«Φασισμός είναι η κατασυκοφάντηση»

Στην αντεπίθεση πέρασαν οι «Ελεύθεροι Πολίτες»

20/10/2020 - 11:21 Ενημερώθηκε 20/10/2020 - 11:30

Στην αντεπίθεση πέρασε η Παράταξη της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης «Ελεύθεροι Πολίτες» μετά την κριτική που δέχτηκε, με δελτία Τύπου και ανακοινώσεις, από τις άλλες παρατάξεις με αφορμή το περιστατικό που εκτυλίχτηκε πριν λίγες ημέρες στην πλατεία Κυπρίων Πατριωτών, υποστηρίζοντας πως εκείνοι που πρέπει να καταδικαστούν είναι όσοι στήνουν λαϊκά δικαστήρια, χαρακτηρίζοντας τους πολίτες ως ναζιστές, ακροδεξιούς και φασίστες.

Στο σχετικό δελτίο υποστηρίζεται ότι «φασισμός είναι η κατασυκοφάντηση και η «δολοφονία χαρακτήρων» όσων στοχοποιούν οι διάφοροι «πονηροί» αριστεροί «δημοκράτες», δήθεν αντιφασίστες. Από το βρώμικο στόμα τους ο καθένας μπορεί να φάει τη ρετσινιά του ναζιστή, του φασίστα, του ακροδεξιού.» αναφέρεται σχετικά

Μάλιστα ζητείται από το Συμβούλιο η καταδίκη των πρόσφατων δημόσιων απειλών κατά συμπολιτών μας, αλλά και κατά των σωμάτων ασφαλείας, σύμφωνα με τις συνημμένες φωτογραφίες.

 

Απάντηση παράταξης «Ελεύθεροι Πολίτες» στο κάλεσμα του έκτακτου συμβουλίου

«Στην πρόταση των παρατάξεων «Δημοκρατική Μυτιλήνη» και «Λαϊκή Συσπείρωση» για την άμεση και έκτακτη σύγκλιση του Συμβουλίου της Κοινότητας Μυτιλήνης με θέματα την… Χρυσή Αυγή και την καταδίκη της «δράσης» τοπικού συμβούλου, έχουμε να πούμε τα εξής:

  1. Το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Μυτιλήνης δεν έχει καμιά δουλειά να χαιρετήσει οποιαδήποτε απόφαση δικαστηρίου, ειδικά μάλιστα όταν αυτή δεν έχει καταστεί αμετάκλητη.
  2. Ομοίως το Συμβούλιο δεν έχει καμία δουλειά καταδίκης πράξεων οποιουδήποτε πολίτη, οι οποίες δεν έχουν αποδειχθεί, δεδομένου ότι για την συγκεκριμένη υπόθεση του τοπικού συμβούλου δεν έχει ασκηθεί καν ποινική δίωξη και το περιστατικό χρήζει προκαταρκτικής έρευνας. Εξάλλου από την πλειοψηφία των τοπικών «δικαστικών» ρεπορτάζ δεν έχει επισημανθεί ότι από τον τοπικό σύμβουλο έχει κατατεθεί μήνυση εναντίον της «άγρια ξυλοδαρθείσας», για εξύβριση, απόπειρα σωματικής βλάβης, απόπειρα παραβίασης προσωπικών δεδομένων,φθορά ξένης ιδιοκτησίας, ψευδούς καταμήνυσης και συκοφαντικής δυσφήμισης.

Αντιθέτως, νομίζουμε ότι αυτοί που θα πρέπει να καταδικαστούν είναι όσοι σπεύδουν κάθε φορά να στήσουν λαϊκά δικαστήρια, χαρακτηρίζοντας πολίτες ως ναζιστές, ακροδεξιούς, φασίστες κλπ.

Για εμάς φασίστες είναι όλοι αυτοί που χρησιμοποιούν φρασεολογία του τύπου «θάνατος στους τάδε», «τσακίστε τους δείνα», «κρεμάλες στους έτσι», «ξύλο στους αλλιώς».

Φασισμός είναι η κατασυκοφάντηση και η «δολοφονία χαρακτήρων» όσων στοχοποιούν οι διάφοροι «πονηροί» αριστεροί «δημοκράτες», δήθεν αντιφασίστες. Από το βρώμικο στόμα τους ο καθένας μπορεί να φάει τη ρετσινιά του ναζιστή, του φασίστα, του ακροδεξιού.

Με βάση τα παραπάνω ζητάμε από το Συμβούλιο την καταδίκη των πρόσφατων δημόσιων απειλών κατά συμπολιτών μας, αλλά και κατά των σωμάτων ασφαλείας, σύμφωνα με τις συνημμένες φωτογραφίες.

Μυτιλήνη, 19  Οκτωβρίου 2020

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»

Παράταξη Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης»

 

Αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης

Οι κοινοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στην κοινότητα Μυτιλήνης,  Λάμπρος Βενετής και Γιώργος Σκοπελίτης ζήτησαν πριν δύο μέρες με αίτημά τους να συζητηθεί στο Τοπικό Συμβούλιο για το περιστατικό και να καταδικαστεί αυτό με σχετικό ψήφισμα.

Το αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης

«Αίτημα-ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Κοινότητας Μυτιλήνης, προς τον πρόεδρο της Κοινότητας, για έκτακτη σύγκλιση του Συμβουλίου, προκειμένου να συζητηθεί η απαράδεκτη βιαιοπραγία από κοινοτικό σύμβουλο, εναντίον νεαρής κοπέλας και να εκδοθεί σχετικό ψήφισμακαταδίκης. Τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την απαράδεκτη ενέργεια ξυλοδαρμού γυναίκας από εκλεγμένο τοπικό σύμβουλο της κοινότητάς μας θεωρούμε ότι δεν πρέπει να γίνουν ανεκτά από το κοινοτικό μας συμβούλιο. Ως παράταξη καταδικάζουμε τέτοιες συμπεριφορές που δυστυχώς δεν είναι κεραυνός εν αιθρία και καλούμε το Κοινοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης να πάρει θέση και σύσσωμο να καταδικάσει το περιστατικό. Οι θεσμοί οφείλουν όχι μόνο να μην ανέχονται τέτοιες πρακτικές και συμπεριφορές αλλά και να απομονώνουν όσους τις εκφράζουν. Για το λόγο αυτό ζητάμε το θέμα να συζητηθεί στο τοπικό συμβούλιο και να εκδοθεί σχετικό ψήφισμα καταδίκης.

Μυτιλήνη 18/10/2020

 

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey