Πρόταση υπέβαλε η ΔΕΥΑΛ στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι», ύψους 14 εκ. ευρώ

Προς ένταξη το έργο των δικτύων και του βιολογικού της νότιας πόλης

22/02/2019 - 14:46

Ένα έργο μείζονος σημασίας για την νότια περιοχή της Μυτιλήνης, που αφορά τα δίκτυα αποχέτευσης και το βιολογικό καθαρισμό των λυμάτων της εν λόγω περιοχής, φαίνεται να παίρνει το... πράσινο φως για να υλοποιηθεί, με την κατάθεση της πρότασης στο πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι», ύψους προϋπολογισμού που ξεπερνά τα 14 εκ. ευρώ.

Της παραπάνω πρότασης έχουν προηγηθεί μια σειρά επαφές της δημοτικής αρχής και της διοίκησης της ΔΕΥΑΛ με τον υπουργό Εσωτερικών Αλ. Χαρίτση, προκειμένου η πρόταση για ένταξη του έργου στο συγκεκριμένο πρόγραμμα να τύχει και της τυπικής ένταξης, την οποία, όπως είπε στο «Ε» ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Αντώνης Γιαννάκης αναμένεται προκειμένου να δημοπρατηθεί το έργο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ ο προϋπολογισμός του έργου είναι αυξημένος σε σχέση με την αρχική πρόταση, γιατί προβλέφθηκαν δαπάνες για την Αρχαιολογία, όπως είναι πολύ πιθανόν να προκύψουν κατά την κατασκευή των δικτύων.

Το σχετικό δελτίο που έδωσε στη δημοσιότητα η ΔΕΥΑΛ εχει ως εξής: «Σήμερα 22 Φεβρουαρίου 2019 και με αρ. πρωτ. 1796/22-2-2019 υποβλήθηκε από τη ΔΕΥΑ Λέσβου στα πλαίσια της Πρόσκλησης ΙΙ του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» με αρ. πρωτ. 18341/10-05-2018, ως έχει τροποποιηθεί με τις αρ. πρωτ. 50453/21-09-2018 και 69598/3-12-2018 προσκλήσεις για την υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης στον ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ: «Βελτίωση των βασικών περιβαλλοντικών υποδομών και ιδίως αυτών της επεξεργασίας των λυμάτων» με ΤΙΤΛΟ: «Ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών λυμάτων για την προστασία της δημόσιας υγείας και την βελτίωση της ποιότητας των υπόγειων, επιφανειακών υδάτων και των ακτών κολύμβησης» η κατασκευή του έργου «Αποχέτευση και Επεξεργασία Λυμάτων Οικισμών Νότιας περιοχής Δ.Ε. Μυτιλήνης» προϋπολογισμού 14.141.418,21 € .

Και δήλωση Γιαννάκη

Σχετικά με την παραπάνω πρόταση που υπέβαλε η ΔΕΥΑ Λέσβου, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Μια συνεχή προσπάθεια ετών και από πολλούς ανθρώπους σήμερα γίνεται πραγματικότητα. Όταν διεκδικείς έργα για το νησί σου με επιχειρήματα, μεθοδικά και με αποφασιστικότητα δεν μπορεί παρά να έχεις θετική κατάληξη. Είμαστε στην αναμονή της τυπικής ένταξης της πρότασης της ΔΕΥΑΛ για χρηματοδότηση για την άμεση προκήρυξη κατασκευής του έργου».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey