Με «όχημα» το ΔΣ της ΕΛΜΕ

Στηρίζει Μακρυπούλια η ΔΑΚΕ

30/06/2018 - 13:17 Ενημερώθηκε 03/07/2018 - 13:20

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΔΑΚΕ Λέσβου των Καθηγητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αναφερόμενη στην υπόθεση Μακρυπούλια που τις τελευταίες μέρες βγήκε ξανά στην επικαιρότητα με αφορμή την απόφαση της ΕΛΜΕ και τις αντιδράσεις των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων στο Δ.Σ. του συλλόγου. Στην παρέμβαση της η ΔΑΚΕ αναφέρεται στις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ,  όπου έχει πλειοψηφία, στηρίζοντας τον εκπαιδευτικό Μακρυπούλια.

Η ΔΑΚΕ στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα, ενημερώνει ότι μετά την αθώωση Μακρυπούλια «με την έκδοση αμετάκλητων αποφάσεων τόσο από την δικαιοσύνη, όσο και από τα πειθαρχικά όργανα της Δ/νσης Δευτ. Εκπ.  Λέσβου, το Δ.Σ της ΕΛΜΕ σε συνεδρίασή του απεφάσισε:

α) Να ανακαλέσει όλες τις καταδικαστικές συνδικαλιστικές αποφάσεις που αφορούσαν τον παραπάνω συνάδελφο και

β) να ζητήσει συγνώμη για την ψυχική ταλαιπωρία του και τον διασυρμό που υπέστη εξ αιτίας των άστοχων και προσβλητικών συνδικαλιστικών αποφάσεων που εκδόθηκαν πριν την ολοκλήρωση των δικαστικών και πειθαρχικών διαδικασιών που τον αφορούσαν».

 Η ΔΑΚΕ εκφράζει τη δυσφορία της για την ομοβροντία ανακοινώσεων κατά της παραπάνω απόφασης της ΕΛΜΕ Λέσβου, «τόσο από τα συνδικαλιστικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ όσο και από τα αντίστοιχα κομματικά, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά τον σφιχτό εναγκαλισμό αυτών».

Τον καλεί να θέσει υποψηφιότητα

Η ΔΑΚΕ Καθηγητών Λέσβου συνεχίζει στην παρέμβαση της λέγοντας ότι: «λυπάται ειλικρινά για την αντισυναδελφική, μεροληπτική και εμπαθή συμπεριφορά των παραπάνω δήθεν «προοδευτικών» και «δημοκρατικών» συνδικαλιστικών και κομματικών οργανώσεων, που θεωρούν ότι τα «λαϊκά δικαστήρια» των 15 ή 20 ατόμων που έστησαν μπορούν να είναι πάνω  από την Δικαιοσύνη και τα θεσμοθετημένα πειθαρχικά όργανα». Και δηλώνει ότι σε κάθε περίπτωση  θα υπερασπίζεται το δίκαιο των συναδέλφων μέσα στα πλαίσια των  συνδικαλιστικών και δημοκρατικών διαδικασιών.

Τέλος καλεί τον κ. Μακρυπούλια όχι μόνο να ξαναγίνει μέλος της ΕΛΜΕ Λέσβου, αλλά να θέσει και υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές της ΕΛΜΕ προκειμένου να τεθεί στην κρίση του συνόλου του κλάδου. Προφανώς η παρέμβαση αυτή της ΔΑΚΕ έχει πολιτική διάσταση που ειδικά σε αυτή την πολιτική συγκυρία με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα στο πολιτικό σκηνικό δημιουργεί αίσθηση και εκ των πραγμάτων προκαλεί περαιτέρω αντιδράσεις.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey