Επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ του «Ε»- διαψεύδει τα σενάρια η ιδιοκτησία του εργοστασίου Σουρλάγκα

Ψευδής η είδηση για καταυλισμό στη Γέρα

10/08/2018 - 11:23 Ενημερώθηκε 10/08/2018 - 11:28

Απολύτως ψευδής αποδεικνύεται η είδηση που μεταδόθηκε και μάλιστα προκάλεσε σοβαρές αντιδράσεις από κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, σύμφωνα με την οποία το πρώην εργοστάσιο «Σουρλάγκα» στο Πέραμα θα μετατρέπονταν σε καταυλισμό 10 έως 17 χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών. Θέμα το οποίο ανέδειξε πρωτοσέλιδα χτες το «Ε» παρουσιάζοντας το σενάριο που φαντάστηκαν κάποιοι επιτήδειοι βρίσκοντας ευκαιρία για προεκλογική εκστρατεία. Στο ίδιο μάλιστα συμπέρασμα περί πολιτικών κινήτρων κατέληξε και ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός που προσπαθεί να αποδείξει το προφανές.

Των δημοσιευμάτων είχαν προηγηθεί αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αποτελούν τον ορισμό της διασποράς ψευδών ειδήσεων, σύμφωνα με τις οποίες είχαν ξεκινήσει και εργασίες στο πρώην εργοστάσιο. Ακολούθησε η δημιουργία ομάδων περιφρούρησης που ήλεγχαν σπίτια των χωριών της Γέρας για την πιθανότητα εγκατάστασης αιτούντων άσυλο σε αυτά. Την Κυριακή αλλά και την Τετάρτη το απόγευμα στο Πέραμα πραγματοποιήθηκαν δυο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας εναντίο της προοπτικής της λειτουργίας του πρώην εργοστασίου ως «χοτ σποτ».

Διάψευση Πέτσικου

Κι όλα αυτά παρά τις διαψεύσεις τόσο των στελεχών του υπουργείου Μετανατευτικής Πολιτικής όσο και στελεχών της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, που έχοντας ενημέρωση από το αρμόδιο υπουργείο διέψευσαν τις φήμες.

Χτες ο Χάρης Πέτσικος δικηγόρος εκπροσωπώντας την κ. Μαρία Αγγελή, διευθύνουσα Σύμβουλο και πρόεδρο της εταιρείας «ΓΕΡΑ Α.Ε» ιδιοκτήτριας εταιρεία του πρώην εργοστασίου διέψευσε μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ οτιδήποτε σχετικό λέγεται ή γράφεται. «Κάνουμε γνωστό σε όλους, με αφορμή φήμες και σχετικά δημοσιεύματα για τη μετατροπή των κτηριακών εγκαταστάσεων του πρώην εργοστασίου Σουρλάγκα στο Πέραμα της Γέρας σε χώρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, ότι ουδέποτε υπήρξε προς την εταιρεία μας σχετική πρόταση από δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα ούτε και αντίστοιχη πρόθεση δεν υπήρξε ποτέ από την εταιρία μας. Επίσης καμία απολύτως εργασία δεν υπήρξε στις κτηριακές εγκαταστάσεις, όπως επίσης και καμία εργασία δεν έχει προγραμματισθεί» σημείωσε ο κ. Πέτσικος.

Το ΚΚΕ Γέρας

Η τοπική οργάνωση Γέρας του ΚΚΕ καλεί τους Γεραγώτες να απομονώσουν τους Χρυσαυγίτες και τα άλλα ακροδεξιά στοιχεία που στοχοποιούν τους ίδιους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, αφήνοντας στο απυρόβλητο τους αίτιους της δημιουργίας των προσφυγικών ροών και τους πραγματικούς υπεύθυνους της παραμονής τους στο νησί μας: «Το μόνο που καταφέρνουν, με τις βίαιες ρατσιστικές συμπεριφορές και επιθέσεις εναντίον των προσφύγων και μεταναστών, οι Χρυσαυγιτες είναι να κρύβουν τον ένοχο. (Κυβέρνηση - ΝΑΤΟ -ΕΕ) έναντι του οποίου πρέπει να αναπτυχθεί ο αγώνας για τον απεγκλωβισμό τους από το νησί και έτσι να βοηθούν στη διαιώνιση του προβλήματος»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey