Απαιτεί την άμεση και πλήρη διερεύνηση των αιτιών του θανάτου

Σε επικίνδυνες συνθήκες εργασίας αποδίδει η ΠΕΜΕΝ τον θάνατο του 38χρονου ναυτικού από την Λέσβο

02/01/2023 - 11:00 Ενημερώθηκε 03/01/2023 - 09:52

Η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού με αφορμή τον θάνατο του 38χρονου Α΄Μηχανικού από την Λέσβο κάνει λόγο για επικίνδυνες συνθήκες εργασίας οι οποίες επιβεβαιώνονται, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, από συνεχή θανατηφόρα περιστατικά στο κλάδο των ναυτεργατών. Μάλιστα καταλήγοντας στο δελτίο τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΜΕΝ απαιτούν την άμεση και πλήρη διερεύνηση των αιτιών του θανάτου του Α’ Μηχανικού, Κ.Η. και την ενημέρωσή τους.

«Τα συνεχή θανατηφόρα περιστατικά στον κλάδο των ναυτεργατών, επιβεβαιώνουν την επικινδυνότητα των συνθηκών εργασίας, με τις μειωμένες οργανικές συνθέσεις, τις διαρκώς αυξημένες απαιτήσεις των εφοπλιστών, που έχουν διαμορφωθεί από την πολιτική της ανταγωνιστικότητας και υπηρετούν όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις» σημειώνεται χαρακτηριστικά και ακολούθως τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κάνουν λόγο για παντελή έλλειψη πρόληψης και αντιμετώπισης επαγγελματικών ασθενειών με ευθύνη του κράτους, που όπως αναφέρεται «θυσιάζει την ανθρώπινη ζωή στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου».

Υπενθυμίζοντας το περιστατικό σημειώνεται ότι χωρίς τις αισθήσεις του βρέθηκε στο μηχανοστάσιο του M/T «MARAN HELEN» της ναυτιλιακής εταιρείας MARAN TANKERS, ο Α’ Μηχανικός Κ. Η. 38 ετών και ενώ το πλοίο έπλεε 15 ν.μ νοτιοανατολικά της Λήμνου. Διακομίσθηκε με ελικόπτερο στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης «ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Διαχρονικά, όπως αναφέρεται, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, έχουν αναδείξει την αναγκαιότητα για τη λειτουργία του εγκαταλελειμμένου από το 1978 Νοσηλευτικού Ιδρύματος Εμπορικού Ναυτικού στα Μελίσσια και τη διαμόρφωσή του σε Πανεπιστημιακή κλινική, για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των επαγγελματικών ασθενειών όλων των εργασιακών κλάδων, που δεν υπάρχει στην χώρα μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΜΕΝ, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του 38χρονου ναυτικού.

«Απαιτούμε την άμεση και πλήρη διερεύνηση των αιτιών του θανάτου του Α’ Μηχανικού, Κασιώτη Ηρακλή και την ενημέρωσή μας» επισημαίνεται στο δελτίο Τύπου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey