Η Επιτροπή των κατοίκων και καταστηματαρχών της Αεροπόρου Γιανναρέλλη εξακολουθούν να αντιστέκονται κατά του έργου

Προσφυγή στον Σπίρτζη για τη «Λαγκάδα»

29/08/2018 - 16:34

Δεν τα παρατά η Επιτροπή των καταστηματαρχών καθώς και οι κάτοικοι των περιοχών Βουρνάζων και Αεροπόρου Γιαναρέλλη και μετά την δημοσίευση του ΦΕΚ (13/7/18 Αρ. Φύλλου 2799) που αφορά την «Έγκριση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην πόλη της Μυτιλήνης», για το έργο «Aντικατάσταση αγωγού όμβριων επί των οδών Βουρνάζων και Αεροπόρου Γιαναρέλλη» και προσέφυγαν στον Υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, με το σκεπτικό πως όλες οι προβλεπόμενες έκτακτες «ρυθμίσεις» για τη διάρκεια των εργασιών, είναι πρόχειρες.

«Προσφύγαμε μαζί με την πληρεξούσιο δικηγόρο μας στον Υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, όπως είχαμε το δικαίωμα, συνεχίζοντας την προσπάθεια μας να υπερασπιστούμε την επαγγελματική και κοινωνική μας ζωή, κοινοποιώντας ταυτόχρονα προς το Γραφείου του Πρωθυπουργού, στους τοπικούς βουλευτές και στους αρμόδιους των κομμάτων της αντιπολίτευσης», σημειώνουν στην δημοσιοποίηση της προσφυγή τους τα μέλη της Επιτροπής, εξηγώντας το σκεπτικό τους.

Το σημείωμά τους

«Προσπαθώντας να αναδείξουμε την προχειρότητα των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, όλοι οι υπογράφοντες την προσφυγή, εκφράζουμε την δυσαρέσκειά μας για τη στάση που επέδειξαν η Δημοτική Αρχή, και η Αντιπολίτευση αναφορικά με το έργο της ΔΕΥΑΛ «Aντικατάσταση αγωγού όμβριων επί των οδών Βουρνάζων και Αεροπόρου Γιαναρέλλη». Δηλώνουμε ότι ξεκινούμε άμεσα επαφές με τους υποψηφίους των επικείμενων δημοτικών εκλογών, ευελπιστώντας ότι οι υποψήφιοι θα ενστερνιστούν τους εύλογους προβληματισμούς μας, δείχνοντας ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο στα προβλήματα που θα δημιουργήσει το, πρόχειρα μελετημένο, έργο στην επιχειρηματική, επαγγελματική και κοινωνική δραστηριότητά μας, με σκοπό να υπάρξει συνεργασία και αλληλοϋποστήριξη μεταξύ των ενδιαφερομένων».

Και ο εργολάβος

Για την ιστορία να σημειώσουμε πως το έργο, παρά την πρόσφατη έγκριση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, δεν είναι ακριβώς σε φάση για να ξεκινάει άμεσα. Καθώς πέραν της προσφυγής των κατοίκων και καταστηματαρχών της περιοχής, εξακολουθεί να υφίσταται ζήτημα από την αίτηση διάλυσης σύμβασης που έχει υποβληθεί εκ μέρους του εργολάβου και απαιτεί πια επιδέξιους χειρισμούς εκ μέρους της ΔΕΥΑΛ για να ξεπεραστεί. Εξάλλου το έργο έχει βγει εκτός χρονοδιαγράμματος ήδη και ο εργολάβος δικαιούται και με την κάλυψη του νόμου να… σταθμίζει σοβαρά το συμφέρον του. Σε κάθε περίπτωση όμως, εκτιμάται πως ο Σεπτέμβρης είναι πολύ πιθανό να σημάνει καθοριστικές εξελίξεις για το έργο της «Λαγκάδας».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey