Κινδύνεψαν όταν ανετράπη βάρκα

Σώοι και αβλαβείς οι τρεις ναυαγοί [Update Vid]

29/09/2020 - 16:40 Ενημερώθηκε 29/09/2020 - 17:12

Update

Το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης κοινοποίησε την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με την διάσωση των τριών ατόμων στη θαλάσσια περιοχή των Νέων Κυδωνιών:

"Τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020 στη θαλάσσια περιοχή ασπρονησίου Ν. Λέσβου σημειώθηκε περιστατικό ανατροπής επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους στο οποίο επέβαιναν τρείς (03) ημεδαποί κάτοικοι Ν. Λέσβου [δύο (02) γυναίκες και ένας (01) άντρας].

Περιστατικό συνέβη λόγω των έντονων και δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν στην προαναφερόμενη θαλάσσια περιοχή.

Υπηρεσία μας μετά την τηλεφωνική ενημέρωση για το περιστατικό προέβη άμεσα σε κινητοποίηση του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΥΝΑΝΠ/Α.Λ.Σ. -ΕΛ. ΑΚΤ./ΕΚΣΕΔ ) και σε εφαρμογή του τοπικού σχεδίου έκτακτης ανάγκης, καθότι μετά την ανατροπή του αλιευτικού σκάφους δύο (02) εκ των επιβαινόντων (γυναίκες) εγκλωβίστηκαν σε καμπίνα εσωτερικά του αναποδογυρισμένου σκάφους, ενώ ο τρίτος (άνδρας) συγκρατείτο από την αναποδογυρισμένη άτρακτο και οι ζωές τους διέτρεχαν άμεσο κίνδυνο.

Εκ της εφαρμογής του σχεδίου έκτακτης ανάγκης κινητοποιήθηκε μεγάλος αριθμός πλωτών επιχειρησιακών μέσων τα οποία καταφθάνοντας άμεσα στην περιοχή του περιστατικού και με τη βοήθεια δυτών κατάφεραν να απεγκλωβίσουν και να διασώσουν και τους τρείς (03) επιβαίνοντες. Το σύνολο των ατόμων μετά των απεγκλωβισμό μεταφέρθηκαν με πλωτό σκάφος της Υπηρεσίας μας, εντός του λιμένα Μυτιλήνης όπου εν συνεχεία αποβιβάστηκαν ασφαλώς και παρελήφθησαν από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προς μεταφορά στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Η επιχείρηση διάσωσης εκκίνησε περί ώρα 21:05 και ολοκληρώθηκε περί ώρα 23:10 και αφού εξασφαλίσθηκε ότι δεν υπήρχε έτερο άτομο σε κίνδυνο.. 

Στο περιστατικό έλαβαν μέρος τα επιχειρησιακά σκάφη ΠΑΘ 060 – ΠΛΣ 618 – RO CPV δύναμης Frontex -  Φουσκωτό σκάφος του ΠΑΘ 090 και σκάφος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ). Επίσης έλαβε μέρος μεγάλος αριθμός χερσαίων επιχειρησιακών μέσων με προσωπικό Υπηρεσίας μας, οποίοι συνέδραμαν στο έργο από ξηράς."

Μπράβο από τον Κύτελη

Ο Δήμος Μυτιλήνης και ο Δήμαρχος, Στρατής Κύτελης, προσωπικά, εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς το Λιμενικό Σώμα και την ηγεσία του, προεξάρχοντος του Κεντρικού Λιμενάρχη, Αντιπλοιάρχου Κωνσταντίνου Φλουρή,  καθώς και στους διασώστες που συνέβαλαν με την καίρια και αποτελεσματική επέμβασή τους το βράδυ της 28ης Σεπτεμβρίου, στη διάσωση και μεταφορά τριών ατόμων.

 

10:32

Στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης μεταφέρθηκαν οι τρεις ναυαγοί που χτες το βράδυ κινδύνεψαν, όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν ανετράπη στην θαλάσσια περιοχή της Σκάλας Νέων Κυδωνιών.

Τα τρία άτομα- δύο γυναίκες και ένας άντρας - ανασύρθηκαν μετά από επέμβαση των στελεχών του Λιμενικού Σώματος.  

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey