Πρόταση από τον Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου προς τον δήμαρχο

Ο μηχανισμός εγκατάστασης πρόσβασης στη θάλασσα για ΑμεΑ στη Λήμνο Ο μηχανισμός εγκατάστασης πρόσβασης στη θάλασσα για ΑμεΑ στη Λήμνο

Πρόσβαση στη θάλασσα για ΑμεΑ

27/04/2017 - 11:21

«Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία δεν παρέχουν μόνο υπηρεσίες υγείας, αλλά διαχειρίζονται τον ανθρώπινο πόνο προσπαθώντας να βρουν τον καλύτερο δυνατό τρόπο να τον απαλύνουν», σημειώνει σε επιστολή του, που κοινοποίησε στο δήμαρχο, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης. Στην επιστολή του αυτή, ο Σύλλογος προτείνει την εγκατάσταση μιας συσκευής που παρέχει την δυνατότητα σε άτομα με κινητικά προβλήματα στα κάτω άκρα, να εισέρχονται στη θάλασσα χωρίς τη βοήθεια άλλου ατόμου.

«Το νοιάξιμο μας, μας οδήγησε να εντοπίσουμε ένα σοβαρό έλλειμμα υπηρεσίας του Δήμου Λέσβου, προς τους ανθρώπους εκείνους που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα λόγω ασθενειών, ατυχημάτων ή γήρατος. Αυτοί δεν έχουν την δυνατότητα πρόσβασης για μπάνιο στη θάλασσα αν δεν υποστηρίζονται από 2-3 συνοδούς για να τους βοηθήσουν, γεγονός που καθιστά αυτό εντέλει απαγορευτικό» εξηγούν, προτείνοντας την προαναφερθείσα λύση.

Τα τελευταία χρόνια έχουν εγκατασταθεί τέτοιες συσκευές σε δεκάδες σημεία σε όλη την χώρα: στη Λήμνο από το 2014 σε δύο παραλίες στον Ρωμέικο Γιαλό και στον Θάνο, ενώ πρόκειται να εγκατασταθεί φέτος και στη Χίο.

«Επειδή τα άτομα με αναπηρία έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν μέτρα που θα εξασφαλίζουν την αυτονομία τους και την ισότιμη συμμετοχή τους στη ζωή, επειδή είναι δείγμα πολιτισμού για μια κοινωνία να μεριμνά για τους πολίτες με προβλήματα, και τέλος επειδή ο Δήμος Λέσβου έχει δείξει και στο παρελθόν την ευαισθησία του σε ανάλογα θέματα, περιμένουμε τις ενέργειες σας», καταλήγουν.

 

 

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey