Παραμένουν απλήρωτοι μέχρι και 26 μήνες!

04/04/2018 - 18:33

Με αφορμή το ρεπορτάζ του «Ε» που ήταν και πρωτοσέλιδο κύριο θέμα του σχετικά με την καθυστέρηση που συνεχίζεται στο έργο του οδικού άξονα Καλλονής - Σιγρίου, φίλος της εφημερίδας μας, έσπευσε να προσθέσει με επιστολή παρέμβαση του και μια απίστευτη , όπως την χαρακτηρίζει, αθλιότητα που συμβαίνει με απλήρωτους συμβασιούχους  εργαζόμενους στην επιστασία του έργου για λογαριασμό της Αρχαιολογίας. Η επιστολή - ενημέρωση του φίλου έχει ως εξής:

Αγαπητέ Μανώλη,

Σωστό και επίκαιρο το πρωτοσέλιδο άρθρο της εφημερίδας, για το πολύπαθο και σημαντικό για το νησί μας έργο, της νέας χάραξης της Ε.Ο. Σιγρίου - Καλλονής. Μόνο που, εκτός από τους «ρυθμούς χελώνας» που διαπιστώνει ο καθένας, ως προς τους ρυθμούς υλοποίησης του έργου, υπάρχει και άλλη μία απαράδεκτη αθλιότητα του Ελληνικού Δημοσίου, σχετική με αυτό. Και αυτή (η αθλιότητα), έχει να κάνει με την απερίγραπτη κοροϊδία ως προς την πληρωμή των εργαζομένων της Αρχαιολογίας σ’ αυτό (αρχαιολόγων, πολιτικών μηχανικών, εργατών κλπ). Είναι όλοι τους συμβασιούχοι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού, που εργάζονται στην επιστασία του έργου. Όλοι αυτοί (… οι απολίτιστοι… ), παραμένουν μέχρι σήμερα ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΣΙ ΕΞΙ (26) ΜΗΝΕΣ!!! Τους οφείλονται δεδουλευμένοι μισθοί μέχρι και 26 μηνών, τους έχουν στο «περίμενε», τους κοροϊδεύουν και τους εμπαίζουν, αφού από τον Φλεβάρη του 2016, δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται!!  Είναι συνέχεια με την… υπόσχεση, ότι ο κ. Υπουργός του ΥΠΟΜΕΔΙ (Σπίρτζης), «θα υπογράψει… προσεχώς» το μνημόνιο συνεργασίας με το Υπουργείο Πολιτισμού, που είναι προϋπόθεση για να μπορέσουν να πληρωθούν τους μισθούς τους οι εργαζόμενοι. Κι αυτό το… προσεχώς, διαρκεί τουλάχιστον 26 μήνες, αφού ο κ. Υπουργός είναι… ήρεμος άνθρωπος και δεν βιάζεται. Και μέχρι να δεήσει ο κ. Υπουργός να υπογράψει, οι συμβασιούχοι υπάλληλοι (νέοι επιστήμονες, εργάτες κλπ), πληρώνουν και από την τσέπη τους τα καύσιμα των αυτοκινήτων τους για να ανεβοκατεβαίνουν από τη Μυτιλήνη στην περιοχή του Σιγρίου. Και δυστυχώς, μέχρι σήμερα, ΔΕΝ ΙΔΡΩΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥ. Με συνέπεια, να αναγκασθούν οι συμβασιούχοι υπάλληλοι να προσφύγουν στα αστικά Δικαστήρια, στα οποία εκδικάζεται η αγωγή τους για τα δεδουλευμένα τους, τον προσεχή Μάη. Και ένας θεός ξέρει πότε θα εισπράξουν από το Ελληνικό Δημόσιο, τους ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥΣ. Τους εξανάγκασαν σε προσφυγή στα Δικαστήρια για την αυτονόητη υποχρέωσή τους. Να πληρώσουν τους υπαλλήλους που δούλεψαν στην υπηρεσία τους. Σε άλλες περιπτώσεις, με ιδιώτη εργοδότη, αυτός έπρεπε να πάει φυλακή. Εάν βέβαια η Επιθεώρηση Εργασίας έκανε το καθήκον της. Διότι η μη πληρωμή δεδουλευμένων μισθών είναι και ποινικό αδίκημα. Στην περίπτωσή μας, με εργοδότη την «αριστερή» Κυβέρνηση, στο τέλος του έτους θα υπάρχει και … θριαμβολογία. Αφού θα παρουσιάσουν στους δανειστές μας και… πρωτογενές πλεόνασμα!!

Σα δε ντρέπονται…

Συμπλήρωσε, λοιπόν αγαπητέ Μανώλη, το εύστοχο άρθρο σας, με την προσθήκη ότι η «χελώνα» του έργου, εκτός από ράθυμη, είναι και χωρίς φιλότιμο και χωρίς ίχνος τσίπας. Πού να βρεθούν σήμερα αυτά τα πράγματα, που κατάντησαν είδος εν ανεπαρκεία…

 

Φιλικά

Α.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey