Από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Περιήγηση στη νησίδα Νησιώπη

19/09/2017 - 19:42

Μια διαφορετική απογευματινή περιήγηση στο Θαλάσσιο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Νησιώπης, οργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 17:30.

Η νησίδα Νησιώπη, ένας φυσικός φράκτης στον Κόλπο Σιγρίου, αποτελεί μαζί με το θαλάσσιο χώρο που την περιβάλλει, το δυτικότερο άκρο του μοναδικού στον κόσμο φυσικού μνημείου, του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Τα εντυπωσιακά απολιθώματα αλλά και η θαλάσσια διαδρομή γύρω από τη Νησιώπη, θα χαρίσουν στους επισκέπτες της μια πρωτόγνωρη εμπειρία, μια περιπέτεια στο άγνωστο θαλάσσιο τμήμα του Απολιθωμένου Δάσους της Λέσβου αλλά και μια συναρπαστική επαφή με το ηφαιστειακό παράκτιο τοπίο, το υποθαλάσσιο ανάγλυφο και τις αινιγματικές γεωμορφές του Πάρκου.

Στο χερσαίο τμήμα του Πάρκου, οι επισκέπτες θα περιηγηθούν στις εντυπωσιακές απολιθωματοφόρες θέσεις οι οποίες είναι επισκέψιμες μέσα από ειδικά διαμορφωμένες περιπατητικές διαδρομές. Θα γνωρίσουν τις νέες εμφανίσεις απολιθωμένων δένδρων, το εντυπωσιακότατο εύρημα ενός γιγαντιαίου κορμού δένδρου που αποκαλύφθηκε σχεδόν ακέραιος στη φυσική του θέση με συνολικό μήκος 17,20 μέτρα, τα εκατοντάδες πολύχρωμα σπαράγματα απολιθωμένων δένδρων σεκόιας της παραλίας «Απολιθωμένη» και θα απολαύσουν ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα στο Αιγαίο!

Η μορφολογία του εδάφους είναι ομαλή και δίνει τη δυνατότητα μιας εύκολης πεζοπορικής διαδρομής για μικρούς και μεγάλους.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο 22530 54434, ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., www.lesvosmuseum.gr.

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey