Γαρουφαλιάς: «Κάθε ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος σε μέσα και σε ανθρώπινο δυναμικό χαρακτηρίζεται σημαντική»

Στη Λέσβο το νέο σκάφος «Γεώργιος Κωτούλας» [Vid]

30/04/2021 - 09:09 Ενημερώθηκε 30/04/2021 - 08:26

«Η κάθε δύναμη που έρχεται είτε έχει να κάνει με μέσα είτε έχει να κάνει με ανθρώπους χαρακτηρίζεται σημαντική» αναφέρει στο «Ε» ο πρόεδρος της Ένωσης Λιμενικών Λέσβου, Φώτης Γαρουφαλιάς με αφορμή την ενίσχυση της Λέσβου με το νέο σκάφος του Λιμενικού Σώματος «Γεώργιος Κωτούλας».

Τον τελευταίο χρόνο η μεγαλύτερη δύναμη του Λιμενικού βρίσκεται στη Λέσβο, στο πλαίσιο αντιμετώπισης του μεταναστευτικού και διαχείρισης των ροών από την γειτονική Τουρκία.

Πρόσφατα το Σώμα παρέλαβε δύο από τα τέσσερα συνολικά υπερσύγχρονα περιπολικά σκάφη που έχουν κατασκευαστεί στην Ιταλία. Το «Γιώργος Κωτούλας» επρόκειτο να φτάσει στη Λέσβο το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης, ενώ το «Μαρίνος Ζαμπάτης», που βρίσκεται, εδώ και μέρες, στο λιμάνι της Μυτιλήνης προορίζεται για την Κρήτη.

«Αυτό που χρειάζεται το Σώμα είναι η μόνιμη στελέχωση. Αυτή τη στιγμή ήδη έχει ληφθεί μέριμνα και αναμένουμε τέλος του χρόνου αριθμό πλέον των 50 ατόμων να μας ενισχύσουνε, έτσι ώστε να μπορέσουμε να στελεχώσουμε και τα καινούργια σκάφη» επισημαίνει ο κ. Γαρουφαλιάς.

Τα χαρακτηριστικά των νέων σκαφών

Τα συγκεκριμένα σκάφη, ΛΣ 900 «Μαρίνος Ζαμπάτης» και το ΛΣ 910 «Γεώργιος Κωτούλας» ναυπηγήθηκαν στην Ιταλία, στα ναυπηγεία της Cantiere Navale Vittoria, έχουν ολικό μήκος 36,3 μέτρα και ξεπερνούν σε ταχύτητα τους 35 κόμβους. Παράλληλα διαθέτουν αυτονομία κίνησης που υπερβαίνει τα 1.000 μίλια, που σημαίνει ότι μπορούν να μεταβούν στον Πειραιά και να επιστρέψουν δύο φορές χωρίς να ανεφοδιαστούν .

Τα δύο πρώτα πλοία παρελήφθησαν από το Λιμενικό Σώμα για τις απαραίτητες δοκιμές, είναι τελευταίας τεχνολογίας . Το 3ο περιπολικό πλοίο αναμένεται να παραδοθεί τέλος Μαΐου και το 4ο τέλος Νοεμβρίου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey