη σύλληψή τους στα πλαίσια του αυτοφώρου εναντίον τεσσάρων ατόμων, τριών ανδρών και μιας γυναίκας. Το Σαββάτο το μεσημέρι συνελήφθησαν δυο από τους τέσσερις μηνυθέντες. Πρόκειται για άτομα που έχουν δημοσιοποιήσει οι ίδιοι στο διαδίκτυο αναρτήσεις τους σχετικές με περιπολίες που πραγματοποίησαν και ακόμα πραγματοποιούν για να διώξουν αιτούντες άσυλο από τα χωριά τους ενώ καλούσαν και σε «εκλογές» προκειμένου να εκλέξουν πρόεδρο της «ομάδας περιφρούρησης» όπως αποκαλούν την ομάδα που έχουν συγκροτήσει. Οι δύο συλληφθέντες κρατήθηκαν και αφέθηκαν αργά το βράδυ ελεύθεροι με την Εισαγγελία πρωτοδικών Μυτιλήνης να τους παραπέμπει σε τακτική δικάσιμο.

 

Και τηλέφωνα στην ΕΡΤ

Υβριστικά και απειλητικά τηλέφωνα κατήγγειλε ότι δέχεται και η δημοσιογράφος προϊσταμένη του Σταθμού Αιγαίου της ΕΡΤ Αναστασία Σπυριδάκη.

 

Σε υπουργεία Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, αλλά και στον Άρειο Πάγο

ΕΣΗΕΠΗΝ: «Ολοένα αυξανόμενη επιθετικότητα»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) καταγγέλλει εντονότατα το ιδιαίτερα νοσηρό και επικίνδυνο κλίμα που παρά τις συνεχόμενες παρεμβάσεις της Ένωσης, συνεχίζει να καλλιεργείται από ομάδες ακραίων στοιχείων σε βάρος δημοσιογράφων της Λέσβου: «Παρά το γεγονός ότι έχουμε επανειλημμένως τονίσει την υποχρέωση των αρχών στην τήρηση της νομιμότητας, παρατηρούμε ότι εμφανίζεται μία χαλαρότητα η οποία βοηθά στη αποθράσυνση των ακραίων στοιχείων που πιστεύουν ότι μπορούν να παρανομούν ατιμώρητοι».

Αναφερόμενο, το ΔΣ της ΕΣΗΕΠΗΝ στην επίθεση σε βάρος της δημοσιογράφου του «Ε», επισημαίνει: «Είναι προφανές πως ειδικά στο νησί της Λέσβου έχει αναπτυχθεί ένας πυρήνας ατόμων που παρουσιάζουν μια ολοένα αυξανόμενη επιθετικότητα και από καιρό έχουν δείξει την περιφρόνησή τους τόσο στη έννομη τάξη, όσο και στην ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια. Η, με γεωμετρική πρόοδο, εντεινόμενη βία είναι προφανές πως αν δεν απαντηθεί άμεσα από τις αστυνομικές, δικαστικές και εισαγγελικές αρχές, θα οδηγήσει νομοτελειακά σε πράξεις που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο ακόμα και την ασφάλεια ανθρώπινων ζωών». Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ προχωρεί στην άμεση ενημέρωση της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τις όσο το δυνατόν πιο άμεσες ενέργειές τους.

Παρέμβαση του Μ. Μπάκα, συντονιστή των «Οικολόγων Πράσινων»

«Η δημοσιογραφία δεν φιμώνεται»

«Είναι προφανές πλέον ότι επιχειρείται οργανωμένα από συγκεκριμένους ακροδεξιούς κύκλους φίμωση του δικαιώματος στην ελεύθερη έκφραση και ελευθεροτυπία. Στις δύσκολες στιγμές που περνάνε τα νησιά μας, με την ένταση του προσφυγικού ζητήματος και την έξαρση ακροδεξιών συμπεριφορών, οφείλουν όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις των κοινωνιών μας να πάρουν θέση και να σταθούν σε κοινό μέτωπο απέναντι σε νοσταλγούς ακροδεξιών και αντιδημοκρατικών πρακτικών και ιδεολογιών. Κανείς δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ότι δεν ήξερε» σημειώνει σε παρέμβαση του ο συντονιστής των «Οικολόγων Πράσινων» Μιχ. Μπάκας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey