Ο σεισμός στο Λισβόρι έπληξε φτωχή οικογένεια - Άμεση κινητοποίηση Αντωνέλλη

Μέσα σε μια ημέρα, μητέρες της Μυτιλήνης συγκέντρωσαν είδη πρώτης ανάγκης για την πολύτεκνη οικογένεια, ενώ και η Αν. Αντωνέλλη μερίμνησε ώστε να σταλούν κούτες με τρόφιμα στην οικογένεια και άλλα είδη Μέσα σε μια ημέρα, μητέρες της Μυτιλήνης συγκέντρωσαν είδη πρώτης ανάγκης για την πολύτεκνη οικογένεια, ενώ και η Αν. Αντωνέλλη μερίμνησε ώστε να σταλούν κούτες με τρόφιμα στην οικογένεια και άλλα είδη

Στο δρόμο πολύτεκνοι με 4 παιδιά

20/06/2017 - 16:23 Ενημερώθηκε 20/06/2017 - 16:26

Σε αναζήτηση στέγης βρίσκονται εδώ και μία εβδομάδα, ένα ζευγάρι με τέσσερα παιδιά από το Λισβόρι, που είδαν την περασμένη Δευτέρα το σπίτι τους να καταρρέει, όπως δεκάδες άλλοι συμπολίτες μας, που περιθάλπονται από τις τοπικές Αρχές τις τελευταίες ημέρες. Η διαφορά είναι ότι στην εν λόγω περίπτωση το ένα από τα τέσσερα παιδιά, έξι χρόνων, είναι ΑμεΑ, κι έτσι ενώ όταν ενημερώθηκε άμεσα η αντιδήμαρχος Αναστασία Αντωνέλλη και πρότεινε να μεταφερθούν στο ξενοδοχείο, η μητέρα αρνήθηκε γιατί θα υπήρχε πρόβλημα με το μικρό παιδί.

Η ίδια κοινοποίησε το πρόβλημά της σε άλλες μητέρες στο Facebook και αμέσως συγκεντρώθηκαν κούτες με είδη πρώτης ανάγκης. Παράλληλα και η κ. Αντωνέλλη έστειλε κούτες με πάνες και μαγειρεμένο φαγητό στην οικογένεια που αυτές τις μέρες φιλοξενείται σε συγγενείς.

Το οικονομικό πρόβλημα έχει παρατηρηθεί στην οικογένεια τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να είναι δικαιούχος τα τελευταία δύο, της κάρτας αλληλεγγύης και του επιδόματος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Λέσβου. Η μητέρα, 36 χρόνων, ανέφερε στο «Ε» ότι ακόμα και για να κατεβεί από το Λισβόρι για να πάρει τα τρόφιμα που δικαιούνταν κάθε μήνα, έπρεπε να δανειστεί από κάποιον συγχωριανό της 10 ευρώ για το εισιτήριο, ώστε να κατεβεί στη Μυτιλήνη. «Προσπαθούμε με τον άντρα μου να κάνουμε μεροκάματα, ούτε δύο την εβδομάδα δεν βγάζουμε», τονίζει και την ίδια ώρα στενοχωριέται που μιλά μπροστά στα παιδιά της και αυτά δεν θέλουν να τη βλέπουν στενοχωρημένη. «Έχω ζητιανέψει, έχω ζητήσει δουλειά, τώρα πρώτιστα ζητώ να βρω ένα σπίτι με νοίκι και θα τη βρω την άκρη, όμως πήγα στον Πολιχνίτο, είναι όλα νοικιασμένα», επισημαίνει.

Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν, μπορούν να επικοινωνούν με την εφημερίδα μας. 

 

 


Αναλαμβάνει ο Οργανισμός Αλληλεγγύης, τους σεισμοπαθείς

Σίτιση και στέγαση

 

Την Παρασκευή 16 Ιουνίου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου Λέσβου, μετά από εισήγηση της αντιδημάρχου και προέδρου του Οργανισμού, Αναστασίας Αντωνέλλη, αποφάσισε ομόφωνα την ανάληψη εκ μέρους του Οργανισμού, εξ ιδίων πόρων, του κόστους στέγασης και σίτισης όλων των σεισμοπαθών που έχουν καταγραφεί και διαμένουν σε ξενοδοχεία από την επαύριο του σεισμού μέχρι τέλος Ιουνίου.

Η απόφαση αυτή έχει στόχο και την προστασία του εισοδήματος των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στις σεισμόπληκτες περιοχές, σε περίπτωση καθυστέρησης καταβολής του ποσού από την κυβέρνηση - Πολιτεία, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που έχουν δοθεί.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey