FOLLOW US

Κοινωνία

  • 30χρονος επαγγελματίας οπλίτης στη Λέσβο, αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει μέσα στη σκοπιά του! - Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο «Βοστάνειο»
Πήγε να δώσει τέλος στη ζωή του με το G3!

Θλιβερή είδηση έβγαλε η επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού, που πληροφορούσε χθες το μεσημέρι για τον σοβαρό (αυτο)τραυματισμό ενός 30χρονου Επαγγελματία Οπλίτη (ΕΠΟΠ) που υπηρετεί σε Μονάδα του βόρειου νησιού της Λέσβου της 98 ΑΔΤΕ. Η είδηση αυτή αρχικά ξύπνησε μνήμες απ΄ τον Σεπτέμβρη του 2016, όταν έχασε τη ζωή του ένας 38χρονος Επιλοχίας σε ανατροπή του ερπυστριοφόρου άρματος που επάνδρωνε κατά τη διάρκεια Άσκησης, αλλά σύντομα συνδέθηκε δυστυχώς, με τον πρόσφατο χαμό Λιμενικού Αστυνομικού στο Πέραμα με το υπηρεσιακό του περίστροφο. Καθώς ο 30χρονος οπλίτης, όλα δείχνουν πως επιχείρησε να δώσει τέλος τη ζωή του με το ίδιο του το τυφέκιο στη διάρκεια της υπηρεσίας του σε (διπλο)σκοπιά στο στρατόπεδο. Η άμεση όμως διακομιδή του στο «Βοστάνειο» Νοσοκομείο ήταν καθοριστική για να σωθεί η ζωή του. Αφού μετά από πολύωρο χειρουργείο, ο νεαρός οπλίτης βρίσκεται από χθες το απόγευμα εκτός κινδύνου, αλλά παρακολουθείται ακόμα στενά.

Το μεσημέρι και στη διάρκεια της δίωρης «σκοπιάς» του στο στρατόπεδο που υπηρετούσε, ο 30χρονος στρατιωτικός που είναι παντρεμένος και η σύζυγός του περιμένει παιδί, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες αποσπάστηκε από το συνάδελφό του που «φυλούσαν» μαζί και λίγο αργότερα βρέθηκε αιμόφυρτος στο έδαφος. Ο ήχος του πυροβολισμού του G3 προκάλεσε σοκ στη μονάδα, τα μέλη της οποίας όμως αντέδρασαν ψύχραιμα και αστραπιαία προκειμένου να μεταφερθεί άμεσα ο συνάδελφός τους στο Νοσοκομείο.

Ξέφυγε από τον κίνδυνο

Οι πρώτες πληροφορίες από την κατάσταση της υγείας του όταν μεταφέρθηκε, δεν ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικές. Ωστόσο μετά από πολύωρο χειρουργείο, η κατάστασή του σταθεροποιήθηκε και πλέον πηγές από το νοσοκομείο ισχυρίζονται ότι βρίσκεται εκτός κινδύνου, παραμένοντας ωστόσο διασωληνωμένος.

Έστρεψε το όπλο του κάτω από τη γνάθο

Λίγο αργότερα άρχισε βεβαίως η αναζήτηση των αιτίων που προκάλεσαν τον σοβαρό τραυματισμό του επαγγελματία οπλίτη, με την επίσημη πάντως ενημέρωση του ΓΕΣ μέσω του γραφείου Τύπου του, να κάνει λόγο για αυτοτραυματισμό, αποκλείοντας δηλαδή κάθε ενδεχόμενο να κινδύνεψε η ζωή του σε διάρκεια στρατιωτικής άσκησης. Αργότερα από πηγές μέσα από το «Βοστάνειο» διέρρευσε η πληροφορία πως ο τραυματισμός του στρατιωτικού ήταν στο πρόσωπο, κάνοντας πια πολλούς να εκτιμούν ότι ο νεαρός επιχείρησε να δώσει ο ίδιος τέλος στη ζωή του, ευτυχώς ανεπιτυχώς. Καθώς φέρεται να έφερε το όπλο του κάτω από τη γνάθο του, αλλά τελευταία στιγμή το μετακίνησε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά από τα θραύσματα του πυροβολισμού. Εξάλλου πλέον από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης, εκτιμούν πως είναι η πιθανή η μεταφορά του σύντομα σε στρατιωτικό νοσοκομείο για την εντατική προσπάθεια αποκατάστασης στο πρόσωπό του.

Οι πληροφορίες τώρα για το προφίλ του 30χρονου, κάνουν λόγο για ένα ήσυχο παιδί, ο οποίος πάντως φαινόταν το τελευταίο διάστημα αρκετά πιεσμένος. Είναι παντρεμένος και μάλιστα η σύζυγός του είναι έγκυος. Ο 30χρονος  δεν έχει καταγωγή από τη Μυτιλήνη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top