Ιάσων Πιπίνης: «Η κυβέρνηση υλοποιεί ένα ακόμη σημαντικό έργο για την ενίσχυση του συστήματος υγείας στη Λέσβο»

O υποψήφιος βουλευτής Λέσβου και ειδικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Ιάσονας Πιπίνης O υποψήφιος βουλευτής Λέσβου και ειδικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Ιάσονας Πιπίνης

Σε λίγες εβδομάδες ξεκινάει η κατασκευή του νέου Κέντρου Υγείας Μανταμάδου

17/03/2023 - 09:00

Την έναρξη των εργασιών, σε λίγες εβδομάδες, για την κατασκευή του νέου Κέντρου Υγείας στο Μανταμάδο της Λέσβου γνωστοποίησε ο Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Ιάσων Πιπίνης.

Ο κ. Πιπίνης, ο οποίος αυτές τις ημέρες πραγματοποιεί επισκέψεις σε δομές υγείας της Λέσβου, σε ανάρτηση του στο διαδίκτυο έκανε γνωστό πως σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την δημιουργία του νέου Κέντρου Υγείας στο νησί. «Η κυβέρνηση υλοποιεί ένα ακόμη σημαντικό έργο για την ενίσχυση του συστήματος υγείας στη Λέσβο. Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού και την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ξεκινήσουν από τον εργολάβο οι εργασίες για την κατασκευή ενός νέου Κέντρου Υγείας στη Λέσβο, στην περιοχή του Μανταμάδου. Την ερχόμενη Δευτέρα το Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να συνεδριάσει για να ανακηρύξει τον προσωρινό ανάδοχο του έργου», τονίζει ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού.

Ο κ. Πιπίνης επισημαίνει πως εδώ και μήνες είχε εισηγηθεί στην κυβέρνηση την επίσπευση των διαδικασιών για το συγκεκριμένο έργο. «Τον Ιούνιο του 2022, σε συνάντηση μου με τον Κοινοτάρχη Μανταμάδου κ. Τζελαϊδη, μου είχε αναφέρει πόσο σημαντική θα είναι για τους συμπολίτες μας η δημιουργία ενός νέου Κέντρου Υγείας στο Μανταμάδο. Η εισήγηση μου στην κυβέρνηση ήταν να επισπευθούν οι διαδικασίες προκειμένου το έργο να προχωρήσει άμεσα. Πρόκειται για ένα έργο που εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης και όταν ολοκληρωθεί, μέσα σε περίπου ενάμιση χρόνο, θα καλύψει σημαντικές ανάγκες στην υγειονομική περίθαλψη των συμπολιτών μας, στην ευρύτερη περιοχή, ενώ θα ανακουφίσει και το Κέντρο Υγείας Καλλονής», αναφέρει ο κ. Πιπίνης.

Ο κ. Πιπίνης καταλήγει τονίζοντας: «Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω πως για εμένα η πρώτη προτεραιότητα είναι η ενίσχυση του συστήματος υγείας στο νησί μας. Έχω ζητήσει αρμοδίως να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες για την κατασκευή του νέου Κέντρου Υγείας Μανταμάδου. Προτεραιότητα μου είναι να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο συνολικά το σύστημα υγείας στη Λέσβο με προσωπικό και ασθενοφόρα. Μπορούμε να το πετύχουμε. Ορισμένοι αρέσκονται απλώς να μεμψιμοιρούν, να ασκούν κριτική ή να κουνάνε το δάχτυλο μιλώντας για κενά στις δομές υγείας. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη απαντάει με συγκεκριμένα έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey