Ο προβληματισμός για την εξέλιξη του προσφυγικού, μετατρέπεται σε σύγχυση από ανεμπόδιστο όργιο φημών που θέλει το ιστορικό βυρσοδεψείο να γίνεται χοτ σποτ μεταναστών!

Προκαλείται… πανικός με το «Σουρλάγκα»

09/08/2018 - 10:51

Όταν ο προβληματισμός γίνεται ακατάσχετη κινδυνολογία, τότε με τη βοήθεια του διαδικτύου η οποιαδήποτε ανυπόστατη ή έστω και λίγο… βάσιμη φήμη εξαπλώνεται ακαριαία και προκαλεί την απόλυτη σύγχυση στην ταλαιπωρημένη τοπική κοινωνία από την κάθε εξέλιξη του προσφυγικού. Τις τελευταίες ημέρες, μία κινητικότητα που παρατηρείται στο πρώην βυρσοδεψείο «Σουρλάγκα» στο Πέραμα, όπου σύμφωνα με πληροφορίες μία εταιρία προτίθεται να αφαιρέσει τα «ελενίτ» από τον χώρο, έχει πυροδοτήσει ένα όργιο φημών πως πρόκειται να δημιουργηθεί εκεί ένα νέο «hot spot» για μετανάστες! Η φημολογία αυτή, έχει ξεσηκώσει σημαντικό κομμάτι των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι με ανακοίνωσή τους διατρανώνουν ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν κάτι τέτοιο. Και παρά το ότι το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής διαψεύδει κατηγορηματικά το ότι υπάρχει τέτοια πρόθεση, όπως κάνει σχεδόν καθημερινά και η νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ, η Γέρα εξακολουθεί να βρίσκεται σε… συναγερμό, με κάποιους μάλιστα να βρίσκουν ευκαιρία να αποκτήσουν… ρόλο επάνω στην δικαιολογημένη ανησυχία των πολιτών και να σπείρουν στο διαδίκτυο τον πανικό. Με αναρτήσεις που αποτελούν τον ορισμό της «διασποράς ψευδών ειδήσεων» αλλά δεν… αγγίζουν καμία Αρχή και με αναρτήσεις που εξυπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες προκαλώντας το χάος.

Η επίκληση και μόνο της απλής λογικής, αρκεί για να θεωρηθεί ανυπόστατη η φήμη ότι μπορεί το πρώην «Σουρλάγκα» να γίνει από τη μία ημέρα στην άλλη χοτ σποτ και μάλιστα -σύμφωνα με τις απαράδεκτες αναρτήσεις που κυκλοφορούν στο facebook- να φιλοξενήσουν 11.000 με 17.000(!) μετανάστες που μέχρι σήμερα, δεν έχουν φιλοξενηθεί ούτε στο ΚΥΤ της Μόριας. Ωστόσο, η δεδομένη κινητικότητα αρκετών ΜΚΟ για να δημιουργήσουν χώρους για μετανάστες σε διάφορα σημεία του νησιού, καταφέρνει να δίνει πάτημα στον κάθε «ανησυχούντα», να προκαλεί τον πανικό. Μ΄ αυτά και μ΄ εκείνα τα πιθανά και απίθανα που δημοσιεύονται καθημερινά, σήμερα στο Πέραμα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Γέρας επικρατεί μια βεβαιότητα ότι υπάρχει σχεδιασμός να γίνει αποσυμφόρηση της Μόριας, μέσω «Σουρλάγκα»!

Η ανακοίνωση

Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση των «πολιτών της Γέρας» για το όλο «ζήτημα»:

«Προς μεγάλη ανησυχία των πολιτών της ευρύτερης περιοχής του πρώην Δήμου Γέρας, τις τελευταίες μέρες όλο και πληθαίνουν οι φήμες ότι το ιστορικό βυρσοδεψείο «Σουρλάγκα» στο Πέραμα της Γέρας πρόκειται να μετατραπεί σε κέντρο φιλοξενίας μεταναστών, άλλως όπως καλείται «hot spot».

Τις φήμες αυτές δυστυχώς ενισχύουν τόσο η δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας της Χώρας για την επιστροφή και εγκατάσταση μεταναστών από τη Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες στην πρώτη χώρα καταγραφής, θεωρούμενης ως τέτοιας της Χώρας μας, όσο και η επαναλειτουργία κλειστού μέχρι πρότινος ξενοδοχείου στο Πέραμα της Γέρας με εγκατάσταση σε αυτό μελών Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) δραστηριοποιούμενης στο μεταναστευτικό, αλλά και εν κρυπτώ εγκατάστασης σε κατοικία στο Πέραμα μεταναστών συνοδευόμενων και συνεπικουρούμενων από μέλη Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης τέτοιας δραστηριότητας!

Επειδή τα τελευταία γεγονότα με την εγκατάσταση μεταναστών μέσα σε μια νύχτα στο χώρο του ΠΙΚΠΑ στη Μυτιλήνη και στις εγκαταστάσεις του πρώην Αθλητικού Οργανισμού στην περιοχή της Λάρσου, πάντα με συνοπτικές και κρυφές διαδικασίες και με τη λογική του «αποφασίζουμε και διατάσουμε χωρίς να ρωτήσουμε τη γνώμη κανενός», ο τοπικός πληθυσμός βρίσκεται σε εγρήγορση και επαγρύπνηση για την παρεμπόδιση εγκατάστασης νέων κέντρων φιλοξενίας (hot spot) μεταναστών, όχι μόνο στο Πέραμα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Γέρας και σε ολόκληρο το νησί.

Οι κάτοικοι και επαγγελματίες της Γέρας δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχθούμε περαιτέρω υποβάθμιση του τόπου μας, της ποιότητας ζωής της δικής μας και των παιδιών μας, της περιουσίας μας, τη βέβαιη καταστροφή του μέλλοντός μας. Μαζί με την ακραία οικονομική κρίση που βιώνουμε, ήρθε στον τόπο μας - επιλεκτικά και προαποφασισμένα όπως αποδείχθηκε - το τεράστιο πρόβλημα του μεταναστευτικού που μας επιβλήθηκε με επιλογή άλλων, δίχως ποτέ να ερωτηθούμε, δίχως να το αξίζουμε, για να πληγούν ανεπανόρθωτα οι - έστω και υποτυπώδεις σε σχέση με άλλα μέρη της Ελλάδας - υποδομές μας, να καταστραφεί το τουριστικό προϊόν του νησιού που πασχίζει για την επιβίωση και τώρα απειλούμαστε ευθέως και ως περιοχή»!

Σθεναρή και κατηγορηματική διάψευση…

Στον αντίποδα, οι τοπικές αρχές δεν έχουν μπει στη διαδικασία (ακόμα) να αξιολογήσουν ίσως ως σημαντική την φημολογία αυτή, διακρίνοντας πάντως πολιτική σκοπιμότητα κάποιων να σπείρουν τον πανικό. Ωστόσο η νομαρχιακή του κυβερνώντος κόμματος στη Λέσβο, από την πρώτη στιγμή, μετέφερε την κατηγορηματική διάψευση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για δημιουργία οποιασδήποτε δομής, πόσο μάλλον δημιουργίας… χοτ σποτ στο Πέραμα, αλλά έως και σήμερα, εξακολουθεί να μην πείθει. Χαρακτηριστική είναι εξάλλου η τοποθέτηση της Συντονίστριας του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ Εριφύλης Χιωτέλλη, η οποία και διαψεύδει την «αξιοποίηση Σουρλάγκα» αλλά και προειδοποιεί εκείνους που διασπείρουν συνειδητά ψευδείς ειδήσεις:

«Εδώ και μια βδομάδα κυκλοφορεί φήμη ότι θα γίνει χοτ σποτ στου Σουρλάγκα. Φυσικά κάτι τέτοιο είναι ψέματα. Την φήμη την κυκλοφορούν συγκεκριμένοι δεξιοί και ακροδεξιοί και στηρίζονται στο ότι "Γερμανοί θα βγάλουν τα ελενιτ". Τώρα τι σχέση έχει το ένα με το άλλο ο θεός και η ψυχή τους. Ας ξέρουν όμως σε κάθε περίπτωση πως η αναστάτωση του κόσμου με τη διασπορά ψευδών ειδήσεων δεν θα μείνει αναπάντητη. Αυτή και άλλες "δραστηριότητές" τους θα απαντηθούν εκεί που πρέπει και όπως πρέπει!».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey