Ξεκίνησε και η υλοποίηση του έργου τσιμεντόστρωσης τμημάτων του δρόμου Ακρασίου-Παραλίας Δρώτας

Προχωρά γοργά η πλακόστρωση στο Σίγρι

13/02/2019 - 18:38 Ενημερώθηκε 13/02/2019 - 18:10

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η εκτέλεση ενός σημαντικού έργου του Δήμου Λέσβου στο Σίγρι. Πρόκειται για το έργο της πλακόστρωσης του κεντρικού δρόμου του Σιγρίου, προϋπολογισμού 360.000,00 Ευρώ (με ΦΠΑ), που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και από πόρους του Δήμου Λέσβου, με το οποίο γίνεται διαμόρφωση της κεντρικής οδού του Δημοτικού Διαμερίσματος Σιγρίου σε μήκος περίπου τετρακοσίων μέτρων, που παρουσίαζε μεγάλες φθορές, βελτιώνοντας σε μεγάλο βαθμό την εικόνα του οικισμού.

Συγκεκριμένα, καθαιρέθηκε τμήμα της υφιστάμενης τσιμεντόστρωσης, και έγινε εκσκαφή - ισοπέδωση της σκάφης του δρόμου. Ακολούθησε επίστρωση ελαφρά οπλισμένου σκυροδέματος για υπόβαση και ξεκίνησε ήδη η πλακόστρωση.

Τόσο ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, όσο και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κώστας Κατσαρός, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια αναγκαία αναπτυξιακού χαρακτήρα παρέμβαση που θα έπρεπε για είχε γίνει εδώ και χρόνια και υλοποιείται από την παρούσα Δημοτική Αρχή, με στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Επεσήμαναν, παράλληλα, ότι σε συνδυασμό και με άλλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη αναβαθμίζεται και αναδεικνύεται το Σίγρι και η ευρύτερη περιοχή, στην κατεύθυνση της προσέλκυσης περισσότερων τουριστών.

Εν τω μεταξύ, η ξεκίνησε η εκτέλεση ενός ακόμη σημαντικού έργου του Δήμου Λέσβου που αφορά την τσιμεντόστρωση τμημάτων της αγροτικής οδού Ακρασίου – Παραλίας Δρώτας, που αποσκοπεί στη βελτίωση της βατότητας αυτού του δρόμου και την αναβάθμιση του οδικού δικτύου της περιοχής, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων. O προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 91.676,00 Ευρώ (με ΦΠΑ) και χρηματοδοτείται από πόρους του Δήμου Λέσβου.

 

 

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey