Κινητές ντουντούκες έχουν βγάλει εδώ και λίγη ώρα πολλούς από τους κατοίκους της Γέρας και του Πλωμαρίου, στους δρόμους και τις πλατείες! - Η κινδυνολογία που βλάπτει περισσότερο κι από τη φύση, σε όλο της το μεγαλείο...

Περιμένουν... σεισμό από τις 2.30 μέχρι τις 5!

14/06/2017 - 15:43 Ενημερώθηκε 14/06/2017 - 15:49

Η –ακατάσχετη κιόλας- «κινδυνολογία» που βγαίνει σχεδόν πάντα σε περιπτώσεις δύσκολων στιγμών, όπως αυτών της μετασεισμικής ακολουθίας που βιώνει η Λέσβος, έχει προκαλέσει ήδη τεράστια αναστάτωση στους κατοίκους του νησιού. Σε μία χαρακτηριστική επιβεβαίωση του πόσο (πολύ πιο) επικίνδυνο είναι να αναπαράγεις (αν δεν διαστρεβλώνεις κιόλας) άκριτα και χωρίς αίσθημα ευθύνης, την οποιαδήποτε εκτίμηση και «εκτίμηση», οι κάτοικοι των χωριών της Γέρας και του Πλωμαρίου, εδώ και λίγη ώρα είναι στους δρόμους και στις πλατείες! Γιατί; Διότι η πρωινή εκτίμηση του διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Άκη Τσελέντη, στο δελτίο ειδήσεων του «Alpha» πως «δεν αποκλείει το ενδεχόμενο τα 6,1 ρίχτερ να μην ήταν ο κύριος σεισμός», μετατράπηκε για κάποιο λόγο στη Λέσβο (βοηθούντων των αδηφάγων (παρά)μέσων ενημέρωσης για κλικ) σε βεβαιότητα πως επίκειται… σεισμός! Και όχι γενικά κι αόριστα. Αλλά από τις 2.30 το μεσημέρι μέχρι τις 5!

Με τους κατοίκους της νότιας Λέσβου, να είναι λοιπόν εδώ και λίγη ώρα σε μεγάλο ποσοστό στους δρόμους, με καταγγελίες που έρχονται στο «Ε» να κάνουν λόγο και για… κινητές ντουντούκες ανά χωριό που καλούν και τους υπόλοιπους κατοίκους να βγουν στους δρόμους!

Το πότε η φύση θα αποφασίσει να κουνήσει ξανά, το ξέρει καλά μόνο εκείνη. Σε κάθε περίπτωση όμως οι πολίτες, οφείλουν για τους ίδιους αλλά και για τους γύρω τους, να προσέχουν τις πηγές της ενημέρωσής τους αυτές τις ημέρες. Να πληροφορούνται από τις τοπικές αρχές και την Πολιτική Προστασία για κάθε ανακοίνωση σχετικά με το σεισμό και να αξιολογούν με νηφιαλιότητα τις εκτιμήσεις των επιστημόνων. Η πλειοψηφία τω οποίων πάντων δεν κρύβουν την δυσαρέσκειά τους για την… «διαδρομή» της δήλωσης του κ. Τσελέντη, έχοντας καταθέσει στα μέσα ενημέρωσης (με υπευθυνότητα) τόσο προχθές όσο και χθες την ικανοποίησή τους για την πορεία της μετασεισμικής δραστηριότητας.

Για την εξέλιξη με τους κατοίκους –και- του Πλωμαρίου να βρίσκονται εδώ και ώρα στο δρόμο περιμένοντας από στιγμή σε στιγμή το νέο μεγάλο σεισμό, τοποθετήθηκε στο «Emprosnet» και ο αντιδήμαρχος της περιοχής Μανώλης Αρμενάκας. «Δεν υπάρχει φυσικά καμία ενημέρωση από κάποιον ότι έρχεται σεισμός από στιγμή σε στιγμή. Θα πρέπει πάντως εκείνοι που διασπείρουν τον πανικό να καταλάβουν πως προκαλούν ίσως μεγαλύτερο κακό από τον ίδιο τον σεισμό…».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey