Επίσκεψη Μουτζούρη στην περιοχή

Παρουσιάστηκε το πρώτο στάδιο της μελέτης του δρόμου Ερεσού-Σιγρίου

13/10/2022 - 12:00

Παρουσιάστηκε, από την Περιφερειακή Αρχή,  το πρώτο στάδιο της Μελέτης του δρόμου Ερεσού-Σιγρίου. Πρόκειται για τον δρόμο που ενώνει απευθείας την Ερεσό με το Σίγρι, μήκους 14 χιλιομέτρων και με την ολοκλήρωση του θα μειώσει κατά το ήμισυ την απόσταση των δυο τουριστικών παραθεριστικών Κοινοτήτων ενώ θα εξυπηρετήσει τα μέγιστα όπως δήλωσαν και οι ίδιοι οι κάτοικοι την καθημερινότητα των κτηνοτρόφων και των αγροτών.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που επισκεπτόμαστε την περιοχή της Ερεσού προκειμένου να παραδώσουμε την Μελέτη του Δρόμου Ερεσού-Σιγρίου. Ένα έργο που αποτελεί απαίτηση και αίτημα πολλών ετών από τους κατοίκους και έχει αναπτυξιακή διάσταση καθώς συνδέει δύο τουριστικές περιοχές του νησιού. Ήταν δέσμευση προσωπική μου πριν ακόμη αναλάβουμε την Περιφέρεια και είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που προχωράμε τις διαδικασίες.  Παράλληλα είδαμε την πορεία των εργασιών του αντιπλημμυρικού έργου που είναι απολύτως απαραίτητο καθώς  θα προστατεύσει τους κατοίκους από πλημμυρικά φαινόμενα ενώ είχα μία πλήρη και αντικειμενική ενημέρωση σε σχέση με το πολυσυζητημένο θέμα  του Αιγιαλού και Παραλίας στο Αφεντέλι , που έχει πυροδοτήσει πολλές αντιδράσεις εκ μέρους των κατοίκων. Η Περιφερειακή Αρχή  εξ αρχής έχει θέσει στόχο να βρίσκεται κοντά στους κατοίκους για να επιλύει προβλήματα και να υλοποιεί έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα και αναπτύσσουν τον τόπο. Αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε» είπε σε σχετική δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης.

Σύσκεψη στην Ερεσό

Την Ερεσό  επισκέφθηκε την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022 ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης συνοδευόμενος από τον Εκτελεστικό Γραμματέα Απόστολο Αλατζά, τους Ειδικούς Συμβούλους Γιώργο  Σίμο, Μιχάλη Ταμβακέλλη και την Προϊσταμένη του Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Μαρία Τσακίρη.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Τοπικής Κοινότητας, παρουσία  του Προέδρου Αντώνη Καταχανά, των μελών του Συμβουλίου Χρυσαφένιας Καρακούση και Αρτέμιδος Αμερικάνου, των  Δημοτικών  Συμβούλων Λουκά Κόβρα και Αντώνη Πανταχού, ο Περιφερειάρχης παρουσίασε το πρώτο στάδιο της Μελέτης του δρόμου Ερεσού-Σιγρίου, ένα έργο πνοής για την περιοχή το οποίο αποτελεί διαχρονικό αίτημα των κατοίκων.

Και στα Καφενεδέλια

 Ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε τις εκτελούμενες εργασίες αντιπλημμυρικού έργου στη θέση «Καφενεδέλια» με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, στο ποτάμι που διαρρέει την περιοχή παράλληλα με το δρόμο και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών. Στο πλαίσιο της επίσκεψής στη περιοχή της Ερεσού, ο Περιφερειάρχης συναντήθηκε κατόπιν αιτήματος τους  με κατοίκους , με τους οποίους συζήτησε σχετικά με το γνωστό θέμα χάραξης Αιγιαλού και Παραλίας στην περιοχή «Αφεντέλι» με σκοπό την καλύτερη ενημέρωσή του .

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey