Η περιπέτεια μιας κόρης που δεν μπορεί να θάψει την μάνα της που πέθανε από κορονοϊό

Σαν άλλη Αντιγόνη…

04/09/2020 - 16:11 Ενημερώθηκε 05/09/2020 - 09:16

Ανάμεσα στα προβλήματα που προκύπτουν στο μέτωπο της πανδημίας, έχει εκδηλωθεί ακόμη ένα ζήτημα, εκείνο της ταφής των νεκρών που προσβλήθηκαν από τη νόσο και δεν μπόρεσαν να νικήσουν αυτή τη μάχη.

Η κόρη της 94χρονης που πέθανε πριν λίγες ημέρες, σαν άλλη Αντιγόνη, δεν μπορεί να θάψει το αγαπημένο της πρόσωπο, την μητέρα της στο μέρος από το οποίο κατάγεται την Πηγή.  Εκτός από το πένθος και την θλίψη για την απώλεια της μητέρας της η Μαριάνθη Γκιάτα- Παπαδέλλη, δεν μπορεί να προχωρήσει στην ταφή καθώς ο πρόεδρος του χωριού, Μιλτιάδης Αντωνίου, επικαλούμενος λόγους δημόσιας υγείας αρνείται να γίνει η ταφή στη Πηγή.

Η ίδια μιλώντας στο  «Ε» υποστηρίζει ότι θα ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες προκειμένου να τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας. Τονίζει ότι δεν θα πάνε στην εκκλησία ως είθισται στην νεκρώσιμη ακολουθία και πως ο ιερέας θα «διαβάσει» την νεκρή στο νεκροταφείο.  Μάλιστα έχει προσφύγει και στην Εισαγγελία για το γεγονός αυτό. «Δεν θέλω να ανέβουν τον δικό μου Γολγοθά άλλοι άνθρωποι.» είπε χαρακτηριστικά.

Από την άλλη, ο πρόεδρος του χωριού, Μιλτιάδης Αντωνίου, υποστηρίζει ότι η εκλιπούσα είχε πάψει εδώ και χρόνια να έχει τα δικαιώματά της στην Πηγή, ενώ επικαλείται και λόγους δημόσιας υγείας και υποστηρίζει ότι θα ήταν ρίσκο να προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια η οποία θα έθετε σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων του χωριού. Εξηγεί ότι κάποιοι τάφοι δεν έχουν πλάκες, οπότε μέρος τους παραμένει ανοιχτό έως ότου δημιουργηθεί το μνήμα και το αποτέλεσμα είναι να παρεμβαίνει ο ίδιος προκειμένου να επισπεύδονται οι  όποιες διαδικασίες και να μην δημιουργούνται προβλήματα στο χώρο τον οποίο επισκέπτονται καθημερινά κάτοικοι του χωριού, αφού αποτελεί την τελευταία κατοικία των οικείων τους. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey