Για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Στην Καλλονή ο Γιάννης Μπουρνούς

29/10/2019 - 14:07

 Στην Καλλονή παρακολούθησε τις εορταστικές εκδηλώσεις και τη μαθητική παρέλαση για την 79η επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ο Βουλευτής Ν.Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουρνούς, ανταποκρινόμενος στη σχετική πρόσκληση του νεοσύστατου Δήμου Δυτικής Λέσβου.

 Ο Γιάννης Μπουρνούς παρακολούθησε την επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ιωάννη Καλλονής, καθώς και την επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο του Μητροπολιτικού Ναού, όπου και κατέθεσε στεφάνι.

 Στη συνέχεια παρακολούθησε μαζί με το Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου, κ. Βέρρο και τον Μητροπολίτη Μηθύμνης, κ. Χρυσόστομο, την κεντρική παρέλαση των μαθητών και των μαθητριών των σχολείων όλων των βαθμίδων, της Καλλονής και των γειτονικών χωριών.

 Με την ευκαιρία των εορτασμών της 28ης Οκτωβρίου, ο κ. Μπουρνούς δήλωσε:

"Αδάμαστο το πάθος και η δύναμη όσων Ελλήνων και Ελληνίδων αντιστάθηκαν στον φασισμό και το ναζισμό. Πρώτα στην κατατρόπωση του στρατού του Μουσολίνι στα βουνά της Ηπείρου και της Αλβανίας και μετά στην ηρωική αντίσταση κόντρα στη γερμανική ναζιστική μηχανή και την τριπλή κατοχή της πατρίδας μας.
Είμαστε πολύ μικροί, για να φτάσουμε το μπόι αυτών των ανθρώπων. Αλλά και έτοιμοι να υπερασπιστούμε την ιστορική αλήθεια και να μεταδώσουμε την ιστορική μνήμη στην επόμενη γενιά, δίνοντας τη δική μας, μικρή μάχη για το μέλλον του λαού και της πατρίδας μας, κόντρα στην άγνοια, τον ιστορικό αναθεωρητισμό και το δηλητήριο της μισαλλοδοξίας, της πατριδοκαπηλίας, του εθνικισμού και του ρατσισμού". 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey