FOLLOW US

Κοινωνία

  • Εκτεταμένες οι εργασίες επισκευής του συγκροτήματος του 6ου Δημ. Σχολείου
Σημαντική η αναβάθμιση εκ βάθρων

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται από το Δήμο Λέσβου οι εκτεταμένες εργασίες επισκευής και αναβάθμισης των κτιρίων του σχολικού συγκροτήματος του 6ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης, αφού τόσο στο παλιό όσο και στο νέο κτίριο υπήρχαν μεγάλες φθορές στα περισσότερα σημεία. Το σχολικό συγκρότημα του 6ου Δημοτικού Σχολείου είναι το πρώτο μεγάλο έργο με επισκευαστικές εργασίες που γίνεται σε σχολεία της Μυτιλήνης και ακολουθούν δύο πολύ σημαντικά έργα για άλλα δυο συγκροτήματα της πόλης, το συγκρότημα του 3ου και 4ου Λυκείου στα Υφαντήρια που θα δημοπρατηθεί στις 16 Φεβρουαρίου και το συγκρότημα της πρώην Ακαδημίας που έχει ενταχθεί στο ειδικό πρόγραμμα για τα νησιά του βορείου Αιγαίου, που όμως ακόμη δεν έχει δρομολογηθεί η δημοπράτησή του.
Οι τρεις αυτές μεγάλες παρεμβάσεις στα σχολικά κτίρια της πόλης θα αναβαθμίσουν τη σχολική στέγη στα συγκεκριμένα συγκροτήματα, που φιλοξενούν αρκετά σχολεία και εκατοντάδες μαθητές και για πάρα πολλά χρόνια είχαν παραμείνει στο έλεος της φθοράς του χρόνου.

Εκτεταμένες παρεμβάσεις
Ο προϋπολογισμός του έργου του 6ου Δημοτικού Σχολείου είναι 1.705.000,00 € με ΦΠΑ και ανάδοχος η εταιρεία «Μινάβρα» Α.Ε.
Συγκεκριμένα, στο παλιό κτίριο απ’ όπου ξεκίνησε το έργο πραγματοποιούνται οικοδομικές εργασίες που περιλαμβάνουν ενίσχυση του φέροντος οργανισμού με κατασκευή τοιχίων από οπλισμένο χυτό σκυρόδεμα και αντίστοιχη ενίσχυση των θεμελίων, αντικατάσταση οροφής νηπιαγωγείου - τοποθέτηση ειδικού δαπέδου για την ασφάλεια των νηπίων, τοποθέτηση ερμαρίων σε κάθε αίθουσα δημοτικού, αναβάθμιση αίθουσας ηλεκτρονικών υπολογιστών, δημιουργία τουαλέτας ΑΜΕΑ, νέα WC νηπίων και νέα WC. Αντικαθίστανται τα κουφώματα με νέα αλουμινίου με διπλούς ενεργειακούς υαλοπίνακες laminated προς ενεργειακή αναβάθμιση αλλά και για την αναβάθμιση της ασφάλειας σε περίπτωση θραύσης, τοποθέτηση θερμομόνωσης εσωτερικά του κτιρίου και επένδυση με τσιμεντοσανίδα και μόνωση δώματος.
Επίσης, θα γίνουν εργασίες σε επιχρίσματα με προστασία αντιγκράφιτι εξωτερικά, μαρμαρικά δάπεδα, επενδύσεις/επιστρώσεις πλακιδίων στους χώρους των τουαλετών, τοποθέτηση νέων κιγκλιδωμάτων και επισκευή παλαιών. Όσον αφορά τις ηλεκτρομηχανικές εργασίες θα κατασκευασθούν συστήματα ψύξης - θέρμανσης, θα εγκατασταθεί σύστημα πυρανίχνευσης, πυροσβεστήρες - πυροσβεστικές φωλιές, φωτιστικά ασφαλείας, αντικεραυνική προστασία και αναβατόριο σκάλας.
Στο νέο κτίριο θα πραγματοποιηθούν κυρίως επισκευαστικές εργασίες για τη συντήρηση του κτιρίου και την αναβάθμιση της ασφάλειας και των συνθηκών της εκπαιδευτικής ζωής όπως σποραδικά επιχρίσματα, εσωτερικοί και εξωτερικοί χρωματισμοί, υγρομόνωση δώματος, ανακαίνιση τουαλετών, διαρρύθμιση της αίθουσας εστίασης των μαθητών του ολοημέρου αλλά και εργασίες για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου όπως θερμομόνωση τοιχοποιίας και οροφής, αντικατάσταση κουφωμάτων και υαλοπινάκων.

Εργασίες και στον αύλειο χώρο
Στον αύλειο χώρο θα εκτελεστούν εργασίες που αφορούν κυρίως στην ασφάλεια των παιδιών και στη διευκόλυνση και αναβάθμιση της καθημερινής σχολικής ζωής, όπως: επίστρωση ειδικού δαπέδου στις επιφάνειες των γηπέδων και διαγραμμίσεις, επισκευή κιγκλιδωμάτων και τοποθέτηση νέων, αρμολόγημα του σαθρού περιμετρικού λιθόκτιστου αυλότοιχου, δημιουργία διαδρόμων κίνησης από σκυρόδεμα επενδυμένων με αντιολισθητικά υλικά και για κίνηση αμαξιδίων , δημιουργία βατών κεκλιμένων επιπέδων (ράμπες) για τη δυνατότητα προσβασιμότητας ΑΜΕΑ σε όλα τα σημεία του αύλειου χώρου (π.χ. γήπεδα) και στα κτίρια, δημιουργία αποστραγγιστικού στη βόρεια, ανατολική και δυτική πλευρά του παλαιού κτιρίου, όπως επίσης και στην κεντρική είσοδο της αυλής για την απορροή των ομβρίων, επισκευή των κερκίδων και των κιγκλιδωμάτων τους, τοποθέτηση διαχωριστικών κιγκλιδωμάτων για την οριοθέτηση του χώρου που θα αυλίζονται τα νήπια προς αποφυγή ατυχημάτων, δημιουργία χώρου παιχνιδιού στην αυλή των νηπίων με δάπεδο ασφαλείας, καθώς και επισκευή υφισταμένων και δημιουργία νέων κρηνών.

Προτεραιότητα της δημοτικής αρχής
Με το σημαντικό αυτό έργο αναβαθμίζονται οι συνθήκες διδασκαλίας και η ασφάλεια στην καθημερινότητα της σχολικής ζωής για μαθητές, δασκάλους και γονείς. Επίσης, μέσω των αναβαθμίσεων των συστημάτων θέρμανσης και των μονώσεων επιτυγχάνεται η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων.
«Ο Δήμος Λέσβου συνεχίζει αδιάκοπα τις παρεμβάσεις του με στόχο τη δημιουργία σύγχρονων και ποιοτικών συνθηκών στην εκπαιδευτική διαδικασία. Προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής -και αυτό το αποδεικνύει εμπράκτως- είναι η δημιουργία σχολικών μονάδων που να είναι πλήρως εξοπλισμένες για να ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες της σχολικής κοινότητας», δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός.

Τελευταία τροποποίηση Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2018 11:03
Ετικέτες
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top